Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Tudósítások

Tartalom szűrés:
Eredmények az Egyetemi bajnokságról
2012-06-02 | Tollár Dániel

Eredmények az Egyetemi bajnokságról

A Pécsi Tudományegyetem tornacsarnoka adott otthont az év kötött- és szabadfogású és női országos egyetemi bajnokságának. A megmérettetésen 22 egyetem, 3 szakág, 21 súlycsoportjában mérhette fel tudását és nyerhette el a bajnoki címet. A csapatversenyt toronymagasan a Semmelweis Egyetem nyerte, megelőzve a BKF-t és a KASE-t. A folytatásban a bajnokság eredménylistáját közöljük.
Német Nagydíj: Sastin első, Dénes harmadik
2012-05-27 | Szekeres István

Német Nagydíj: Sastin első, Dénes harmadik

Sastin Marianna megnyerte a döntőt is a Német Nagydíjon, Dormagenben. A közös felnőtt és junior mezőnyben Dénes Mercédesz harmadik, Kőrösi Kitti ötödik lett. A kadet korosztály versenyében Galambos Ramóna a második, Egyed Zsanett a negyedik, Németh Éva az ötödik helyen végzett.
Hatodik hely a kötöttfogású Világkupán
2012-05-20 | Szekeres István

Hatodik hely a kötöttfogású Világkupán

Kötöttfogású Világkupa, Száranszk. 2. versenynap: helyosztók. A második embereket felvonultató magyar válogatott kellemes meglepetésre a hatodik helyen végzett a csapat-világbajnokságon. Legyőzte a kazahot, és négy vereséget szenvedett. A legtöbb egyéni győzelmet, hármat, Antunovits és Lám aratta. Az 5. helyért folyó találkozón nem volt esélyünk az oroszok ellen. A szabadfogás után a kötöttben is Irán nyerte Vk-t. A törököké lett az ezüst-, a dél-koreaiaké a bronzérem.
Négy aranyérem Kassáról
2012-05-20 | Tollár Dániel

Négy aranyérem Kassáról

Kadet szabadfogású válogatottunk a szomszédos Szlovákiába utazott, nemzetközi megmérettetésre. A 62 versenyzőt felvonultató kassai versenyen kilenc magyar érem született, közte négy arany-, négy ezüst-, valamint egy bronzérem. A magyar alakulatot Bánkuti Zsolt és Őri Gerzson irányította. A folytatásban az érmes versenyzők listáját közöljük.
Kadet kötöttfogású rangsorverseny Kaposváron
2012-05-20 | Tollár Dániel

Kadet kötöttfogású rangsorverseny Kaposváron

Május 20-án, vasárnap került megrendezésre az év utolsó rangsorversenye, amelynek a Kaposvári Városi Sportcsarnok adott otthont. A fiatalok küzdelmében horvát birkózók is részt vettek, így 59 versenyző állt rajthoz. Az 54 kiló rangadóját ezúttal Torba Erik nyerte, csapattársát, Lévai Zoltánt legyőzve. A folytatásban a verseny érmes helyezettjeit közöljük.
Két arany, két ezüst, öt bronz Pitestiben
2012-05-14 | Tollár Dániel

Két arany, két ezüst, öt bronz Pitestiben

A romániai Pitestibe utazott a magyar junior válogatott mindhárom szakága, hogy részt vegyen egy előkelő nemzetközi versenyen, ahol a hazai teljes mezőny mellett iráni, moldovai, bolgár, svéd, német, lengyel, horvát birkózókkal szemben mérhetik fel tudásukat a mieink. Az első versenynap két aranyérmet is gyűjtöttünk, Németh Zsanett (72 kg) és Lám Bálint (120 kg) révén, valamint egy ezüstérem is született. A folytatásban a további eredményeket közöljük.
Eredmények a Jász-Plasztik-kupáról
2012-05-14 | Tollár Dániel

Eredmények a Jász-Plasztik-kupáról

Május 12-én Törökszentmiklós adott otthont az év diák I-es szabadfogású országos bajnokságnak. A Lábassy János Szakközép és Szakiskola sportcsarnokában megrendezett OB-n 13 súlycsoport, 148 fiatal birkózója mérhette fel tudását. A csapatversenyben a Dorogi NC állhatott a dobogó tetején, megelőzve az ESMTK-t és a Ceglédi VSE-t. A folytatásban a teljes eredménylistát közöljük.
Utánpótlás éremeső külföldön
2012-05-08 | Tollár Dániel

Utánpótlás éremeső külföldön

Kadet kötöttfogású és junior szabadfogású válogatottunk a határon túl mérték fel tudásokat az elmúlt hétvége folyamán. Előbbiek a horvát- utóbbiak a szlovák fővárosba utaztak nemzetközi viadalra. A külföldi versenyeken összesen 19 versenyzőt indítottunk, közülük 13-an a dobogó tetejére állhattak, valamint született még 4 ezüst- és 2 bronzérem. A folytatásban az érmes versenyzőinket olvashatják.
Sziget Vízmű-kupa Szigetszentmiklóson
2012-05-07 | Tollár Dániel

Sziget Vízmű-kupa Szigetszentmiklóson

Nemzetközi kadet szabadfogású és női rangsorversenyt rendeztek Szigetszentmiklóson. Az utánpótlás-megmérettetésre szlovák, valamint macedón versenyzők is érkeztek, akik a teljes magyar mezőnnyel mérhették fel a tudásukat. A csapatversenyben az Orosháza ismét aranyat nyert, míg a macedónok ezüstöt, a Vasi Volán pedig bronzérmet. A folytatásban közöljük az eredményeket.
Helsinkiben nem szereztünk kvótát
2012-05-06 | Szekeres István

Helsinkiben nem szereztünk kvótát

Világkvalifikációs verseny, Helsinki. 3. versenynap: kötöttfogás 96 és 120 kg, női birkózás 48, 55, 63 és 72 kg. Mind a négy magyar szereplő győzelemmel kezdett. A nyolcaddöntőben Dénes és Barka, a negyeddöntőben Kiss Balázs vereséget szenvedett. Godó Kitti eljutott az elődöntőbe, de ott két menetben kikapott a spanyol Undától, végül ötödik lett. Küldöttségünk újabb kvóta nélkül tér haza. Londonban hét birkózónk indul.
Kvóta nélkül maradtunk
2012-05-05 | Szekeres István

Kvóta nélkül maradtunk

Világkvalifikációs verseny, Helsinki. 2. versenynap: szabadfogás 120 kg, kötöttfogás 55-84 kg. Kozák István az első, Lőrincz Viktor a második mérkőzésén kapott ki, nagyon erős ellenféltől. A kötöttfogásban a 66 kg-nak nem lesz orosz szereplője Londonban, kiesett a 84 kg olasz olimpiai bajnoka is. Feltehetően a FILA szervere hibásodott meg, ezért nem lehetett elérni a verseny eredményközlő honlapját. A mostani beszámolónk már teljes.
Nincs okunk szégyenkezésre
2012-05-03 | Szekeres István

Nincs okunk szégyenkezésre

Világkvalifikációs verseny, Helsinki. 1. versenynap: szabadfogás 55-96 kg. Nem szereztek kvótát, de nem vallottak szégyent a fogásnem magyar képviselői. Ötös győzelmi sorozattal, benne bravúrokkal, kezdődött a nap, Wöller Gergő pedig végül bronzérmes lett. Mindhárom versenyzőnk nagyszerűen küzdött, és szoros mérkőzésen maradt alul. A nap tizenkét kvótájából hét jutott Ázsiának, öt Európának. A folytatásban Szekeres István gyorsértékelését olvashatják.
Nemzetközi eredmények
2012-05-02 | Tollár Dániel

