A hatodik „lovas” Eb-győzelem

Dátum: 2012-05-28 00:00:00 | Felvitte: Sz. I.


A ’92-es barcelonai olimpián három olimpiai bajnok, a birkózó Farkas Péter, az úszó Darnyi Tamás és a vívó Szabó Bence nemcsak egymásnak szurkolt, hanem – amikor tehette – együtt buzdította más sportágak magyar szereplőit. Londonban is szükség lesz hasonló összefogásra. Ennek megfelelően folytatjuk honlapunk hagyományait: gratulálunk a többi magyar sikersportág győzteseinek.

Berki Krisztián aranyérmet nyert lólengésben a férfi tornász Európa-bajnokságon, a franciaországi Montpellier-ben. A kétszeres világbajnok, olimpiai kvótás magyar versenyző a címét megvédve, pályafutása során hatodszor diadalmaskodott kontinensviadalon. Ezúttal 15,958 ponttal zárt, s ezzel jócskán megelőzte legnagyobb riválisát, a 15,775-tel végző brit Louis Smith-t.
Kiváló gyakorlatot mutatott be, lendületesen, hiba nélkül kezdett – a kiinduló pontszáma 6,9 volt –, majd a bemutatója további részében sem rontott a kivitelezésben.
A lólengés fináléjának másik magyar résztvevője, az ötkarikás indulási joggal szintén rendelkező Hídvégi Vid 15,133-mal ötödik lett.