Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Sajtóper helyett

Dátum: 2010-09-16 00:00:00 | Felvitte: birkozoszov.hu

Sajtóper helyett

(A felvétel egy MOB-közgyűlésen készült.)

A feladó

thury68@xxx.hu. Idézem a korábban már megjelent szerkesztőségi álláspontot: „Mi ebben a rovatban mindig csonkán tesszük közzé a feladó elérhetőségét, mert nem kívánjuk kitenni esetleges zaklatásnak.”

A levél

Tisztelt Szekeres Úr!
Keményen megtámadták Önt a Liga honlapján. Idézem: „Szekeres István (elnökségi tag – megbízott sajtófőnök – Weblap-szerkesztő), aki nem tudná kiről van szó -, aki 2006-ban Schmitt Pál ellen megfogalmazott és többek által aláirt levelet (Gáspár Tamás) átadta a FIDESZ-alelnökének.” Csúsztatással, egyoldalúsággal vádolják. Én régóta olvasom az Ön írásait, és nem értem, miért támadják éppen Önt, aki az egész magyar sajtóból a legtöbbet tette a birkózás népszerűsítéséért. Sajnálom, mert gondolom, nem esik jól, és remélem, hogy ez nem szegi kedvét. Sporttársi üdvözlettel: X. Y.

A válasz

Tisztelt X. Y.!
Kivételesen belenéztem az említett honlap írásába. Bevallom, azért, hogy ellenőrizzem az Ön által idézett szövegrészt. Nem a tartalma miatt, hanem azért, hogy betűhíven idézi-e, mert nem szerettem volna, ha a közvetítés esetleges pontatlansága miatt lenne zűrzavaros a fogalmazás, és amiatt kerülnének bele helyesírási hibák. Hát nem, ez eredetileg ilyen.
Velem kapcsolatban az idézett mondat tele van hibával. Nem megbízott sajtófőnök vagyok, hanem a sajtóbizottság vezetője és a szövetség sajtóreferense. A web-lapnak nem szerkesztője, hanem főszerkesztője vagyok. 2006-ban valóban átadtam egy levelet, de nem Schmitt Pálnak, hanem Molnár Zoltánnak, aki akkor a MOB ügyvezető igazgatója volt. A levél nem Schmitt Pál ellen szólt, hanem rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte. Mint MOB-tag kaptam a megbízást 54 másik MOB-tagtól. Mint MOB-tag amúgy sem a Fidesz alelnökének adtam volna át a levelet, hanem a MOB elnökének. De hát nem neki szólt.
Ennyi hiba miatt – akár sajtóper útján is – helyreigazítást követelhetnék. De egy profi újságíró nem megy bíróságra fröcsögő amatőrrel szemben, aki a sunyi politikai feljelentéssel felérő sorait gyáva módon, névtelenül fogalmazza meg.
Mint sajtóreferens, és mint az elnökség tagja természetesen az elnökség álláspontját közvetítem, mert arra szól a megbízásom. A kormányszóvivő sem kommentálja, hanem közzé teszi a kormányülésen elhangzottakat, mert neki meg az a dolga. De teszi ő is, magam is névvel, arccal, nyilvánosan.
Köszönöm az elismerő szavait immár négy évtizedes újságírói pályafutásomról. Ebből a levélváltásból egyedül az marad meg bennem.
Sportbaráti üdvözlettel:
Szekeres István
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2019-06 >>
HKSZCSPSZV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30