Nemzetközi eredmények

Az elmúlt hetekben utánpótlás válogatottjaink nemzetközi túrákon vettek részt. Junior kötöttfogású csapatunk a horvátországi Porecsben, valamint a lengyel fővárosban is szőnyegre léptek, ahol kadet birkózók is lehetőséget kaptak. Oroszországban képviselte a magyar színeket a Pesterzsébeti Losonczi Ottó, aki ifjúsági versenyen vett részt Rosztovban. A folytatásban az eredményeket közöljük.
Kiss Balázsnak (még) nem sikerült
2012-04-29 | Szekeres István

Kiss Balázsnak (még) nem sikerült

Világkvalifikációs verseny, Taiyuan. 3. versenynap: kötöttfogás 96 és 120, női birkózás 48, 55, 63 és 72 kg. Szabó Emese nem tudta hozni a súlyát, és nem indult. Kiss Balázs két győzelem után a negyeddöntőben kikapott az olasz Timoncinitől. A vigaszágon a bronzéremig jutott, de a kvóta-helyosztón - minimális különbséggel - alulmaradt a grúz Dzsabidze ellen. Németh Zsanettet legyőzte az azeri Palmarcsuk, és ezzel búcsúzott is.
Lőrincz Tamásé a hatodik, Bácsié a hetedik kvótánk
2012-04-28 | Szekeres István

Lőrincz Tamásé a hatodik, Bácsié a hetedik kvótánk

Világkvalifikációs verseny, Taiyuan. 2. versenynap: szabadfogás 120 kg, kötöttfogás 55-84 kg.
Lőrincz Tamás négy ex-szovet vetélytársat győzött le zsinórban, megszerezte a hatodik magyar olimpiai kvótát. És még a versenyt is megnyerte! Bácsi Péter a vigaszágról jutott el Londonig. Kozák István a kvótáért vívott helyosztón kapott ki.
A verseny eredményközlő rendszere egész nap nem működött. Nálunk a folytatásban most már minden részletet megtalálnak.

U 23-as szabadfogású OB eredményei
2012-04-28 | Tollár Dániel

U 23-as szabadfogású OB eredményei

Miskolc városa adott otthont az év U 23-as szabadfogású országos bajnokságának, ami egyben a Rákóczi-kupa is volt. Az utánpótlás korú viadalon 8 súlycsoport, 71 birkózója vett részt. A csapatversenyt az Orosháza nyerte, 2 ponttal megelőzve a Csepelt és a Diósgyőrt, akik között 5 bajnoki címet osztottak szét. A további három aranyérmet a Ferencváros, a Debrecen és a Haladás birkózói nyerték. A folytatásban a teljes eredménylistát olvashatják.
Eredmények a Budapest-csapatbajnokságról
2012-04-28 | Tollár Dániel

Eredmények a Budapest-csapatbajnokságról

Pesterzsébeten, a már jól megszokott körülmények között zajlott le az év Budapest-csapatbajnoksága, a II. Hoffmann Géza emlékverseny. A fiatalok megmérettetésén két csoport, a diák és a serdülő korosztály lépett szőnyegre. Előbbinél a házigazda ESMTK, utóbbinál nagyon szoros küzdelemben a Vasas SC csapata szerzett bajnoki címet. A folytatásban a további helyezetteket olvashatják.
Hatos Gábor megszerezte az ötödik magyar kvótát
2012-04-26 | Szekeres István

Hatos Gábor megszerezte az ötödik magyar kvótát

Kvalifikációs világselejtező, Taiyuan. 1. versenynap: szabadfogás 55-96 kg. A selejtezőben Wöller és Kiss, a nyolcaddöntőben Hatos és Veréb is győzelemmel kezdett, majd Wöller, Hatos és Kiss a nyolcaddöntőn is túljutott. A sorozatban szerzett hat győzelem után jött a neheze. A negyeddöntőben egyedül Hatos nyert, majd döntőbe jutott (amelyet két menetben elvesztett), megszerezve az ötödik magyar kvótát. Veréb a vigaszágon búcsúzott.
Elfogytunk egy szálig
2012-04-22 | Szekeres István

Elfogytunk egy szálig

Európai kvalifikációs verseny, Szófia. 3. versenynap: kötöttfogás 96, 120 kg, női birkózás 48, 55, 63, 72 kg. Az utolsó versenynapon négy magyarért szoríthatunk. A köttfogású 96 kg selejtezőjében: Marthin Nielsen (norvég) - Kiss Balázs 1:0, 1:0. A nők versenyében Barka Emese (55 kg) az első, Dénes Mercédesz (48 kg) és Godó Kitti (72 kg) pedig a második körben szenvedett vereséget. Ezen a napon a vigaszágra sem került magyar birkózó.
2012-04-22 | Tollár Dániel

Eredmények a Sziget Mobil-kupáról

Akárcsak az elmúlt évben, ezúttal is Szigetszentmiklós adott otthont az év junior női és szabadfogású országos bajnokságának. A bajnokságon összesen 104 versenyző vett részt, 73 férfi, 31 nő. A csapatversenyt - amibe csak a férfi eredmények számítottak bele - az Orosházi Spartacus nyerte a Vasas SC-t és a Csepeli BC-t megelőzve. A folytatásban az érmesek névsorát közöljük.
Ligeti Dániel kvótát szerzett, és első is lett
2012-04-21 | Szekeres István

Ligeti Dániel kvótát szerzett, és első is lett

Európai kvalifikációs verseny, Szófia. Online tudósítás. 2. versenynap: szabadfogás 120 kg, kötöttfogás 55-84 kg. Ligeti Dániel a tőle megszokott módon, ellentmondást nem tűrő birkózással menetelt előre. Ukrán ellenféllel szemben harcolta ki a kvótát, a döntőre a török Akgül nem állt ki. Kozák István az elődöntőig jutott, ahol balszerencsés vereséget szenvedett, a bronzmérkőzést azonban megnyerte. Harmadik lett Bácsi Péter is. A sorsolás igen durván szólt bele a versenybe.
Nehéz sorsolással – kvóta nélkül
2012-04-20 | Szekeres István

Nehéz sorsolással – kvóta nélkül

Európai kvalifikációs verseny, Szófia. 1. versenynap: szabadfogás 55-96 kg. Nem sikerült kvótát szereznie az első csoportnak. Az öt magyar hét mérkőzést vívott, abból kettőt nyert meg, Kiss Gergely és Hatos Gábor révén. Kellemetlen meglepetést csak Wöller okozott, aki – a papírforma szerint verhető – görög ellenféltől kapott ki. Hatos végül harmadik lett. Az első napon két-két bolgár, grúz, orosz, örmény és török, egy-egy azeri és fehérorosz kvóta született.
Vágó-Wágner Róbertre emlékeztek
2012-04-15 | Tollár Dániel

Vágó-Wágner Róbertre emlékeztek

Nemcsak a Matura Mihály-, hanem a Vágó-Wágner-emlékverseny is a Vasas sportcsarnokában zajlott le a hétvégén. A vasárnapi megmérettetés a kadet kötöttfogásúak, valamint a felnőtt szabadfogásúak részére volt rangsorverseny. Az angyalföldiek birkózó-szakosztálya az idén száz éves, és az egykori, legendás szakvezető emlékére rendezett viadal is része a centenáriumi ünnepségsorozatnak.
Juhász, Knipli és Lám is aranyérmes
2012-04-15 | Tollár Dániel

Juhász, Knipli és Lám is aranyérmes

Az országos és a budapesti szövetség a Vasas SC közreműködésével rendezte meg az év legrangosabb hazai junior kötöttfogású megmérettetést. Az Olimpiai Reménységek Versenyén 11 ország 82 birkózója indult. Hazánkat 19 birkózó képviselte, akik 3 arany-, valamint 3 bronzérmet szereztek, illetve 5 ötödik helyezést értek el. A csapatversenyben Magyarország lett az első, megelőzve a lengyel és a német válogatottat. A folytatásban a teljes eredménylistát közöljük.
Szabó Martin nyerte a válogatót
2012-04-05 | Sz. I.

