Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Az első versenynap sorsolása

Dátum: 2011-09-12 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

Az első versenynap sorsolása


55 kg (37 induló)

Módos Péter selejtező nélkül jutott a 32-es táblára, ahol dominikai birkózó ellen kezd. A nyolcaddöntőben a lengyel – észt összecsapás győztese jöhet.
1 – Dawid Ersetic (lengyel), 2010-ben a junior Eb-n harmadik, a felnőtt-vébén nyolcadik
2 – Anar Zejnalov (észt), az idei Eb-n szerzett 5. helye a legjobbja; Módos a 2008. és a 2010. évi Eb-n is két menetben verte
3 – Francisco Encarnación (dominikai), tavaly második volt a pánamerikai bajnokságon, ahol háromszor bronzot is nyert
4 – Módos Péter
A negyeddöntőben a Venkov (bolgár) – Bajramov (azeri) mérkőzés győztese vagy a japán Haszegava következhet. A bolgár legjobbja a 2006. évi Eb-ezüst, az azeri 2008-ban Eb-t nyert (Módost is legyőzve), a japán Ázsia-bajnok, és tavaly az Ázsiai Játékokon is megszerezte a győzelmet.
Az elődöntőre a következő nyolcasból a legnagyobb eséllyel a kubai Jagniel Hernández (Pánamerikai Játékok-győztes, olimpiai ötödik) pályázik.
A másik ágra sorsolták az orosz, az ukrán, a grúz, az örmény 55 kilóst, valamint az iránit, aki azonban ezúttal nem az ötszörös világbajnok Rejhanpur, hanem Mohszen Hadzsipur.

66 kg (52)

Lőrincz Tamás a spanyol Navarro elleni selejtezőben biztosíthatja helyét a 32-es táblán. A 16 közé jutásért a román – tadzsik mérkőzés győztesével találkozik.
37 – Ismael Navarro (spanyol), augusztusban a targovistei Corneanu-emlékversenyen harmadik lett
38 – Lőrincz Tamás
39 – Ion Panait (román), a tavalyi Eb-n ezüstérmet nyert, az idén 5. lett úgy, hogy Lőrincz tussal verte; az augusztusi Corneanu-viadal döntőjében Korpási Bálint győzte le
40 – Ahmad Kadirov (tadzsik), az Ázsiai Játékok 9. helyezettje
A nyolcaddöntőre algériai, grúz, szíriai és svájci birkózó közül kerül ki az ellenfél. A grúz Manuhar Chadaja 2009-ben úgy lett ezüstérmes a vébén, hogy menet közben – két menetben – Lőrinczet is legyőzte.
A negyeddöntőbe a kubai Mulens, a tavalyi pánamerikai bajnok, az ukrán Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes, tavalyi vb-második ukrán Vardanjan, esetleg a japán újonc, Okamato érhet oda.
Aki az elődöntőbe érkezik, az már egy „mini vébé” győztese lesz. Olyan versenyzők csatáznak, mint Vacsadze, a súlycsoport orosz esélyese, Steeve Guénot, a francia olimpiai bajnok, Makszimovics, a Lőrincz számára kellemetlen szerb ellenfél vagy az amerikai Justin Lester, aki hazája szakértői szerint a világbajnoki cím esélyese (2006-ban és 2007-ben harmadik volt a vébén, utóbbin Lőrinczet győzte le a bronzmérkőzésen). De ezek a „nagy nevek” egymással birkóznak, és közülük csak egy jut az elődöntőbe. Ráadásul a szerb és az amerikai már a selejtezőben összecsap.
A súlycsoport szenzációja, hogy itt indul a török Seref Tüfenk, aki 2008-ban Tamperében, a 74 kg-ban Bácsi Péterrel birkózott (és vesztett) Európa-bajnoki döntőt.

96 kg (44)

Kiss Balázs selejtezővel kerülhet a 32-es táblára, a görög Kutsziubász ellenében, majd a 16 közé a dél-koreai – török mérkőzés győztese ellen.
33 – Kiss Balázs
34 – Georgiosz Kutsziubász (görög), a harminc éves versenyző 2004-ben az athéni olimpián, majd a 2007. évi Eb-n szerzett hetedik helyet
35 – An Cseng-gan (dél-koreai), tavaly az Ázsiai Játékokon, az idén a kontinens bajnokságán lett harmadik
36 – Cenk Ildem (török) a tavalyi Eb bronzérmese
A nyolcaddöntőre kínai, lengyel, venezuelai és román birkózó közül kerül ki az ellenfél. Arra az eddigi eredmények alapján a román Alin Alexuc-Ciurariu, a tavalyi junior-vébé ezüstérmese a legesélyesebb.
A negyeddöntőben ellenfél lehet a régi ismerősök közül az azeri Gadabadze vagy a cseh Vála. Náluk kellemetlenebb lenne az örmény Alekszanjan, aki a tavalyi junior-vébén aranyat, az idei felnőtt Eb-n pedig ezüstöt nyert.
Az elődöntőbe sok jó birkózó közül érkezik egy… A vb-döntőben legyőzött svéd Lidberg, a német erőgép, Englich, aki ellen Balázs bordája tört az Eb-n, az Eb-bronzérmes ukrán Timcsenko, vagy a fehérorosz Gyejnyicsenko, aki a tavalyi vébén második, az idei Eb-n első lett.
Egyik sem könnyű ellenfél, de – legalábbis papíron – jobb, mint a másik ágra került orosz, iráni vagy kubai.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2019-01 >>
HKSZCSPSZV
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31