Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Üres lelátók

Dátum: 2010-07-16 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

Üres lelátók

Az a baj – mondják –, hogy a magyar sikersportok, köztük a birkózás hazai nagy eseményei sem vonzzák a nézőket. A labda meg a motor a jövő.
De lehet, hogy máshol van a baj.
Azt írja az nso.hu: „Felkészülési mérkőzésen könnyed győzelmet aratott a magyar női kosárlabda-válogatott a szombathelyi négyes tornán. A mieink ellenfele a román válogatott volt, a végeredmény 108-40.”
Én láttam, a Sport Tv közvetítette. Az Aréna Savariában, a kötöttfogású Magyar Nagydíjak állandó otthonában rendezték meg. A Falco által a férfikosárban nagyon is érdekelt város szurkolóit azonban  teljesen hidegen hagyta a női válogatott szombathelyi fellépése.
Hajdan, amikor az Újpest híres, Fazekas, Göröcs, Bene, Dunai II, Zámbó összetételű csatársora ötösével rugdosta a gólokat, elment a Megyeri útra – a jó foci reményében – a Vasas, a Fradi, a Honvéd (satöbbi) szurkolója is. Ma van egy futballklub, az MTK, amelynek a meccseire egy kétmilliós világvárosban csak négy-ötszázan kíváncsiak. Pedig a mester, Garami József – hasonlóan a mi Bacsa Ferencünkhöz – csodát tesz. A stabil csapatából hetek alatt eladnak négy-öt alapembert, hiszen abból él a klub, de ő képes zöldfülűekkel is dobogó közelben tartani az együttesét.
Magyarán az a baj – mondom én –, hogy csökkent az igényes és eredményes magyar sport látogatottsága. Televíziós, „kikiáltott” celebekről szól az élet, az igazi (sport)hősök, a Kovács Katik, a Janics Natasák, a Majoros Istvánok, a Lőrincz Tamások, a Bácsi Péterek helyett.
Pedig a Falco kosarasainak néhány ezer embert lázba hozó sikereivel szemben tízmillió magyart örvendeztetett meg egy Igaly Diána által hazahozott sportlövő, vagy egy Vörös Zsuzsa által elhódított öttusa olimpiai arany.
Ez tehát nem csak a birkózás gondja. Nem is csak a sporté. Hanem a színházé, a filmé, az egész kultúráé. A tudományé is.
Ideje, hogy végre a helyükre kerüljenek az értékeink.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2019-06 >>
HKSZCSPSZV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30