Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Túl a műtéten Ádám, a hurgadai sérült

Dátum: 2011-11-12 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

Túl a műtéten Ádám, a hurgadai sérült

Múlt vasárnap történt a tragikus baleset az egyiptomi Hurgadában, amelyben tizenegy magyar turista meghalt, huszonkilenc pedig súlyos sérülést szenvedett. Hétfőn az MTI munkatársa: hallomásuk (tehát nem konkrét információjuk!) szerint magyar birkózó is lenne az áldozatok között. A szövetség semmiféle hivatalos értesítést nem kapott, ezért remélhettük, hogy a hallomásnak nincs valóságalapja.
Hamarosan feltűnt a hírekben egy sportoló, az egykori, sokszoros válogatott vízilabdázó, Tóth Frank. Ő is a három busz egyikén ült. Mint elmondta: az övék másodikként indult, a két jármű indulása között öt-tíz perc telhetett el. Útközben felbukkant az út szélén a felborult roncs, ám először nem sejtették, hogy a magyarokat szállító busz az. Tóth Frank szerint sofőrük először csak lassított, tovább is akart hajtani. „Üvöltöztünk, hogy álljon meg. Leszálltunk, és belecsöppentünk a rémálomba” – idézte fel a történteket a pólós. Bemászott a járműbe, menteni a sérülteket, akikkel nemrég még együtt nyaralt.
Egy újabb hír már sportoló áldozatról is beszámolt. Ignácz Géza és felesége belehalt sérüléseibe, de kisfiúk, a tizenkét éves Géza csodával határos módon túlélte. Ignácz Géza ökölvívó volt. Tagja az utánpótlás-válogatott keretnek, nyert bronzérmet Ifjúsági Barátság Versenyen, a legnagyobb sikerét pedig 1996-ban érte el, amikor második lett a felnőtt országos bajnokságon. A 12 éves Gézát a család barátja, az egykori vízilabdázó, Tóth Frank hozta haza. Ő vállalta, hogy a jövőben mindenben segíti elhunyt barátja kisfiát.
Legvégül derült ki, hogy a birkózást is érinti a tragédia.
A csepeli N. család is az egyiptomi halálbuszon utazott; a vezetéknevet személyiségi okokra hivatkozva nem használja a sajtó. N. Ferenc magával vitte volt feleségét és két fiukat: a kilencéves Bencét és a tizenegy éves Ádámot, valamint a saját édesanyját. Öt éve jártak búvárkodni Egyiptomba. A balesetben a mama és a két fiú édesanyja is meghalt, Bence és Ádám a súlyos sérültek között volt. A két legény a Csepeli Birkózó Club versenyzője, az edzőjük, Tóth Gábor tartja a kapcsolatot a kórházzal és a családdal.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2019-06 >>
HKSZCSPSZV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30