Szabó Martin nyerte a válogatót

A kötöttfogás 74 kg-os súlycsoportjában kiírt válogatót Szabó Martin nyerte dr. Kun Renátó ellen – jelentette délben a tatai edzőtáborból Péteri László, aki, Weisz György társaságában, az összecsapás bírója volt. Mint ismeretes, Bácsi Péter semmiképpen nem vesz részt az olimpiai kvalifikációs versenysorozat második, kínai állomásán. (Reméljük, nem is kellene, mert már Szófiában kiharcolja a kvótát!...) A kínai verseny magyar szereplőjének a személyét volt hivatott eldönteni a válogató. A két nyert mérkőzésig folyó küzdelemben 2-1-re, csupa három menetes meccsen győzött a Sziget SC kiválósága. Mint Péteri László elmondta: egy akción és egy kiléptetésen kívül minden pont sorsa térdelő helyzetben dőlt el.
A II. Mogyoród-kupa eredményei
2012-04-01 | Tollár Dániel

A II. Mogyoród-kupa eredményei

A junior kötöttfogásban is országos bajnokságot rendeztek, a fővárosunkhoz közeli Mogyoródon. A versenyen 86 birkózó állt rajthoz. A hazai csapat színeit képviselő ifjabb Kéri Zoltán a 84 kilóban bajnoki címet nyert. A csapatversenyben az ESMTK csapata bizonyult a legjobbnak, a BVSC és a Sziget SC előtt. A folytatásban a teljes eredménylistát tekinthetik meg.
Nagy Péter a 69 kiló aranyérmese

Nagy Péter a 69 kiló aranyérmese

Fekete Gyémánt-kupa 2012, Dorog, 1. versenynap: A verseny első napján 5 súlycsoport, 101 versenyzője lépett szőnyegre, közülük 49 magyar. A 69 kilóban Nagy Péter a lengyel Európa-bajnokot és azeri válogatottat legyőzve megszerezte az első aranyérmünket. Hét bronzérmet is nyertek a mieink: Lévai Zoltán (54 kg), Tóth Martin és Losonczi Ottó (mindkettő 58 kg), Orbán Balázs és Tompa Miklós (mindkettő 63 kg), Hegyi Sándor (69 kg), valamint Gelegonya Péter (76 kg).
Török arany-, Lévai és Szentes bronzérmes

Török arany-, Lévai és Szentes bronzérmes

Fekete Gyémánt-kupa 2012, Dorog, 2. versenynap. Hivatalossá vált: a versenyen 15 ország, 170 birkózója vesz részt. A mieink közül az egri Török Zsolt (100 kg) szerzett aranyérmet, aki egyben a legjobb magyar versenyzőnek járó díjat is elnyerte. Bronzérmes lett Lévai Zoltán (50 kg), Szentes Kristóf (85 kg). A legjobb külföldi az azeri Dzsafarov lett. A csapatversenyt Magyarország nyerte, az azerieket és az ukránokat megelőzve. Részletek a folytatásban.
Öt korosztály Pestszentimrén
2012-03-18 | Tollár Dániel

Öt korosztály Pestszentimrén

Öt korosztály női birkózói léptek szőnyegre az Id. Növényi emlékversenyen, amit minden évben a Pestszentimrei BSE rendez. A megmérettetésre számos külföldi csapat érkezett Szerbiából, Szlovákiából és Ausztriából is. A legjobb eredményeket a Lévai Zoltán és Knyaskó Máté vezette Dorogi NC érte el, 33 ponttal állhattak a csapatverseny élére. Második lett a szerbiai Belgrád, harmadik pedig a Zalaegerszegi BSE. A folytatásban a diák, serdülő, kadet, junior és felnőtt rangsorverseny eredményeit olvashatják.
Eredmények az Intersport kupáról
2012-03-17 | Tollár Dániel

Eredmények az Intersport kupáról

Serdülő rangsorversenyt rendeztek Kaposváron a szabadfogásúak számára. A megmérettetés a csütörtöki U 23-as bajnokság miatt pénteken zajlott le. A kevés létszám ellenére remek mérkőzéseket vívtak a fiatalok. Külön említést érdemel az 58 kilósok fináléja, ahol Román Tamás és Kajtán Olivér három menetes mérkőzést vívott, 23 akcióponttal. A csapatversenyt 23 egyesület közül a CSABI nyerte. A folytatásban az eredménylistát láthatják.
II. Szigetvár kupa eredményei
2012-03-15 | Tollár Dániel

II. Szigetvár kupa eredményei

Március 15-én a Szigetvári Városi Sportcsarnokban rendezték a kötöttfogású U 23-as országos bajnokságot, amit ezúttal a megszokottnál eltérően, 11 óra 30 perckor kezdtek meg. Ebben korosztályban, akárcsak a juniornál, 8 súlycsoport van, ahova 72 versenyző mérlegelt. A csapatversenyben a házigazda Dél-Zselic SE lett aranyérmes, megelőzve a Kaposvárt és a Vasast. A folytatásban a teljes eredménylistát olvashatják.
Junior rangsorverseny Csepelen
2012-03-11 | Tollár Dániel

Junior rangsorverseny Csepelen

Vasárnap délután 13 órakor kezdődtek meg a küzdelmek a Csepeli-birkózócsarnokban, ahol a junior szabadfogásúak és női versenyzők léptek szőnyegre. A verseny célja, a junior rangsor kialakítása, valamint válogató verseny a korosztály világversenyeire. A férfiaknál 53 induló, míg a nőknél mindössze 12 birkózót számláltak. A folytatásban az eredményeket olvashatják.
Lőrincz Viktor bronzérmes az Eb záró napján
2012-03-11 | Szekeres István

Lőrincz Viktor bronzérmes az Eb záró napján

Európa-bajnokság, Belgrád. 6. versenynap: kötöttfogás 66, 74, 84 kg. Csak Lőrincz Viktor kezdett – bravúros – győzelemmel, aztán ő is kikapott a bolgár világbajnoktól, végül a vigaszágra került. Onnan verekedte el magát a bronzmérkőzésig, amelyet az észt Eerik Aps ellen három menetben megnyert. Közöljük a kötöttfogású Eb teljes végeredményét, és a pontversenyt, amelyben Magyarország a hatodik helyet foglalja el.
Módos Péter ezüstérmes, Deák-Bárdos ötödik
2012-03-10 | MTI/Sz. I.

Módos Péter ezüstérmes, Deák-Bárdos ötödik

Európa-bajnokság, Belgrád. 5. versenynap: kötöttfogás 55, 60, 96, 120 kg. Furcsa döntőt vívott Módos Péter az azeri Elcsin Alijevvel. Már csak két másodperc hiányzott a harmadik menetben, hogy versenyzőnk kivédekezze a térdelő helyzetet, amikor az azeriek challenge-et kértek szabálytalan menekülésre. És a bírók a javukra döntöttek!... Deák-Bárdos Mihályt a bronzmérkőzés második menetében két vállra fektette az örmény Patrikejev. Rizmajer kikapott a vigaszágon.
Eredmények az Atomhajó-kupáról
2012-03-10 | Tollár Dániel

Eredmények az Atomhajó-kupáról

Két korosztályban került megrendezésre az FTC-birkózócsarnokában az Atomhajó-kupa, ahol összesen 160 birkózót számláltak. A mérkőzések két teremben, négy szőnyegen zajlottak, diák szabadfogásban valamint felnőtt kötöttfogásban. A csapatversenyben a legtöbb pontot a házigazda FTC gyűjtötte, megelőzve a rivális Vasast valamint a Dorogot. A folytatásban a teljes eredménylistát közöljük.
Norvég győztes a 72 kg-ban
2012-03-09 | Szekeres István

