Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Meghalt Fesztbaum Béla

Dátum: 2010-09-25 00:00:00 | Felvitte: Sz. I./agriasport.hu

Meghalt Fesztbaum Béla

Szeptember 12-én vasárnap este budapesti otthonában 68 éves korában váratlanul elhunyt Fesztbaum Béla újságíró. A munka megszállottja volt, vasárnap éppen a Heves Megyei Hírlapba írt nekrológot, Válent Gyuláról az egri úszósport napokban elhunyt kiemelkedő egyéniségéről. Nyugdíjasként is aktívan dolgozott, a megye és Eger város sportéletét nyomon követte, blogjában, írásaiban hangot adott véleményének. Közismert polgára volt Heves megyének, Eger városának, ismerték, megszólították a sporteseményeken a falvakban, kisvárosokban. A sport mellett az egyházi dolgokkal is hozzáértően elhivatottsággal foglalkozott. Legutóbb a márciusban fiatalon elhunyt korábbi egri focicsillag Fodor András temetésén mondott búcsúbeszédet. Nagyra értékelte a sportteljesítményeket, a recski gyökerek révén ismerkedett meg a sporttal. Fiatal korában focizott, majd hármasugróként atletizált. Fiatalon szegődött a sport krónikásainak sorába és sportvezetőként munkálkodott. A munkahelyén, a  Finomszerelvénygyárban a közösségért dolgozott, párton kívüliként segítette, hogy a gyárban dolgozók a munka mellett aktív közösségi életet éljenek.
Az Egri Vasas SE vezetőjeként közel került a sikeres labdarúgókhoz és birkózókhoz, kézilabdásokhoz. A sportsikerek tudósításaival a 60-as években lépett az újságírók táborába. A Bervai Figyelő után a Népújság, majd a Heves Megyei Hírlap következett, ahol 1993-tól a sportrovat vezetőjeként meghatározó szerepet töltött be a megyei sportéletben. 44 éve - napjainkig - tudósítója a Népsportnak, majd a Nemzeti Sportnak. 2003-ban Budapestre költözött, hogy a sikeres gyerekei (lánya, fia) és tehetséges unokái közelében éljen. Ennek ellenére egy pillanatra sem távozott a megyeszékhelyi sportélettől. Mátyásföldről is figyelemmel kísérte az egri, megyei sportéletet, rendszeresen megjelentek értékelő írásai, jegyzetei. Nyugdíjasan is felfedezte világhálót, blogot írt, bátran kifejtette véleményét. Nagy tapasztalatokkal rendelkező, önzetlen ember volt. Mindig segítette a fiatalokat, többen is tekinthetik tanítómesterüknek. Precíz, pontos elhivatott újságíróként szolgálta a sportot. Jó kapcsolatot ápolt a sportban dolgozó emberekkel. Egyházi vonalon is hiteles véleményt formált a különböző lapok hasábjain. Az Egri FC első őszi meccsén itt volt a Városi Stadionban, de ha a fővárosban játszott az egri pólós, vagy focicsapat, igazi lokálpatriótaként szorított a sikerekért. A sporteseményeken való részvétel, a tudósítás, jelentette számára az igazi életet. Birkózás, labdarúgás, kézilabda, vízilabda, atlétika sportágakban otthonosan mozgott.
A Heves Megyei Hírlapban megjelent portrésorozatában hétről-hétre több száz sportemberről emlékezett meg. Hihetetlen, és felfoghatatlan hogy ilyen hirtelen távozott az élők sorából.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2019-05 >>
HKSZCSPSZV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31