Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Martinetti elnök a Kruj Sportcsarnokban

Dátum: 2011-08-22 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

Martinetti elnök a Kruj Sportcsarnokban

A FILA elnöke érdeklődéssel várta, hogy megnézhesse a létesítményt, amelyről csupa szépet és csupa jót hallott. Azt pedig nagyon várta, hogy ismét találkozzon Kruj Ivánnal, akivel évtizedeken át dolgoztak együtt a nemzetközi bírói testületben. Amikor aztán hétfőn délelőtt minden összejött, és a régi társsal úgy ölelkezett össze a hatalmas teremben, hogy közben látta annak falán a feliratot: Kruj Iván Sportcsarnok, egészen megilletődött.
Losonczi Ottó házigazdaként önmagát adta: a gondosan megtervezett, rövid ünnepség felemelő és elegáns volt. Zászlóvivők érkeztek a középen felállított, dísznövényekkel kerített szőnyegre, amelynek két szélén felsorakozott a szakosztály apraja és nagyja. Elhangzottak himnuszok, majd rövid - nem papírból olvasott - köszöntők. Eljött az ünnepi pillanat is, amikor Martinetti elnök átadta Losonczi Ottónak a FILA-érdemrend arany fokozata kitüntetést, majd a szakosztálynak szóló FILA-kisplasztikát Kruj Ivánnak.
Következett a látogatás a birkózóteremben, amely - az özvegy kérésének megfelelően - már nem viseli Polyák Imre nevét, de amely a sportág egyik európai ékköve.
Martinetti elnök nem mondott összefoglalót a látogatás végén, menet közben azonban végig kommentálta a látottakat. Elérzékenyülve konstatálta, hogy a sportcsarnok Kruj Iván nevét viseli, mondván, hogy a régi harcostárs ezt maximálisan megérdemli, és fontos, hogy még életében érte a nagy megtiszteltetés. A birkózóteremről és az ott edzésbe fogó emberkék fegyelméről, a sportág iránti, látható rajongásáról pedig azt, hogy ez a jövő útja: az esztétikus környezet, a sportolókról való, sokoldalú gondoskodás ezernyi jele, a felkészülés lehetőségeinek gazdag tárháza felel meg a 21. században az ifjúság igényeinek. És ez új, az őt megillető helyére emelheti a birkózást a társadalmi megítélésében. 
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2018-10 >>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31