Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Meghalt Béni István

Dátum: 2010-08-30 00:00:00 | Felvitte: Magyar Birkózó Szövetség

Meghalt Béni István

Már vártuk, mikor tér haza a szabadságáról. Helyette a döbbenetes hír érkezett. Hihetetlen és felfoghatatlan, hogy ez a mosolygós, segítőkész, szorgalmas férfiú nincs többé.
Pista 1956. április 10-én Budapesten született. Fiatal sportolóként jött rá, milyen közel áll hozzá a sport szervezése, és akkor határozta el, hogy annak szenteli az életét. A főváros VIII. kerületi sportfelügyelőségének munkatársaként próbálhatta ki magát először. Pályakezdésről sokszor és nagy szeretettel emlékezett meg. Onnan vezetett az útja a Magyar Birkózó Szövetségbe huszonhat éve, 1984-ben. Hihetetlen igyekezettel, elszántan ismerte és tanulta meg a sportágat, a feladatát. Rengeteget olvasott, folyamatosan tanult, elvégezte a TF sportszervezői szakát, gazdagította az angol nyelvtudását. Nagy szakmai alázattal végezte minden munkáját, mindig arra összpontosított, hogy a legtöbbet és a legjobbat adja. Örömmel fogadta a nagy kihívásokat is: a rangos hazai versenyek már szinte megszámlálhatatlan sorában volt a szervezőbizottság stabil pontja. Külföldön is felfigyeltek rá, több bakui világverseny előkészítésében támaszkodtak rá a rendezők. A legnagyobb nemzetközi elismerést tavaly kapta meg: a vilniusi Európa-bajnokságon vehette át a FILA-érdemrend arany fokozatát.
Torokszorító érzés látni a szövetségben az immár örökre árván maradt asztalát. Ránk hagyta a szomorú feladatot, hogy hazaszállításról, temetésről gondolkodjunk, és megpróbáljunk minél több segítséget adni a családnak.
A legjobbjaink Moszkvába készülnek, az egy hét múlva kezdődő világbajnokságra. Őket is megrázta a hír, annál is inkább, mert Pista mindegyikükkel személyes, jó kapcsolatban volt, és mély empátiával igyekezett segíteni, akár lelki támaszt is adni nekik pályafutásuk göröngyösebb szakaszain.
Moszkvában Béni Istvánért is birkóznak majd.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2019-05 >>
HKSZCSPSZV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31