Norvég győztes a 72 kg-ban

Európa-bajnokság 2012, Belgrád. 4. versenynap: női birkózás 63 és 72 kg, szabadfogás 84 kg. Veréb István 3:0, 1:0-ra vezetett az izraeli Kolesznyikov ellen, amikor kénytelen volt feladni a mérkőzést. Godó Kitti a nyolcaddöntőben három menetben kikapott svéd ellenfelétől, majd - nagy fordulatok közepette - kiesett. A női 72 kg valóságos csillaghullást hozott, és végül, nagy meglepetésre a norvég Maja Erlandsené lett az aranyérem.
Ligeti Dániel ezüst-, Hatos bronzérmes
2012-03-08 | Szekeres István

Ligeti Dániel ezüst-, Hatos bronzérmes

Európa-bajnokság 2012, Belgrád. 3. versenynap: női birkózás 55 és 67 kg, szabadfogás 74 és 120 kg. Nagyszerűen szerepeltek a mieink a szabadfogású küzdelmekben. Ligeti Dániel a döntőben az egy ponttal elvesztett első menet után hatalmas hajrát vágott ki, és kevésen múlt, hogy harmadikra is sor kerüljön. Hatos Gábort ezen a napon is egyedül a kétszeres világbajnok, orosz Cargus tudta legyőzni (1:0, 1:0), versenyzőnk végül megszerezte a bronzérmet. Barka Emese kilencedik lett.
Négy országba jutott a négy arany
2012-03-07 | Szekeres István

Négy országba jutott a négy arany

Európa-bajnokság, Belgrád. 2. versenynap: női birkózás 51 és 59 kg, szabadfogás 55 és 60 kg. Szabó Emese és Molnár Róbert ugyan győzelemmel kezdett, de a folytatásban három vereség következett. Egy ideig még élt a remény, hogy a két győztesünk a vigaszágon lehetőséget kap, de az elődöntőt mindkettőjük legyőzője elvesztette. A nap női aranyait Lengyelország és Ukrajna, a szabadfogásúakat pedig Oroszország és Azerbajdzsán szerezte meg.
Wöller Gergő bronzérmes, Dénes Mercédesz ötödik
2012-03-06 | Szekeres István

Wöller Gergő bronzérmes, Dénes Mercédesz ötödik

Európa-bajnokság 2012, Belgrád. 1. versenynap: női birkózás 48 kg, szabadfogás 66 és 96 kg. Nagyszerűen rajtoltak a magyarok! Wöller Gergő sérüléssel küszködve is megszerezte harmadik Eb-bronzát. Az újonc Dénes Mercédesz minimális különbséggel vesztette el bronzmérkőzését, négy évvel idősebb ellenféllel szemben. Fodor Tamás győzelemmel mutatkozott be Európának, a 11. helyen végzett. A folytatásban minden részletet megtalálnak.
Kadet nemzetközi rangsorverseny Nagykanizsán
2012-03-05 | Tollár Dániel

Kadet nemzetközi rangsorverseny Nagykanizsán

Kadet szabadfogású és női rangsorversenyt rendeztek Nagykanizsán, ahol a női mezőnyben öt országot láttak vendégül. Szabadfogásban a 11 súlycsoportban összesen 81 versenyző lépett szőnyegre. Érdekesség hogy az Orosházi Spartacus három aranyérmet is nyert a fiúk versenyében. A folytatásban a teljes eredménylistát közöljük.
Dorogi győzelem a diák-csébén
2012-03-05 | Tollár Dániel

Dorogi győzelem a diák-csébén

A Tokodi Általános Iskola Sportcsarnoka adott otthont a február 4-ről elhalasztott diák szabadfogású csapatbajnokságnak. A csapattalálkozón összesen 17 egyesület állt rajhoz, közülük az aranyérmet a házigazda Dorogi NC nyerte el, megelőzve a Ceglédi VSE-t és az Erzsébeti SMTK-t. A folytatásban a győztes csapatképet láthatják, illetve további helyezéseket közöljük.
Diák rangsorverseny Cegléden
2012-02-26 | Tollár Dániel

Diák rangsorverseny Cegléden

Cegléden az év első diák rangsorversenyét rendezték, ahol nagyon szép számmal gyűltek össze a fiatal birkózó palánták. A szabadfogású versenyen 13 súlycsoportba 165 versenyző mérlegelt. A legjobb eredményeket az Erzsébeti SMTK szerezte, magasan megelőzve a Szegedi VSE-t és a házigazda Ceglédi VSE-t. A rangsorversenyre a határon túlról is érkeztek csapatok. A folytatásban a teljes eredménylistát olvashatják.
Hazai győzelmek a junior Ganz-kupán
2012-02-25 | Tollár Dániel

Hazai győzelmek a junior Ganz-kupán

Február utolsó hétvégéjén a junior kötöttfogásúaknak is megkezdődött a 2012-es év versenyszezonja. A nyitány a Tatai úti BVSC-birkózócsarnokban volt, ahol sajnálatos módon mindössze csak 50 birkózó lépett szőnyegre. A nyolc súlycsoport közül a legtöbben a 66 kilóban voltak, ahol a hazai környezetben versenyző Fehér Dávid négy győztes mérkőzés után állhatott a dobogó legtetejére. A folytatásban az érmeseket közöljük.
Váci csapatgyőzelem a junioroknál
2012-02-20 | Tollár Dániel

Váci csapatgyőzelem a junioroknál

A XVI. kerületi Szerb Antal Gimnáziumban a Kertvárosi BSC csapata rendezhette az év első junior rangsorversenyét. A szabadfogású és női viadalon mindössze 70 indulót számláltak, közülük csak 8 hölgyet. Az elmúlt esztendő junior válogatottjából, csak Molnár József és Gulyás Zsombor maradt még ebben a korosztályban, ám ezúttal a megszokottnál egyel feljebb indultak. Előbbi bronzérmet nyert a 66 kilóban, utóbbi kiesett a 74 kilósok versenyében. A folytatásban a teljes eredménylistát olvashatják.
Három bronzérem Klippanban
2012-02-20 | Szekeres István

Három bronzérem Klippanban

Öt magyar szerepelt a svédországi Klippan Lady Open-versenyen, a GGP-sorozat második állomásán. Sastin Marianna a 67 kg-ban három ellenféllel találta szemben magát. A körmérkőzés során kettővel már a szombati nyitó napon megküzdött, a török három menetben legyőzte. Harmadik ellenfele az amerikai Gray lett volna, ám Sastin sérülés miatt kénytelen volt visszalépni. A 48 kg-ban Dénes a vigaszágon menetelve lett harmadik, míg az 59 kg-ban a két Emese, Barka és Szabó is bronzmérkőzést vívott, előbbi kikapott, utóbbi nyert vasárnap délelőtt.
Serdülő rangsorverseny Csepelen
2012-02-20 | Tollár Dániel

Serdülő rangsorverseny Csepelen

A Csepeli-birkózócsarnokban szombaton a serdülő birkózók gyűltek össze. A szabadfogású mérkőzések 12 súlycsoportban zajlottak, ahol közel 130 versenyző lépett küzdőtérre. Két aranyérmet nyertek a házi gazda Csepeli BC birkózói, az Érdi Spartacus, a Vasas SC és az Erzsébeti SMTK is, ám csapatverseny végül a Pesterzsébetiek diadalmaskodtak. A serdülő rangsorverseny eredményeit a cikk folytatásában közöljük.
Sastin és Barka aranyérmes a Wolfurtban
2012-02-13 | Tollár Dániel

Sastin és Barka aranyérmes a Wolfurtban

Az ausztriai Wolfurtban, immáron 21. alkalommal került megrendezésre a Flatz Open női nemzetközi birkózóverseny. Mint minden évben, ezúttal is szőnyegre léptek magyarok is. A kadet korosztályt Nagy Lajos, míg a felnőtt hölgyeket Wöller Ákos irányította a 11 országot felvonultató versenyen. A folytatásban a magyar eredményeket közöljük.
Lőrincz Tamás, Kiss Balázs és a csapat is megnyerte

