Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Csalással vádolják Növényit (?)

Dátum: 2010-10-08 00:00:00 | Felvitte: Sz. I./nana.hu

Csalással vádolják Növényit (?)

(Fotó: nana.hu)

Közzétesszük ugyan a nana.hu mai írását, hogy a birkózótársadalom értesüljön a kellemetlen fejleményekről, de azt javasoljuk olvasóinknak: ne vegyék készpénznek a cikk állításait!

„Növényi közel félmilliárdot csalhatott el

nana.hu, 2010. október 8.

Növényi a zöldség-gyümölcs bizniszben spórolt össze magának közel félmilliárdot hamis számlákkal. A sportoló-színésznek már a bankszámláját is zárolták a 420 milliós adócsalás miatt. A házkutatás során pedig készpénzét is lefoglalták.

Közel 15 milliárd (!) forintos számlagyáros adócsalás kapcsán került a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) látókörébe Növényi Norbert. Az olimpiai birkózót még a múlt héten hallgatták ki a nyomozók, de akkor el is engedték. A Blikk akkori értesülései szerint egy export-import zöldségekkel foglalkozó cégnél kezdtek el vizsgálódni az adónyomozók, és ennek kapcsán jutottak el Növényi Norberthez. A VOP gyanúja szerint a gyanúsítottak 2009 januárja óta nem fizették be az áfa egy bizonyos részét, a szálak elvezethetnek más európai uniós országba, ahová a cégek zöldséget és gyümölcsöt vittek ki. Azt azonban akkor még nem lehetett tudni, hogy Növényinek milyen szerepe volt a csalásban.
Tegnap azonban a Napi Ász kiderítette: a bűntető eljárás egy magyarországi forgalmazó ellen indult, aki 15 milliárd forintnál is több értékben fogadott be hamis számlákat. A fiktív papírokat a VPOP által csak „számlagyárként” megnevező körtől kapta, és ugyanezen számlagyárosok „dolgoztak” Növényinek is, aki így 420 milliónyi áfa megfizetése alól vonta ki magát...
Növényi, már-már természetesen nem akart megszólalni az ügy kapcsán, így régi nyilatkozatait kénytelenek idézni: – Termelőkkel tartom a kapcsolatot, és az áruk eladásának levezénylésében segítek – magyarázta korábban az akkor betöltött állását Növényi, aki valóban ért a zöldség-gyümölcs export-importhoz, hiszen annak idején agrármérnöki diplomát is szerzett.
Az ügyben egyébként 18 embert hallgattak ki, tizenkettőjüket őrizetbe is vette a rendőrség, három főnek pedig házi őrizetét rendelte el a bíróság. Azt nem tudni, hogy Növényi immár melyik „csapatba” tartozik, az azonban biztos, hogy telefonjai egy hete ki vannak kapcsolva, bankszámláit zárolták, és még az otthon található készpénzállományt is elvitték.”
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2019-06 >>
HKSZCSPSZV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30