Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Szövetség

 

 

 Elnöki köszöntő 

Ősi sportág a világhálón 

„A birkózás, ez az emberiséggel egyidős sportág annak is köszönhette fennmaradását és örökös megújulását, hogy mindig kereste, s meg is találta a helyét a világban, a különböző korokban. Természetes tehát, hogy most, az informatikai forradalom idején megjelenik az internet csodálatos világhálóján is” – ezekkel a gondolatokkal köszöntöttem a birkozoszov.hu megszületését 2002. augusztus 1-jén. Hogy a mi szövetségünk is helyet talált magának a neten, azt nem eredménynek tartom, hanem következménynek. A birkózás konkrét alkotó folyamatában hagyományosan azok érik el a legjobb eredményeket, vagyis azokból lesznek a nagy bajnokok, akik a legnyitottabbak a világra, akiknek a gondolkodását leginkább áthatja a kor szelleme. Szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, hogy amikor elindult az új korszakot jelentő munka a dr. Csanádi Árpádról elnevezett iskolában, a Mr. Tus-sportiskola közoktatási háttérintézményében, és megkezdődött az ország legtehetségesebb fiataljainak bentlakásos, új szemléletű felkészítése, szövetségünk nemcsak állóképességben és fogásokban kívánta megcélozni a legmagasabb színvonalat, hanem – fő feladatként – abban is, hogy a birkózó diákok nyelvet tanuljanak, s minél jobban elmélyedjenek a számítógépes ismeretekben és kultúrában. Mert csakis e többletek birtokában lehetnek annyira nyitottak és felvértezettek, hogy a szőnyegen az olimpiai aranyéremre is esélyük legyen. Most lépést váltunk. Új dizájnnal, új szemlélettel folytatjuk a 2002-ben elkezdett munkát.

Ezen a korszakhatáron szeretném megköszönni Klinda Lászlónak, a kiváló világhálós szakembernek azt az önzetlen segítséget, amellyel a birkózás mellé állt az elmúlt nyolc évben. De minden köszönetnél többet mond, hogy László barátunk a birkózócsalád tagja, akinek mindenkor köztünk a helye.

Lépést váltunk, mert a magyar sportsajtó – remélem, csak átmenetileg – cserbenhagyta a fantasztikus eredményeket produkáló egyéni sikersportágainkat. Elérkezett az idő, hogy a sportágunk web-oldala ne szövetségi közleménytárként, hanem a sport egész világára nyitott napilapként működjön. A gondolat és a megvalósítás minden konkrétuma Szekeres István nevéhez fűződik. A Népsport/Nemzeti Sport egykori főszerkesztője négy évtizede hű, magas nemzetközi elismertséget szerzett krónikása a birkózásnak. A sportnapilap első embereként nem a fociválogatott mellett „fényezte” magát, a külföldi utazásainak célpontja inkább volt az akkoriban „csórónak” tartott Bulgáriában rendezett Nikola Petrov-emlékverseny, vagy az általa életre hívott, nagyrábéi Népsport Kupa. Szeretettel köszöntöm a munkatársait is: Puskás Attilát, aki az MTI egyik legkiválóbb birkózóbarát munkatársa volt, és Tollár Danit, akit mindnyájan ismerünk, és akiben a jövőt látjuk.

Kívánok ennek a kis csapatnak sok sikert.

Mert az a sportág sikere is lesz.

 

Dr. Hegedüs Csaba 

a Magyar Birkózó Szövetség elnöke

 

 

 

 

Elnökségi jegyzőkönyvek, emlékeztetők

 

» Emlékeztető a 2010. Január 11-i elnökségi űlésről

» Emlékeztetö a 2010. Február 6-i elnökségi ülésröl 

 

» Emlékeztetö a 2010. Március 18-i elnökségi ülésröl

» A bírói díjak összehasonlítása 2009-2010

Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2021-10 >>
HKSZCSPSZV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31