Lőrincz Tamás, Kiss Balázs és a csapat is megnyerte

Kötöttfogású Magyar Arany Nagydíj, 2. nap: 55, 66, 96 kg. Ismét remekeltek a mieink. Mindhárom döntőnek volt magyar szereplője. Lőrincz Tamás (káprázatos ötpontossal)és Kiss Balázs a finálét is megnyerte, Módos Péter második, Korpási Bálint harmadik lett. A csapatversenyt óriási fölénnyel nyerte a magyar együttes. Értékelő írásunkat később olvashatják. A szabadfogású betétversenyt a 84 kg-ban a román Stefan Georghita nyerte, Veréb István előtt.
2012-02-11 | Tollár Dániel

A második versenynap sorsolása

A Magyar Nagydíj második versenynapján a kötöttfogású 55-66-96 kilósok lépnek szőnyegre, ahol összesen ötvenöt versenyző mérlegelt. Magyarországot tizenhárom birkózó képviseli vasárnap, közülük három junior korú. A folytatásban a magyar birkózók sorsolását közöljük.
Két arany, négy bronz az első napon

Két arany, négy bronz az első napon

Kötöttfogású Magyar Nagydíj, Szombathely. 1. nap: 60, 74, 84, 120 kg. Jó hangulatú, színvonalas versenyt láthatott az Aréna Savaria lelátóit szép számban megtöltő közönség. Döntőbe jutott a 74 kilós Szabó Martin és az ezúttal is a 84 kg-ban birkózó Bácsi Péter. Ráadásul mindketten érdekes, paprikás mérkőzésen szerezték meg az aranyat. Kozák István, dr. Kun Renátó, Lőrincz Viktor és Ligeti Dániel bronzérmet nyert. A szabadfogású betétversenyen a 74 kg-ban Hatos Gábor, a 120 kg-ban Csercsics Richárd szerezte meg az elsőséget.
Sorsoltak az Aréna Savariában
2012-02-10 | Tollár Dániel

Sorsoltak az Aréna Savariában

Négy súlycsoport, hetvenhárom versenyzője állt mérlegen a szombathelyi Aréna Savariában, a Magyar Arany Nagydíj pénteki mérlegelésén. A magyar alakulatból tizenhat birkózóért szoríthatunk szombaton. A selejtezőmérkőzések, reggel 9 órától kezdődnek, ahol rögtön magyar rangadó fog zajlani. Ugyanis a 74 kilóban az Eb indulásért küzdő dr. Kun Renátó és Szabó Martin már az első fordulóban összecsapnak. A folytatásban a magyarok ellenfeleit olvashatják.
Nem borult a papírforma a nyitányon
2012-02-04 | Szekeres István

Nem borult a papírforma a nyitányon

A csepeli szabadfogású évnyitó versenyen három Haladás-, két Vasas-, valamint egy-egy abonyi és ferencvárosi győzelem született. A válogatottak hozták a kötelezőt, Wöller, Hatos és Ligeti látványos birkózással nyert. Kiss Gergely távollétében Fodor Tamás győzött a 96 kg-ban. A legnagyobb diadalt Elekes Endre aratta. Csapateredményt nem számoltak. Sastin Marianna két férfi ellenféllel is vívott edzőmérkőzést. A junior női rangsorverseny gyakorlatilag percek alatt lezajlott.
A Csepeli BC a szabadfogású serdülő csapatbajnok
2012-01-29 | Tollár Dániel

A Csepeli BC a szabadfogású serdülő csapatbajnok

Kaposváron rendezték az év serdülő csapatbajnokságát, szabadfogásban. A fiatalok csapattalálkozóján 15 egyesület birkózói gyűltek össze, hogy megküzdjenek a bajnoki címért. Az aranyérmet végül a Csepeli BC csapata vihette haza, megelőzve az Orosházi Spartacust és a Kaposvári SKSI-t. A folytatásban a további eredményeket közöljük.
A Ferencváros nyerte a Ganz-kupát
2012-01-28 | Szekeres István

A Ferencváros nyerte a Ganz-kupát

Nagyszerű versenyt hozott az évnyitó a BVSC-Ganz birkózócsarnokban. A kötöttfogású válogatottak közül Módos, Kozák, Lőrincz Tamás, Bácsi és Kiss Balázs magabiztosan nyert. A 66 kg-ban a ferencvárosi Fekete a döntőben legyőzte Korpásit. A 96 kg-ban a döntőbe verekedte magát Varga Ádám, a Vasas birkózója. A hosszú évek után visszatért Berzicza Tamás ötödik lett a 84 kg-ban. A nők versenyében az 55 kg rangadóját Barka nyerte, a 72 kg-ban Godó legyőzte Németh Zsanettet.
Az érdiek nyerték az Érd Kupát
2012-01-24 | Tar Mihály/Sz. I.

Az érdiek nyerték az Érd Kupát

Ötvenhárom egyesület 428 versenyzője küzdött a Batthyány Tornacsarnok hat szőnyegén az Érd Kupa nemzetközi Lakatos Gábor-emlékversenyen. A juniorok mezőnye kötött-, a többi korosztály szabadfogásban mérte össze tudását. A rendező Spartacus otthon tartott huszonhárom érmet, és a pontverseny első helyét is megszerezte a Dorog és a Cegléd előtt.

A Vasas a szabadfogású utánpótlásbajnok
2012-01-14 | Tollár Dániel

A Vasas a szabadfogású utánpótlásbajnok

A Vasas SC nyerte a Nagysápon rendezett szabadfogású utánpótlás-csapatbajnokságot. Az aranyérem sorsa az angyalföldiek és az Erzsébeti SMTK összecsapásán dőlt el. A dobogó harmadik fokára a tavalyi bajnok, a Kaposvári SKSI állhatott. További részletek a folytatásban.
Egyed Zsanett és Németh Éva aranyérme
2011-12-17 | Tollár Dániel

Egyed Zsanett és Németh Éva aranyérme

A lengyelországi Czarny Bórban rendezett nemzetközi női birkózóversenyen Magyarország is képviseltette magát az elmúlt hétvégén. Mint azt már beharangozónkból megtudhatták, a viadalon kadet és junior korosztályban küzdhettek a lányok. A Nagy Lajos és Szatmári Zsolt vezette női alakulat többek között két aranyérmet, valamint csapatversenyben ezüstérmet szerzett. A folytatásban az eredményeket olvashatják.
Pesterzsébeti fölény a diákolimpián
2011-12-12 | Tollár Dániel

Pesterzsébeti fölény a diákolimpián

Diák II-es birkózók, kötöttfogásban léptek szőnyegre a Kruj Iván Sportcsarnokban, szombaton, hogy megküzdjenek a diákolimpiai bajnoki címért. A házigazda Erzsébeti SMTK-nak, 13-ból, 8 súlycsoportban volt döntőse, közülük 4-en sikeresen vették az utolsó akadályt a versenyen. Losonczi Ottó ezúttal is magasra tette a mércét a rendezést tekintve.
Ligeti Dániel első, Kiss Gergely második az ExCelben
2011-12-11 | Sz. I.

Ligeti Dániel első, Kiss Gergely második az ExCelben

Ma a szabadfogásúak vették birtokukba az ExCel-komplexumot Londonban, az olimpiai tesztversenyen. A négy magyar szereplő közül Kiss Gergely és Ligeti Dániel döntőt birkózhatott, Wöller Gergő pedig bronzmérkőzést vívhatott.
LEGÚJABB: Kisst a döntőben 2:1, 2:0-ra legyőzte az orosz Bjelonovszkij. Wöller 2:0, 2:1-re elvesztette a bronzmérkőzését, így ötödik lett.

