Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Nagy levegőt véve, elszántan nekirontani

Dátum: 2011-11-24 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

Nagy levegőt véve, elszántan nekirontani

(Gáspár Tamás igazgató tartotta a gazdasági beszámolót)

Az ülésnek két fő témája volt: a világbajnoki szereplés és az olimpiai kvalifikáció egymással összefüggő kérdésköre, valamint a csaknem évzáró gazdasági beszámoló.
Az isztambuli vébén elismerésre méltó, nagy teljesítménnyel lett az egyetlen érmesünk Sastin Marianna, de éppúgy a büszkeségeink rovatban könyvelhetjük el, hogy a sok kihagyás és komoly versenyhiány ellenére Módos Péter, illetve az életkorát sokadszor meghazudtoló Deák-Bárdos Mihály kvótát szerzett.
Részlet Struhács György kötöttfogású szakágvezető összegzéséből: „A csapat nem hozta azt, amit vártunk, hiszen mindenképpen érmekben reménykedtünk. Azon kell dolgoznunk, hogy ez a csapat át tudjon lendülni azokon a nüansznyi hibákon, akadályokon, amivel a döntő mérkőzéseket meg tudják nyerni. Ezen kell dolgoznunk edzőknek, orvosnak, és akkor biztos, hogy érmeket tud szerezni ez a csapat. Célunk továbbra is az 5-6 kvalifikáció megszerzése.”
Részletek Gulyás Istvánnak a szabadfogásról készült összegzéséből: „A tervezett célt nem sikerült teljesíteni, de én és a versenyzőim is hiszünk abban, hogy mint már korábban sikerült, ezután is képesek leszünk és akarunk is érmeket nyerni, olimpiai kvótákat szerezni… Nem szeretnék magyarázkodni, eddig sem tettem, az egész pályafutásom arról szólt, hogy bebizonyítsam mindenkori versenyzőimmel: képesek vagyunk eljutni a világ élvonalába. Most biztos vagyok abban, hogy meg fogjuk találni a módját a további fejlődésünknek, előrelépésünknek. Hiszen csak együtt dolgozva, gondolkodva lehetünk eredményesek. Még három lehetőségünk lesz kvalifikációt szerezni, és minden energiánkat arra kell fordítani, hogy a szokatlan rendszerre felkészülve, a hibáinkat javítva, fizikai képességekben előrelépve eredményesek legyünk.”
Szóba került, hogy a magyar sport infrastruktúrájából hiányzik a magas szintű orvosi háttér, a vetélytársaink szinte minden sportágban előttünk járnak. Ebben szerepe van a Sportkórház jelenlegi állapotának és a sporttudományos háttér elsorvadásának. A legfontosabb segítséget a birkózás a regeneráció gyorsításában, a fogyasztás nehézségeinek enyhítésében várná el.
Mindezek a gondok Londonig természetesen nem oldódnak meg. Marad a tapasztalatok hasznosítása. Struhács György saját példája ezt jól illusztrálja: „Be kell látnom, hogy Lőrincz Tamás esetében bátrabban kellett volna a pihentetést alkalmazni” – ismerte el önkritikusan.
Hegedüs Csaba elnök úgy foglalt állást: a formaidőzítés abban az értelemben nem sikerült, hogy több esélyesünk nem érte el a küzdőképessége csúcsát. Nyerhető mérkőzések mentek el, valóban nüanszokon és valóban gigászi küzdelemben… de elmentek! A kvalifikációs sorozatra sokoldalú felkészítéssel azt kell felépítenünk, hogy a versenyzőink száz százalékos önbizalommal léphessenek szőnyegre. Ebben természetesen a versenyzőknek is megvan a maguk – nem kis – feladata: „nagy levegőt véve”, elszántan nekirontani a sorozatnak, minél előbb megszerezni a kvótát, abban a tudatban, hogy sokuknak megvan helyük az olimpiai dobogón, és ha célba érnek, azzal a jövőjüket alapozzák meg.

A szövetség gazdálkodásának kérdéseiről először professzor Lakatos Gyula, a felügyelő bizottság elnöke mondta el, hogy lezajlott egy részleges könyvvizsgálat. Egyrészt azért, mert legutóbb felmerült, hogy célszerű az évnél rövidebb időszakokat is átvilágítani. Másrészt pedig azért, mert lezajlott a hazai rendezésű kadet-világbajnokság. A professzor hozzátette: tudja, hogy a sportágban néhányan kifejezetten várják a „rossz híreket”, de ilyennel nem tud szolgálni. A szövetség gazdálkodása szabályozottan, rendben zajló folyamat.
Gáspár Tamás igazgató a beszámolójában kiemelte, hogy ismét nagyon nehéz évet zárunk, de a szakmai program minden pontját sikerült megvalósítani. Jól terveztük meg az évet, hiszen a terv és a megvalósulás számsorai gyakorlatilag megegyeznek.
Az alapvető gondot az jelentette, hogy a szükséges átutalások késedelmei miatt folyamatosak voltak a likviditási gondok. A kadet-világbajnokság bevételei segítettek hozzá ahhoz, hogy a legrosszabb esetben is null szaldóval zárhatjuk az évet.
A gazdasági beszámolót a szövetség elnöksége egyhangúlag fogadta el.

További információk:

   - Módosították az Igazolási és Átigazolási Szabályzatot. Újdonság benne, hogy lesz kijelölt átigazolási időszak, amely általában december 1-jétől január 31-ig tart, de most, a bevezetés évében december 1-jétől 2012. február 29-én 24 óráig. Amint a módosításokat rögzítik, a szabályzat felkerül a szövetség honlapjára.

   - Hegedüs Csaba, a londoni birkózóversenyek technikai igazgatója elmondta, hogy a sportág küzdelmeire kijelölt kilencezres csarnokba gyakorlatilag az összes jegy elfogyott az olimpiára.

- A március 24-én a Dorogi NC rendezésében sorra kerülő kadet kötöttfogású Kék Duna nemzetközi viadalt hivatalos FILA-versenynek nyilvánították.

   - A február 18-i junior szabadfogású rangsorverseny rendezését elvállalta a Kertvárosi Birkózó és Sumo Club.

   - Virág Lajost választották Heves megyei Birkózó Szövetség elnökének. Az MBSZ elnöksége egyhangúlag elfogadta a változást, és sok sikert kívánt az új vezetőnek.

   - Az év második felében a következő egyesületek kérték felvételüket az MBSZ-be: Győri Birkózó Klub, Nagyszénási SE Diák Birkózó Klub (Békés megye), Hollóháza ISK Baráti Sport Egyesület (B.-A.-Z. megye), Adácsi Diák Sport Egyesület (Heves megye). Az egyesületek az állandó tagságukat az érvényben lévő szabályok szerint nyerhetik el.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2020-04 >>
HKSZCSPSZV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30