Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Londoni ünnepség Pesterzsébeten

Dátum: 2012-05-17 00:00:00 | Felvitte: Sz. I.

Londoni ünnepség Pesterzsébeten

„Nyolcvan nap és egy-két óra múlva a londoni olimpián szőnyegre lép az első magyar, mi több, az első kettő: Módos Péter és Bácsi Péter” – hangzott el azon az ünnepségen, amelyet Pesterzsébeten, a Kruj Iván-sportkomplexum birkózótermében rendeztek. A sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen szó esett az eddig megtett útról éppúgy, mint a felkészülés hátralévő szakaszáról.

A házigazda, Losonczi Ottó a tőle megszokott igényességgel teremtett elegáns körülményeket az ünnepségnek. Fiatalok vonultak be a terembe Magyarország és az Európai Unió zászlajával, és fiatal ESMTK-birkózók kísérték be a válogatott tagjait. Nemcsak a kvótát szerző, londoni utazókat, hanem a többieket is, közöttük – felkötött karral – Kiss Balázst. Felhangzott a Himnusz, kísérve a vendégek énekét.
Megtisztelte az ünnepséget Szabados Ákos, Pesterzsébet polgármestere, dr. Vass Imre alpolgármester, a kerület országgyűlési képviselője. A Magyar Birkózó Szövetséget Maróthy István és Lázár János alelnök képviselte. Megjelent Kruj Iván, a sportkomplexum névadója, aki az első olimpiáján, 1972-ben Münchenben kettős minőségben vett részt: mint a szabadfogású válogatott edzője és mint bíró, de ott volt a Londonban egyetlen magyarként bíráskodó Bacsa Péter is. Két olimpiai bajnokunk, Sike András és Majoros István vett részt az ünnepségen.
A résztvevők megtekintették a kvótaszerzés állomásairól készített filmösszeállítást, a magyar versenyzők látványos akcióinak egész sorát. Maróthy István szakmai alelnök és a három szakágvezető, Gulyás István, Struhács György és Vatai László értékelte a kvalifikációs sorozatot, és vázolta fel az olimpiáig hátralévő idő szakmai programját. Gyorsinterjúk készültek London magyar szereplőivel. Információértéke van annak a válasznak, amelyet Deák-Bárdos Mihály adott: tervezi az indulását a jövő évi budapesti világbajnokságon.
A versenyzőknek szóló biztató szavak és jókívánságok egész sora zárta az ünnepi eseményt.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2021-09 >>
HKSZCSPSZV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30