Rizmajer György bronzot tesztelt
2011-12-10 | Szekeres István

Rizmajer György bronzot tesztelt

A londoni olimpiai színhely tesztversenyén Rizmajer György a kötöttfogás 96 kg-os súlycsoportjában harmadik lett, miután a bronzmérkőzésen két menetben legyőzte az ukrán Jeroskint. A kötöttfogású nap meglepetése, hogy a 66 kg iráni világbajnoka, Noruzi két vereséggel ötödik lett. A szabadfogásúak közül Kiss Gergely és Ligeti sorsolása kedvezőnek mondható.

Női csapatbajnoki találkozók
2011-12-09 | Tollár Dániel

Női csapatbajnoki találkozók

Nagysápon, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornatermében rendezték az év diák és serdülő csapatbajnokságát, női birkózásban. A csapatversenyen a házigazda Dorogi NC csapata a diákok között, míg a Hőszig-IsoteQ-Szigetvári BSE a serdülő korcsoportban szerzett csapatbajnoki címet. A végeredményt cikkünkben közöljük.
Serdülő kötöttfogású országos bajnokság
2011-12-03 | Tollár Dániel

Serdülő kötöttfogású országos bajnokság

Egerben, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban bonyolították le a Marshall-kupát, ami egyben az idei év utolsó országos bajnoksága is volt. A megmérettetésen a serdülő kötöttfogású birkózók küzdhettek meg a bajnoki címért. A fiatalok bajnokságának teljes eredménylistáját a folytatásban közöljük.
Tizenegy egyesületbe kerültek az aranyak
2011-11-26 | Sz. I./Elek Tamás

Tizenegy egyesületbe kerültek az aranyak

Egy héttel a II. után most a diák I. országos kötöttfogású bajnokságra került sor a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban. A házigazda ESMTK három aranyérmet nyert, a több első hely tíz egyesületbe jutott. Az ESMTK hármas sikere révén ezúttal is a főváros nyerte az aranypárbajt, hiszen van bajnoka a CSABI-nak, a Csepeli BC-nek, a Kőbánya SC-nek és a Vasasnak is. A vidéki városok közül Abony, Cegléd, Eger, Érd, Kaposvár és Orosháza ünnepelhet aranyérmest.
Lám második, Krasznai harmadik Kolbotnban
2011-11-22 | Sz. I.

Lám második, Krasznai harmadik Kolbotnban

A hagyományos norvégiai Kolbotn-kupa U23-as kötöttfogású versenyén a két magyar szereplő közül Lám Bálint második, Krasznai Máté harmadik lett. Az utánpótlás-viadalt kötöttfogásban és női birkózásban, összesen hét korcsoportban, 14 ország részvételével rendezték meg. Lám Bálint még szerény pénzdíjban is részesült.
2011-11-19 | Sz. I./Kálmán Tibor

Hat arany Pesterzsébeten maradt

Az ESMTK rendezte meg – a szokott, magas színvonalon – a diák II. korcsoport országos kötöttfogású bajnokságát, 163 indulóval. A házigazdák hat bajnoki aranyat tartottak otthon, a további hét első helyen Abony, Dorog, Kecskemét, Orosháza, illetve három fővárosi klub, a CSABI, az FTC és a Vasas osztozott. A folytatásban találják meg a bajnokság végeredményét.
Bajnok a Ferencváros, bronzérmes a Haladás
2011-11-16 | Szekeres István

Bajnok a Ferencváros, bronzérmes a Haladás

Nagyszerű csapatteljesítményt nyújtva a Vasas nyerte a csb-döntő visszavágóját, a 17-12-es siker azonban kevés volt a Ferencváros ellen. A bronzmérkőzésen a Haladás 18-10-es, magabiztos győzelmet aratott az Univer-KTE ellen. A szombathelyiek szlovák vendégjátékost is bedobtak, de – mint végül kiderült – nélküle is megszerezték volna a harmadik helyet. A folytatásban megtalálható a csébé végeredménye és a bajnokcsapat tagjainak teljes névsora is.
Korpási Bálint győzött Debicában
2011-11-13 | Sz. I.

Korpási Bálint győzött Debicában

A patinás lengyel klub, a Wisloka Debica 2008 óta immár negyedszer rendezte meg a kötöttfogás 66 kg-os súlycsoportjában a Bajnokok Gáláját, amely két egykori világklasszisának állít emléket. Akárcsak tavaly, az idén is Korpási Bálint nyerte a viadalt, és vehette át a 2000 euró pénzdíjat. A kétkilós súlyengedménnyel rendezett gálán Kozák István helyezetlenül végzett.

Tetemes Fradi-előny a csb-fináléban
2011-11-09 | Szekeres István

Tetemes Fradi-előny a csb-fináléban

A hagyományokhoz méltó, nagyszerű csb-döntő színhelye volt az új, sashalmi Közösségi Terem. A bajnoki aranyért folyó küzdelem első felvonását a Ferencváros 17-6-ra nyerte a Vasas ellen, míg a bronzmérkőzésen az Univer-KTE 14-13-ra győzte le a Haladást. Még nem birkózott, de már sportöltözékben jelent meg a szőnyeg szélén az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán, aki biztos abban, hogy megszerzi a londoni kvótát.
Dorogi sikernapok a diákolimpián
2011-11-06 | Sz. I./Bacsa Péter

Dorogi sikernapok a diákolimpián

Szentesen, a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezték meg a diák III. és IV. korcsoport kötöttfogású diákolimpiáját. Az összesen 25 súlycsoportból hétben dorogi versenyző állhatott fel a dobogó legfelső fokára, két-két győztese volt az Egernek, az FTC-nek és az UTE-nek, míg további 12 egyesület egy diákolimpiai bajnokkal büszkélkedhet.

Nagyszerű sikerek a Gi szakágban is
2011-11-06 | Sz. I.

Nagyszerű sikerek a Gi szakágban is

Tamásiban véget ért a kadet, junior és veterán grappling-világbajnokság. A Gi szakágban junior-világbajnok lett Sepernyi Bettina, Rácz Dávid és Szűcs Kristóf. A veteránok mezőnyében Boros Gyula, László András, Csirinyi Tibor és E. Kovács János nyert aranyérmet. A legeredményesebb magyar Ördög Balázs volt, aki a felnőtt FILA Grand Prix-n a Gi-ben egy, a pankrációban pedig két első helyet szerzett.

Kötöttfogásban az ESMTK, szabadfogásban a Kaposvári SI az utánpótlás-csapatbajnok

Kötöttfogásban az ESMTK, szabadfogásban a Kaposvári SI az utánpótlás-csapatbajnok

A CSABI rendezésében, a csepeli Eötvös József Általános Iskolában zajlott le a szabadfogású utánpótlás-csapatbajnokság. Tíz csapat indult, a döntőt a Kaposvári SI és az Orosházi Spartacus vívta. Kötöttfogásban az ESMTK csapata volt a házigazda, akik kilenc csapat közül bizonyultak a legjobbnak. A részletek a folytatásban.
Két junior-, négy veterán-arany NoGi-ben
2011-11-05 | Sz. I.

Két junior-, négy veterán-arany NoGi-ben

Tamásiban megkezdődött a kadet, junior és veterán grappling-világbajnokság, illetve a FILA Grand Prix felnőtt viadal. Az első napon, a NoGi versenyein szép magyar sikerek születtek. Sepernyi Bettina és Rácz Dávid junior-világbajnok lett, Csernyik Zoltán, László András, Vincze Zoltán és dr. Kleber István a veteránok között nyert aranyat. A Grand Prix-versenyen Halmi Viktor lett első.

