Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Megkövetem Szabó Sándor kollégámat

Dátum: 2011-02-19 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

Megkövetem Szabó Sándor kollégámat

Most is csak annyit tudok válaszolni, hogy a dolog számomra rejtély, bár a gépemet mások is használják. Például a gyerekeim, de hát ők aztán mivégre fórumoznának birkózás ügyben?!...
Mindenképpen utánajárok, és ki is fogom deríteni, mi és hogyan történt.
A legsürgősebb teendőm azonban az, hogy megkövessem Szabó Sándor kollégámat, mert ha valóban az én gépemről származott a kellemetlen üzenet, akkor azért nekem kell vállalnom a felelősséget.
Azért sem bántanám meg Sanyit, mert vagy két évtizeden keresztül mi ketten voltunk a birkózás szóvivői, ő az MTI-ben, én a Népsport/Nemzeti Sport hasábjain adtam a jelentésemet a versenyekről Katowicétől Oslóig, a Kőbányai úttól a Budapest Sportcsarnokig. A két cég takarékossági intézkedési nyomán olykor még egy szobában is laktunk külföldön, ami neki néha a fürdőszobát jelentette, mert oda menekült, ha már végképp nem viselte el a sajnálatos horkolásomat.
Mint sajtófőnök (elegánsabban: sajtóreferens) minden, a birkózással kapcsolatos hírt 42 címre küldök el. Később utánanézek, hol jelent meg. Előfordult, hogy fórumozók becsmérlő módon vélekedtek a sportágról… Egy példa. Amikor Veréb István a csapat után repült a pekingi olimpiára, a vereségét követően megírta a Nemzeti Sport Online, hogy nyaralásból hívták vissza, és egy hét alatt kellett ledobnia magáról tíz kilót. Egy „jó szándékú” olvasó nagyjából így szólt hozzá: „ilyen a magyar, elmegy nyaralni, és mindjárt úgy bezabál, hogy tíz kilót magára szed; ebből a Verébből még lehet egy jó nehézsúlyú sakkozó…” Szekeres István néven regisztráltam magam a sportnapilap honlapján, és a hozzászólásomban rögtön leszögeztem, hogy a birkózószövetség sajtófőnöke vagyok. Az olvasónak ily módon magyaráztam el, hogy a szerencsétlen-szerencsés „gyerek” eredetileg a 84 kg-ban versenyez, de most 74 kilósként szólították az olimpiára…
Ugyanúgy elküldtem a 42 címre legutóbb azt a kérést is, hogy a szerkesztőségek ne üljenek fel a 2005-ös világbajnokság hamis mesefilm-sztorijának. Abban a levélben nyilvánosan jeleztem az egyik, szintén régóta kedves kollégámnak, Matók Jánosnak, a Fejér megyei Hírlap birkózáskedvelő munkatársának, hogy egy nem éppen szerencsés hasonlatáért etikai eljárást fogok kezdeményezni ellene és lapja ellen.
Vagyis a névtelenség nem az én műfajom. Miért vacakolnék név nélkül, amikor van módom direktben is elmondani, amit akarok.
Kedves Szabó Sanyi! Megkövetlek azért a méltánytalanságért, ami – akaratomtól függetlenül – ért téged.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2019-06 >>
HKSZCSPSZV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30