Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Van remény a gyors gyógyulásra

Dátum: 2012-03-10 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

Van remény a gyors gyógyulásra

(A sérült Veréb István térde, mitagadás, csúnya látvány. Ezt a gondoskodásé némiképpen ellensúlyozza. Az ellenfél aggódó együttérzése szép üzenet a sportág szellemiségéről. Fotó: Martin Gábor, FILA)

Idősebb Veréb István alig néhány óra alatt jutott mennyből a pokolba. A péntek délelőtt a gratulációké volt, mindenki ünnepelte a két tanítvány, Ligeti Dániel és Hatos Gábor érmét. Aztán jött a hír Belgrádból, a versenyző sérüléséről, aki ráadásul még a fia is.
- Elvégezték az MR-vizsgálatot – emlékezik vissza a történtekre, ahogyan ő átélte. – Azt mondták, a hátsó keresztszalag vagy szakadt, vagy megnyúlt, a végső választ az MR alapján majd szombaton adja meg a specialista. Engem két dolog nyugtatott. Egy: nem dagadt be a sérülés környéke, ami feltétlenül jó jel. Kettő: a hátsó keresztszalagnak nincs meghatározó szerepe a birkózásban; ismerek versenyzőt, akinek nincs is meg, és nem zavarja a küzdelemben.
Szombaton délután ismét hívtam a papát. Elmondta a diagnózist, de a hangján is érezni lehetett a megkönnyebbülést.
Aztán nagy sóhajként tört fel belőle:
- Ezt a szegény gyereket mintha üldözné a sors. Hosszan tudnám sorolni, hogyan jött sérülés, betegség, egyéb balszerencse a pályafutása során, és mindig a legrosszabbkor. Éppenséggel ez a sérülés sem hiányzott! De remélem, az élet egyszer majd bőséggel visszaadja neki azt, amit eddig elvett. Meg is érdemli, mert megvan a szorgalma, az akarata is a tehetsége mellé, igazi sportemberként, céltudatosan él és edz, a mindene a birkózás.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2021-12 >>
HKSZCSPSZV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31