A Vasas II nyert az NB II-ben

Mind a négy mérkőzését megnyerte, és az NB II bajnoka lett a Vasas második csapata. Egyedül a diósgyőriek elleni visszavágó hozott szoros eredményt. A részletek: Vasas II – Diósgyőri BC 18-9, 15-14, Vasas II – Dorog II 26-0, 22-4, Diósgyőri BC – Dorog II 18-7, 18-6. A végeredmény: 1. Vasas II, 2. Diósgyőri BC, 3. Dorogi Nehézatlétikai Club II.
U23-as Vasas-siker Miskolcon
2011-10-22 | Sz. I./Bacsa Péter

U23-as Vasas-siker Miskolcon

A miskolci Egyetemváros sok nagy birkózócsatát látott Körcsarnokában 71 indulóval rendezték meg az U23-as szabadfogású bajnokságot. A csapatverseny győztese, a Vasas nyerte el a Rákóczi Kupát.
2011-10-21 | Sz. I./Wagner Mihály

Szabadfogású veteránok vb-érmei

Tiranában rendezték meg a szabadfogású veterán-világbajnokságot, amelyen magyar sikerek születtek. Az egyik érmesünk, Wagner Mihály helyszíni beszámolóját közöljük.
Diák kötöttfogású rangsorverseny Cegléden
2011-10-16 | Tollár Dániel

Diák kötöttfogású rangsorverseny Cegléden

A Restart-Ceglédi VSE TS-Integrál Fantázia birkózó-szakosztály rendezhette az év második kötöttfogású rangsorversenyét a diákok számára. A fiatalok megmérettetésén a csapatversenyben a Dorogi Nehézatlétikai Club bizonyult a legjobbnak, amely nagy fölénnyel előzte meg a CSABI-t és a házigazda Ceglédieket. A továbbiakban a teljes eredménylistát olvashatják.
2011-10-13 | T. D.

A Dorog II és a Vasas II sikere

Az NB II-es csapatbajnokságban a B és a C csoport küzdelmeire került sor. Az első helyet a rendezők második csapata szerezte meg mindkét helyen: a B-ben a Dorogi NC, a C-ben a Vasas.
Magyar érmek a veterán-vébéről
2011-10-10 | Sz. I.

Magyar érmek a veterán-vébéről

A lengyelországi Racibórz sportcsarnokában, a Hala Osirban három szőnyegen rendezték meg a kötöttfogás veterán-világbajnokságát, amelyen hét korcsoportban harminc ország 330 versenyzője indult. A tizenkét magyar induló közül öten nyertek érmet.
U23-as kötöttfogású országos egyéni bajnokság
2011-10-08 | Tollár Dániel

U23-as kötöttfogású országos egyéni bajnokság

Veszprém városában bonyolították le az U23-as korosztály kötöttfogású országos bajnokságát, ahol 8 súlycsoport, 59 versenyzője lépett szőnyegre. A legtöbben a nehézsúlyú kategóriában mérlegeltek, 12 birkózó küzdhetett a bajnoki címért, amit végül a felnőtt szabadfogású válogatott, Ligeti Dániel szerzett meg. Cikkünkben olvashatják a teljes eredménylistát.
Az FTC és a Vasas I a csoportgyőztes

Az FTC és a Vasas I a csoportgyőztes

Megrendezték a felnőtt-csapatbajnokság 2. fordulóját, a visszavágókat. Az A csoportban az FTC a múltkor három győzelemmel zárt, most ehhez kettőt tett hozzá, és biztosan szerezte meg az elsőséget. A B-ben a Vasas mind a hat mérkőzésén fölényes győzelmet aratott.
Még nincs döntés az óvásról
2011-10-05 | Sz. I.

Még nincs döntés az óvásról

A belgrádi Vozdovac-sportcentrumban rendezték meg a grappling-világbajnokságot, amelyen 22 ország vett részt. A magyar versenyzők a NoGi-ben három ötödik helyet szereztek. A pankrationban Nagy Jácint ezüstérmet nyert, polydamas-csapat pedig vagy első, vagy második. Az eredmény óvás alatt áll, a FILA döntéséről hivatalos értesítés még mindig nem érkezett.
Kadet kötöttfogású bajnokság Mogyoródon
2011-10-03 | Tollár Dániel

Kadet kötöttfogású bajnokság Mogyoródon

A Mogyoródi KSK rendezhette a kadet kötöttfogású országos bajnokságot, amelyen 29 csapat 107 versenyzője lépett szőnyegre a nagyközség gyönyörű sportcsarnokában. A 11 aranyérem közül, csak az ESMTK versenyzőinek sikerült a duplázás. A hazaiak a 100 kilós Mertse Ádám révén szereztek bajnoki címet. Csapatversenyben a Dorogi NC csapata állhatott a dobogó tetejére, megelőzve az ESMTK-t és a Vasast.
Duplázás a jubileum tiszteletére
2011-09-30 | Sz. I.

Duplázás a jubileum tiszteletére

Az ESMTK a szabadfogás után megnyerte a kötöttfogású diák-csapatbajnokságot is, a házigazda Dorogi NC és a Csepeli BC előtt. A pesterzsébeti fiatalok a nagy sikerrel méltóképpen ünnepelték meg a szakosztály (újjá)születésének ötödik évfordulóját.

Megkezdődött a felnőtt-csapatbajnokság

A BVSC-Ganz birkózócsarnokban, két csoport küzdelmeivel kezdődött meg az NB I-es csapatbajnokság. Az A csoportban a BVSC-Dega, a Csepeli BC, a Ferencvárosi TC és az Univer-KTE, a B-ben pedig a Dorogi NC, a Haladás VSE, a Hőszig-IsoteQ Szigetvár és a Vasas SC lépett szőnyegre. Az eredmények a folytatásban.
Jövőre maradt a kvótaszerzés
2011-09-18 | Szekeres István

Jövőre maradt a kvótaszerzés

Világbajnokság, Isztambul. Online tudósítás. 7. versenynap: szabadfogás 66, 74, 120 kg. Mindhárom magyar kikapott, kettő azeri, egy pedig kazah ellenféltől. Wöller azeri legyőzője a negyeddöntőben vereséget szenvedett, versenyzőnk kiesett. A Ligetit verő azeri nehézsúlyú és a Hatos ellen győztes kazah 74 kilós is az elődöntőben kapott ki. Mostantól már a jövő évi, nagyon nehéznek ígérkező kvalifikációs sorozatra kell koncentrálni.
Nem sikerült kvótát szerezni
2011-09-17 | Szekeres István

Nem sikerült kvótát szerezni

Világbajnokság, Isztambul. Online tudósítás. 6. versenynap: szabadfogás 60, 84, 96 kg. Veréb kikapott a bolgár világbajnoktól, aki a nyolcaddöntőben vesztett, így a magyar kiesett. Kiss Gergely látványos győzelemmel kezdett. Később, a vigaszág első mérkőzésén tussal nyert, a másodikon, a fehérorosz Sejkov ellen viszont alulmaradt. Nyolcadik lett.
A folytatásban olvasható a hátralévő három magyar szabadfogású sorsolása.

Veréb a világbajnok ellen kezd
2011-09-16 | Szekeres István

Veréb a világbajnok ellen kezd

Világbajnokság, Isztambul. Online tudósítás. 5. versenynap: női birkózás 67, 72 kg, szabadfogás 55 kg. Végleges adat szerint a női birkózásnak 205 indulója van. A nap egyetlen magyar szereplője, Godó Kitti kiesett. Már most látszik: a szabadfogásban lesz a legtöbb induló. Holnap a 84 kg-ban Veréb a bolgár világbajnok, Ganev ellen kezd, míg a 96 kg-ban Kiss Gergely dél-koreai ellenféllel lép szőnyegre.
Sastin Marianna fantasztikus: kvóta és ezüst
2011-09-15 | Szekeres István

Sastin Marianna fantasztikus: kvóta és ezüst

Világbajnokság, Isztambul. Online tudósítás. 4. versenynap: női 55, 59, 63 kg. Marianna három remek győzelemmel kezdett, majd az elődöntőben a mongol Ocsirbat ellen folytatta. A döntőben is helyt állt, de ismét kiderült: a japán Kaori Icso kiemelkedő klasszis.
Út az ezüstig. 12 óra 37 perc: Kaur (indiai) 4:0, 6:0. 13 óra 55 perc: Prieto-Bokhashvili (francia) 3:0, 4:0. 14 óra 25 perc: Kim (KNDK-beli) 1+:1, 7:0. 15 óra 3 perc: Ocsirbat (mongol) 2:0, 5:2. 20 óra 3 perc: Icso 0:4, 0:2.
Barka Emese és Sleisz Gabriella kiesett.

