Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Versenyhelyzet a női válogatottban

Dátum: 2012-01-21 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

Versenyhelyzet a női válogatottban

(Szabó Emese féltő gondoskodástól kísérve készül a szőnyegre)

Wöller Ákost arra kértük, vonja meg az új évből eltelt szűk három hét mérlegét.
● Több mint a felét bukaresti edzőtáborban töltöttük, finn, lengyel és román versenyzők társaságában, minőségi partnerekkel.
- Ott volt a kadet korosztály Európa-bajnoka, Dénes Mercédesz és vébé-győztese, Németh Zsanett. De miért maradt távol Godó Kitti?
● A vizsgái miatt nem tudott velünk tartani. Természetesen változatlanul számolunk vele.
- A két fiatalnak reális esélye van arra, hogy részt vegyen az olimpiai kvalifikációs sorozaton?
● Mindketten elsőéves juniorok, az életkorukat tekintve tehát indulhatnak. De hogy eljutnak-e az Európa-bajnokságra, majd a kvótaszerző versenyekre, az a teljesítményüktől függ. Vannak kemény hazai ellenfeleik, Mercédesznek Nagy Brigi, Zsanettnek pedig Kitti. Bukarestben is beszélgettünk a „kicsikkel” a nagy lehetőségről. Mind a ketten úgy látják, hogy a négy év múlva következő, még inkább majd a 2020-as olimpia lehet az övék. Most úgy engedjük harcba őket, hogy nem rakunk rájuk nagy lelki terheket. Birkózzanak jókat, szerezzenek tapasztalatokat, és majd meglátjuk: mire lesz elég.
- Két rutinos, kiváló versenyzőnk küzd az 55 kiló címeres mezéért, a két Emese, Barka és Szabó. Mi dönt közöttük?
● Maróthy István szakmai alelnökkel egyeztettük az elveket: minden vitás súlycsoportban a jövő heti Ganz-kupán, illetve a február 10-11-i wolfurti nemzetközi viadalon elért eredmény dönt. Ha döntetlen lesz, válogatót írunk ki.
- A versengésből kimarad Sastin Marianna, akinek már megvan az olimpiai kvótája. Ő hogyan tölti a tavaszt?
● Semmiképpen nem úgy, hogy a londoni kilátásokon görcsölnénk. Most az Európa-bajnokság a legfontosabb, azon belül is az új súlycsoport. Mert a 67 kg-ban versenyez folyamatosan, beleértve a belgrádi Eb-t is, ahol nagyjából hasonló erősségű mezőny vár rá. Kicsit eldugjuk a 63 kilóból.
- Hogy alakul a válogatott programja az Eb és a kvalifikációs sorozat között?
● Belgrád után egy hét pihenőt kapnak a lányok, aztán budapesti, majd lengyelországi edzőtábor következik az első, az európai kvalifikációs verseny előtt. Marianna két hét pihenő után, újult erővel lát neki a kemény olimpiai felkészülésnek, miközben a többiek a kvótáért küzdenek.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2020-04 >>
HKSZCSPSZV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30