Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Jogos felháborodás

Dátum: 2011-02-01 00:00:00 | Felvitte: Losonczi Ottó

Jogos felháborodás

Tisztelt Elnök úr!
Felháborodottan írom ezt a levelet Önnek a hétvégi, az Üllői úton megrendezett serdülő-csapatbajnokságon történtek miatt. Mint az Ön előtt ismeretes, időt, energiát és pénzt nem kímélve segítem és támogatom a magyar birkózást. Öt éve létrehoztam az ESMTK birkózó-szakosztályát, és elejétől fogva arra törekedtem, hogy a birkózást valamilyen úton-módon megreformáljuk. Nem tudok, és nem is akarok azzal a szlogennel azonosulni, hogy sportágunkat úgy jellemzik: „bunkó birkózók”.
A hétvégén a Ferencváros birkózócsarnokában került megrendezésre a serdülő szabadfogású csapatverseny, amelyen a Sport 1 Televízió is képviseltette magát. Az adott körülményekhez képest mindig megpróbálunk normális, színvonalas versenyeket rendezni. Rengeteg szemeteszsákot helyeztünk el az egész csarnokban, s a verseny elején megkértem az edzőket, sportolókat és szülőket, hogy figyeljenek a rendre és a tisztaságra.
Ennek ellenére a nap végére úgy nézett ki mindkét terem, mintha futballmérkőzés zajlott volna, megspékelve azzal, hogy valamelyik „bunkó birkózó” az öltöző közepére hányt, majd otthagyta, sőt, még egy pólót is rádobott.
Felháborítónak tartom az edzői közönyt: hogy az edzőket nem érdekli, hogy a csapatukról milyen vélemény alakul ki. A szerencsénk az volt, hogy a Sport 1 TV nem várta meg a verseny végét, mert bizony ismét lett volna miért szégyenkeznünk. Továbbá valószínű, hogy nem akartak volna többet a birkózásról közvetíteni.
Amennyiben a diák II. magyar bajnokságra nem kapok az induló csapatoktól ígéretet arra, hogy figyelnek a rendre és a tisztaságra, akkor nem rendezzük meg a két hét múlva lebonyolításra kerülő versenyt, sőt az erre az évre elvállalt összes versenyünket lemondjuk.
Úgy gondolom, senki nem várhatja el tőlem el azt, hogy több százezer forintot költsek egy versenyre, és közben mások hányását, szemetét takarítsam.
Kérem a Tisztelt Elnök urat, hogy levelemet a Magyar Birkózó Szövetség honlapján tegyék közzé.

Budapest, 2011. január 31.


Sportbaráti üdvözlettel:


Losonczi Ottó
ESMTK Birkózó Szakosztály elnöke
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2019-06 >>
HKSZCSPSZV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30