Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Lemondott az FTC elnöke

Dátum: 2010-08-17 17:15:00 | Felvitte: Szekeres István

Lemondott az FTC elnöke

Rieb György 1994-től a Ferencváros vízilabda-szakosztályában dolgozott, és 2007 nyarán választották meg a klub elnökének: a távozó Dámosy Zsoltot váltotta. Lemondásának okairól most az ulloi129.worldpress.com internetes oldalon nyilatkozott:
- Kaptam egy új munkát külföldön, amely nagy kihívással jár, és elfogadtam. Korábban is dolgoztam már más országban, vezettem ott céget is, az elmúlt időszakban is többször tartózkodtam az országhatárokon kívül, ám ez most más lesz. Eddig egy-két napot voltam távol, míg most ennyit leszek az országban, így pedig nem lehet a Fradit vezetni, ezért mondtam le, de továbbra is elnökségi tag maradok. A mai elnökségi ülésen egyhangúlag Kovács Miklóst választottuk meg az FTC új elnökének, akinek a munkájához nagyon sok sikert kívánok.
Az Üllői útra tervezett új stadion bontási és építési munkálatainak nyár elején kellett volna elkezdődniük, ami a ferencvárosi birkózók életét is befolyásolta volna. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat azonban kifogásokat emelt az engedélyekkel kapcsolatban, így azok nem emelkedtek jogerőre.
Ami a pekingi olimpia befejeztével az FTC-ben történt, az a magyar sporttársadalom jó ízlését és a birkózás érdekeit egyaránt sértette. Az előzmények között jelentős súllyal esett latba, hogy a hatalmas anyagi terheket magára vállaló Losonczi Ottó az egyesület vezetőinek magatartása miatt önként távozott. Bácsi Péternek, aki 2008 áprilisában Eb-t nyert és Fodor Zoltánnak, aki 2007-ben kvalifikálta magát az olimpiára, 2008 októberéig nem volt hivatalos szerződése.
Heteken át cikkezett a sajtó arról, hogy az ünnepelt Fodorék és mestereik alkalmasint új klubot keresnek maguknak. Küszöbön állt a ferencvárosi birkózás megszűnése. Ma már aligha tisztázható, hogy milyen szerepe volt ebben a népszerű csapatsportokat favorizáló Rieb Györgynek. Csak az biztos, hogy a helyzetet akkor – elkeseredett, kemény harc árán – Kruj Iván mentette meg. A megállapodást az elnökkel kötötte.
Attól kezdve már arról szóltak a híradások, hogy az egyesület szerződést kötött a legkiválóbb versenyzőkkel és szakemberekkel, akiknek a bérét az FTC fizeti.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2019-06 >>
HKSZCSPSZV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30