Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Wöller Ákos: Tokió – Budapest - Dormagen

Dátum: 2012-05-22 00:00:00 | Felvitte: Wöller Ákos

Wöller Ákos: Tokió – Budapest - Dormagen

Holnap este indulunk vissza, Európába, Japánból, ahol 18 napot töltöttünk. Nyolc napig voltunk hegyi táborban, nem tudom, milyen városban, mert igazából nem is tűnt szabályszerű településnek, pár ház található ott, azok is viszonylag távol egymástól.
A hegyen délelőttönként futó- és társas erősítőedzéseket végeztek a versenyzők, délután pedig technika és birkózás volt a menü. A legtöbb esetben mérkőzésidőket birkóztak, annál többet soha. De a háromszor két percből ötöt is egy délután.
Miután visszatértünk a fővárosba, a válogatottak a klubjaikba mentek, és csak tegnap találkoztak ismét a hétvégi tokiói Világkupa előtt. Mi 16-20 éves partnerekkel edzettünk tovább, ügyesek voltak, jókat lehetett küzdeni velük az Ajinomoto National Training Center nevet viselő sportkomplexumban. Hihetetlen körülmények között! Még soha nem jártam ehhez fogható edzőközpontban.
A tábor nagyon hasznosnak bizonyult. Nem tudom, hogy más időszakban milyen edzéseket csinálnak, de amit most elvégeztünk velük, az számunkra az időszaknak teljesen megfelelő volt. (Aaerobteljesítmény-fokozás és a maximális erő fejlesztése társas és súlyzós gyakorlatokkal). Amiért Japánba jöttünk, megvalósult: hogy Marianna sokat birkózzon támadó szellemű, gyors, technikás ellenfelekkel. Úgy gondolom, elértük azt a célt, hogy reakcióidőben és mozgáskészségeiben fejlődni tudjon. Bár jelenleg olyan fáradtság van rajta, hogy ez nem a jövő heti dormageni versenyre fog adaptálódni, hanem az utána következő pihenőidőben. 
Mert holnap 22:30-kor megérkezünk ugyan Budapestre, de másnap az esti órákban már indulunk autóval Dormagenbe, az olyan 1200 kilométer. Másnap reggel érkezünk, délután mérés, szombaton és vasárnap verseny. Utána áttesszük a székhelyünket Hennefbe, ahol öt napot edzőtáborozunk, csak Marianna és én, mert most ennyire futjaHírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2021-12 >>
HKSZCSPSZV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31