Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Új MOB-elnök: novemberben

Dátum: 2010-09-18 00:00:00 | Felvitte: Sz. I.

Új MOB-elnök: novemberben

(November 20-ig gyakorolja az elnöki jogkört Molnár Zoltán, a MOB főtitkára.)

A MOB elnöksége úgy döntött, hogy november 20-ra írja ki az elnökválasztó közgyűlést, amelynek napirendjén több más fontos téma is szerepel. Például az olimpiai mozgalom új jogosítványainak alapszabályba illesztése, hiszen a MOB sorban kapja vissza a korábban elvett döntési jogait, többek között az olimpiai felkészülésre juttatandó támogatások elosztását. Az elnökségi ülésen részt vett Schmitt Pál köztársasági elnök is, aki augusztus 5-én mondott le MOB-elnöki tisztségéről, és Molnár Zoltán főtitkárt bízta meg a jogkör gyakorlásával.
Mint köztársasági elnök Schmitt Pál a fennálló rendelkezések értelmében nem lehet civil szervezet tagja, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaként azonban – az Olimpiai Charta előírásai szerint – a nemzetközi olimpiai mozgalmat képviseli Magyarországon. Schmitt az önállóság visszanyerése, 1989 óta állt a MOB élén, 2009 januárjában hatodszor választották újjá. Ő a MOB első olimpiai bajnok elnöke, párbajtőrben kétszer nyert aranyérmet. A NOB-nak 1983 óta tagja. Idén előbb az Országgyűlés elnökévé, majd köztársasági elnökké választották, ezután mondott le a MOB-elnöki posztjáról. Várhatóan tiszteletbeli elnökké választja a novemberi közgyűlés.
„A főtitkárnak hivatalosan tíz nappal a választás előtt kell kihirdetni a jelölteket, lényegében tehát tíz nap lesz a kampányolásra. Ha valaki esetleg korábban megnevezi önmagát, megteheti, de” – jelentette be Molnár Zoltán.
Az ökölvívó olimpiai bajnok, Kovács Kokó István már korábban jelezte, hogy megméreti magát, de azt is kijelentette: hajlandó visszalépni, ha esetleg más bajnoktársa versenybe száll. Újabban Győr polgármesterének, a tornász olimpiai bajnok Borkai Zsoltnak a neve is forgalomba került. A jelöltséghez két MOB-tag ajánlása szükséges.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2019-06 >>
HKSZCSPSZV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30