Bácsi Péter csak a negyeddöntőig jutott
2011-09-14 | Szekeres István

Bácsi Péter csak a negyeddöntőig jutott

Világbajnokság, Isztambul. Online tudósítás. 3. versenynap: kötöttfogás 74 kg, női birkózás 48 és 51 kg. Véglegessé vált az adat: a kötöttfogásban 309 versenyző indult. A mai nap egyetlen magyar szereplője Bácsi Péter volt. Nyert a dél-koreai Kim, a japán Kanabuko, majd a román Puscasu ellen. A negyeddöntőben kikapott a kazah Dilmuhamedovtól, akit viszont a török Cebi legyőzött. Így elmaradt az újabb magyar kvóta. Bácsi nyolcadik lett, az oroszok megszerezték az első aranyérmüket.
Sorsolás a második versenynapra
2011-09-13 | Szekeres István

Sorsolás a második versenynapra

Világbajnokság, Isztambul. 2. versenynap: kötöttfogás 60, 84 és 120 kg. A három súlycsoportnak 129 szereplője van. A 60 kg-ban Kozák István kínai, a 84 kg-ban az újonc Lőrincz Viktor litván, míg a 120 kg-ban Deák-Bárdos Mihály venezuelai ellenféllel kezd. A folytatásban részletes körképet adunk.
Deák-Bárdos Mihály: ötödik hely és kvóta
2011-09-13 | Szekeres István

Deák-Bárdos Mihály: ötödik hely és kvóta

Világbajnokság, Isztambul. Online tudósítás. 2. versenynap: kötöttfogás 60, 84, 120 kg. A nap Lőrincz V. és Kozák vereségével kezdődött, mindketten kiestek. Deák-Bárdos két győzelem után kikapott a török Kayaalptól, aki azonban bejutott a döntőbe, így a magyar vigaszágra került. Ott legyőzte a bolgár Ivanovot, a kvóta tehát megvan. A bronzmeccsen a kazah Tyinalijev 1:0, 1:0-ra győzött. Iráni, fehérorosz és török arany született, orosz birkózó ezen a napon sem jutott döntőbe.
Az első versenynap sorsolása
2011-09-12 | Szekeres István

Az első versenynap sorsolása

Világbajnokság, Isztambul. Itt olvasható az első nap, Módos Péter, Lőrincz Tamás és Kiss Balázs sorsolása, nyomon követhető birkózóink - remélhetőleg minél hosszabb - útjának szereplői. Az ellenfelekről igyekszünk minél többet elmondani.
Módos Péter ötödik lett, és kvótát szerzett
2011-09-12 | Szekeres István

Módos Péter ötödik lett, és kvótát szerzett

Világbajnokság, Isztambul. Online tudósítás. Kötöttfogás, 1. nap. Módos Péter és Lőrincz Tamás két, Kiss Balázs egy győzelem után szenvedett vereséget. Módos és Lőrincz legyőzője bejutott a döntőbe. Kiss Balázs kiesett. A vigaszágon Módos legyőzte a japán Haszegavát, és bár a bronzmérkőzésen alulmaradt, az ötödik helye olimpiai kvótát ér. Lőrincz megnyerte az első vigaszági meccsét, a másodikon kikapott, hetedik lett.
Daher Michel ezüst-, Lévai Zoltán bronzérmes
2011-08-28 | Szekeres István

Daher Michel ezüst-, Lévai Zoltán bronzérmes

Kadet-világbajnokság, Szombathely. Helyszíni online-tudósítás. Kötöttfogás, 2. versenynap.
Döntő: Pajam Buvri Pajani (iráni) - Daher Michel 5:4, 1:0. Bronzmérkőzés: Lévai Zoltán - Arnold Dominguez (mexikói) 4:2, 3:1.
(Lukács-Farkas András, Halasi Dániel és Losonczi Ottó kiesett.)

Török Zsolt ezüstérmes
2011-08-27 | Szekeres István

Török Zsolt ezüstérmes

Kadet-világbajnokság, Szombathely. Helyszíni online-tudósítás. Kötöttfogás, 1. nap. Bejutott a 85 kg döntőjébe az egri Török Zsolt, ahol a finn Matti Elias Kuosmanen 0:4, 1:0, 2:0-ra legyőzte. Torba Erik szép győzelmekkel hetedik lett az 50 kg-ban. Andrási József, Papp Bertalan és Szabó Dániel kiesett. A nap öt aranyérme öt országba jutott. Meglepetésre hondurasi versenyző is dobogóra állhatott.
Megvan a huszadik: Zsanett világbajnok

Megvan a huszadik: Zsanett világbajnok

Kadet-világbajnokság, Szombathely. Női birkózás, 2. versenynap. Megszületett a kadet-világbajnokságok történetének huszadik magyar aranyérme. Ez egyben a magyar női birkózás első világbajnoki címe. A döntőben: Németh -Sztankova (ukrán) 0:1, 1:0, 1:0.
A bronzmérkőzésen: Fedorasko (fehérorosz) - Szabó tus az 1. 32. percben, 6:0-nál.
Válogatottunk a csapatverseny előkelő, kilencedik helyét szerzte meg.

Galambos Ramóna ötödik

Galambos Ramóna ötödik

Kadet-világbajnokság, Szombathely. Helyszíni online-tudósítás. Női birkózás, 1. versenynap. A helyosztókon az 56 kg-os Galambos Ramóna révén voltunk érdekeltek. A bronzéremért folyt találkozó az ukrán Kit kétmenetes győzelmét hozta. Dénes Mercédesz a 7. helyen végzett. Három japán és két orosz versenyző lett világbajnok.
Kiss Marcell ötödik
2011-08-24 | Szekeres István

Kiss Marcell ötödik

Kadet-világbajnokság 2011, Szombathely. Helyszíni online-tudósítás. 2. szabadfogású versenynap. Három magyar folytathatta a vigaszágon. A 100 kg-ban Kiss Marcell két menetben verte a török Kasyolt, és az orosz Taszojev ellen birkózhatott a bronzéremért. Az esti helyosztón az orosz nyert 2:0, 4:2-re nyert, Kiss az ötödik helyen végzett, amiért a legeredményesebb magyart megillető különdíjat vett át. Megvan az első női versenynap sorsolása, a legnehezebb Dénes Mercédeszé.
Érem nélkül zártuk az első napot
2011-08-23 | Szekeres István

Érem nélkül zártuk az első napot

Kadet-világbajnokság, Szombathely. Helyszíni online-tudósítás. Szabadfogás, 1. versenynap. Három orosz, egy-egy indiai és iráni győzelem született. Az öt magyar szereplő közül három is eljutott a vigaszágra, ahol csak Szabó Noénak sikerült egy mérkőzést nyerni. Érem nélkül zártuk az első napot. A folytatásban olvasható a második nap sorsolása is.
Lévai Zoltán bronzérmes

Lévai Zoltán bronzérmes

A 46 kilós Lévai Zoltán bronzérmet nyert a kadet kontinensbajnokság utolsó versenynapján. Zoli három győztes és egy vesztes mérkőzéssel lett harmadik. Szépen menetelt az 54 kilós Losonczi Ottó is, ám a negyeddöntőben legyőzőre talált. Fék Szabolcs, Kiss Tibor és Mertse Ádám az első fordulóban kikaptak, így kiesetek a versenyből.

archívum »

Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2021-10 >>
HKSZCSPSZV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31