Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Számtanóra is lesz a csb-helyosztók után?

Dátum: 2011-11-14 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

Számtanóra is lesz a csb-helyosztók után?

(Wöller Gergő az első találkozón kötöttfogásban szerzett értékes győzelmet a Vasasnak. Ha a visszavágó első két mérkőzését megnyerik a klubtársai, ő pedig tussal veri az ellenfelét, nyílttá válik a csata.)

Hétfőn kora este hívtam a döntő két résztvevőjének mesterét, hogy kiderüljön: nem sérült-e meg valaki az utolsó előtti edzésen. Bódi Jenő, a Vasas vezetőedzője azt mondta, hogy éppen folyik az a bizonyos utolsó előtti, és eddig – kisebb panaszokat leszámítva – megúszták. Sike András, a fradisták főnöke annyit jegyzett meg csupán, hogy nem tudja a tervezett csapatát szőnyegre küldeni, de a részletekről nem beszélt: az információ fegyver lehetne az ellenfél kezében.
A Vasasban elszánt a hangulat, noha a fejekben nyilvánvalóan motoszkál, hogy túl nagy a hátrány. Bódi Jenő töretlen harci kedvet vár a csapatától, és majd kiderül, hogy az mire lesz elég. Szerinte a Fradi erősebb kerettel rendelkezik, és nagy dolognak tartaná, ha a Vasas győzelemmel lenne második, bár boldog akkor sem lenne…
Sike András már elöljáróban leszögezi: nem tartja lefutottnak a bajnoki címért folyó párharcot. Az előny ugyan jelentős, de törékeny is lehet, ha a Vasas jó rajttal „elkapja a fonalat”. Éppen ezért kér maximális figyelmet és elszántságot a versenyzőitől.
Az biztos, hogy az összesített eredménytől függetlenül hangulatosan izgalmasnak ígérkezik, helyenként talán még paprikás is lesz a második összecsapás. Emlékeztetőül: az elsőt a Fradi 17-6-ra nyerte.
Tavaly a Vasas rendezte a második mérkőzést, és belépődíjat szedett, amiben honlapunk kommentárja nem talált kivetnivalót. Mint ahogyan most, a Fradi hasonló döntésében sem. A belépődíj 1000 forint (diákoknak 500), a bevételt pedig átutalják a Ferencváros ifjú birkózóiért-alapítvány számlájára.
A bronzmérkőzés pedig akár még egészen drámai is lehet. A kecskemétiek minimális előnnyel (14-13) várják a visszavágót, amelyen minden előfordulhat, egyetlen remek vagy hibás mozdulat is sorsdöntő lehet. A Haladás 0-12-ről indult legutóbb, mert az alsó három súlycsoportban nem indított versenyzőt. Nincs róla tudomásunk, de elméletileg lehetséges, hogy most vendégjátékossal tölti ki az űrt. „Vendégjátékost bármelyik fordulóban lehet nevezni” – mondja a csb szabályzata. Amihez persze még az az „apróság” is szükségeltetne, hogy a kedves vendég legyőzze a kecskeméti riválist…
Különösen a bronzmérkőzés, de akár a döntő végén is előállhat pontegyenlőség. Ebben az esetben számtanóra következik.
Hogy miről, azt a csapatbajnokság általános versenykiírása nagyon pontosan elmondja:
   - első fokon az egymás ellen elért több tusgyőzelem dönt (az FTC-nek volt egy az első mérkőzésen a szlovák Jaloviar révén);
   - ha azonos, a több technikai tusgyőzelem dönt;
   - ha ez is azonos, a több technikai fölénnyel megnyert menetek száma dönt (az FTC-nek ilyet szerzett Bácsi a második menetben, 8:0);
   - ha pedig még ez is azonos, akkor az összes technikai pont száma dönti el a sorrendet (ebben a tekintetben a Haladás 17:3-ra vezet az Univer ellen, amelynek ezek szerint legalább döntetlenre kell hoznia a visszavágót a bronzéremért).
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2020-05 >>
HKSZCSPSZV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31