Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Még egyszer az eredményközlésről

Dátum: 2011-07-02 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

Még egyszer az eredményközlésről

A feladó: hauserifi@xxx.com. (Ezúttal is leszögezzük: ebben a rovatban mindig ilyen csonkán tesszük közzé a feladó elérhetőségét, mert nem kívánjuk kitenni esetleges zaklatásnak.) A levél aláírása: Szülő, noha a mail a feladó teljes nevével érkezett.

A levél

Tisztelt Szekeres úr és Szövetségi emberek! Gratulálok önöknek és rendszerüknek, hogy a diák I-es nagykanizsai rangsorverseny négy, a csepeli rangsorverseny három hónapja, a UTE-ob nemrég véget ért, de sehol egy sor róla, eredmények egy szál se. Nagyon, de nagyon örülök, önöknek olyan iszonyatosan sok a dolguk ebben a birkózósportban, hogy ezekre a gyerekekre már egy pár sor erejéig sincs idejük. A világ másik feléből hamarabb megjönnek a hírek, mint saját hazánkból! Szekeres úr, ha gyerekek is, azért birkózók, nekik is jár a dicséret, és jól is esik nekik, ha sokévnyi, kemény munka után egyszer-egyszer megemlítik az ő eredményeiket is.

A válasz

Tisztelt Szülő!
Amennyire indulatos a levele, annyira igazságtalan. A honlapunkon a Versenynaptár 2011 menüpontban harminckilenc, már lezajlott viadal szerepel, abból harmincöt mellett ott az eredmény is. Néhány valóban hiányzik.
Mindenekelőtt azt szeretném tisztázni, hogy a honlapunk minden olyan tényt, eredményt, véleményt (mint most az önét) közöl, ami a birtokába jut. Sok versenyen vagyunk jelen, magunk rögzítjük az eredményeket, nyomban közöljük is, de valamennyire – objektív okok miatt – nem jutunk el. Onnan viszont várjuk az eredményeket. Gyakran hiába.
Ha nem érkezik hír, igyekszünk utánajárni. Ifjú szerkesztő kollégám, Tollár Dániel szorgosan pótolja őket. De csak azokat tudja, amelyekről megvan a jegyzőkönyv. (Más kérdés, hogy az ifjú kolléga a közelmúltban – az érettségije miatt – hosszabb tanulmányi szabadságon volt.)
Az engem is nyomasztó bizonytalanság miatt javaslattal fordultam a szövetség elnökségéhez, mint annak egyik tagja. Ezt írtam: „Akik elég idősek ahhoz, hogy visszaemlékezzenek, azok tudják: évtizedeken át benne volt a versenykiírásokban, hogy a verseny elnöke köteles gondoskodni arról, hogy az eredmények eljussanak a Népsporthoz, ha a lap tudósítója nincs jelen. Javaslom, hogy vezessük be ezt a szövetség saját honlapja érdekében is.” Az elnökség egyetértett, és a következő határozatban szögezte le. A versenykiírások a jövőben tartalmazzák a következőt: „A verseny elnöke gondoskodik arról, hogy az eredmények a verseny befejezése után azonnal eljussanak a szövetség honlapjának szerkesztőihez.” A gyakorlatban ez úgy oldható meg, írtam továbbá, hogy az elnök a verseny előtt velem egyeztet: jelen leszünk-e, illetve, ha nem, kinek diktálják be az eredményt. Volt már ennek hozadéka: Hotter László bejelentkezett a kaposvári serdülőbajnokságról, de van szükség türelmi időre, hogy a rendszer tökéletesen működjön.
A szerkesztőknek van idejük arra, soha nem sajnálták rá, hogy rendben feltegyék a honlapra az eredményeket. Május 27-i, Az eredményközlés méltósága című írásomban számoltam be arról ugyanitt, mennyi munkába telt, amíg a pesterzsébeti diákolimpia szereplőit, a győztesek iskolájának és testnevelő tanárának a nevét pontosítottam. Éppen azért, tisztelt Szülő, mert „ha gyerekek is, azért birkózók”, s magam a legfontosabbnak tartom azt, hogy róluk beszámoljunk, mint tettem azt annak idején a Népsportban, amikor elindítottam a Fiatalok a küzdőtéren című, állandó rovatot, amely a magyar sport utánpótlásának minden eredményét közölte.
De már május 27-én is felvetettem a rendezők felelősségét. Idézem: „A szervezők, akik igyekeznek minél nagyobb csinnadrattát csapni a verseny előtt, a befejezése után elnémulnak.” Illetve hát azonnal kapják a telefont, hogy a helyi médiával közöljék a saját versenyzőik szép sikereit, csak a birkózótársadalom egészéről feledkeznek meg.
Számomra az lesz az ideális állapot, amikor a főszervező rákérdez a verseny elnökére: „Ugye, adod az eredményeket a honlapnak?”, mire ő így válaszol: „Természetesen”.

Sportbaráti üdvözlettel:
Szekeres István
főszerkesztő
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2019-06 >>
HKSZCSPSZV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30