Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ligeti elindul a kötöttfogású Nagydíjon

Dátum: 2012-02-02 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

Ligeti elindul a kötöttfogású Nagydíjon

(Hát, kedves Ligeti Dani, a jövő héten ez az akció nem fér majd bele! Lábbal indítani, és még lábat is fogni!?... Ejnye!)

Ha a magyar bulvársajtót érdekelnék a hagyományos egyéni sikersportágaink, a hír címlapsztori lenne: a hihetetlen nagy szívvel küzdő, akár a világbajnoknak is nekirontó, kemény és vagány Ligeti Dani hirtelenjében fogásnemet vált…
A sportágban ez persze nem számít szakmai szenzációnak, hiszen van átjárás a két fogásnem között. Ráadásul a Haladás VSE mestere, Veréb István is indokoltnak tartja az egynapos próbát: „Dani minden olyan adottsággal, például laza ízületekkel rendelkezik, amely különösen fontos a kötöttfogásban. Ráadásul gyors, lendületes, és a technikai felkészültsége is megfelel a másik fogásnem elvárásainak.”
Azt leszögezi, hogy tanítványának természetesen most a szabadfogás a legfontosabb, azt pedig a kötöttfogású kirándulás értékes tapasztalatokkal, ellesett elemekkel, trükkökkel gazdagíthatja. Maga a verseny éles, kemény edzésnek is megteszi.
A hogyan tovább kérdése pedig csak az olimpia után lesz időszerű.
Az viszont teljesen világos már ma is, hogy Szombathelyen a bőség zavarával néznek szembe. Van két sokra hivatott 120 kilósuk, Ligeti és Csercsics. Mindketten fiatalok. A klubnak az nem pálya, hogy a két fiatal egymás elől nyerje el a hazai bajnoki címet, és egymást szorítsa ki a világversenyekre utazó válogatott csapatból. Kézenfekvő, hogy az egyiküknek érdemes lenne váltani.
De ebbe most tényleg ne bonyolódjunk bele, ne zavarjuk meg az olimpiai felkészülést.
Ráér London után.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2020-04 >>
HKSZCSPSZV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30