Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kérdezni – felelőtlenül?

Dátum: 2010-10-24 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

Kérdezni – felelőtlenül?

Nem tudom, ki készítette az interjút, hiszen a szerző nevét nem tüntették fel. Jobb is.
Figyeljék meg a következő részletet:
- Többen úgy vélik, azért maradnak el a hangos magyar sikerek, mert a Szovjetunió „szétrobbanása” után szinte megnyolcszorozódott a riválisok száma! – adja fel a szerző a labdát Polyáknak.
Ő pedig így válaszol:
- Erre hivatkozni aligha helyénvaló. A mi időnkben a törökök és irániak szédületes rivalizálásra kényszerítettek bennünket. Ma viszont már nem annyira jók. Helyettük itt vannak a volt szovjet tagköztársaságok indulói. Minden időnek megvannak a maga kiemelkedő riválisai.
Nos, a Nemzet Sportolója az egészségi állapota miatt valószínűleg nem kísérte a szokott figyelemmel a moszkvai világbajnokságot.
De az interjú készítőjének kellett volna! Mert az ő felelőssége, hogy az alanya ne kerüljön kellemetlen helyzetbe.
Mondhatta volna azt: Imre bátyám, várj egy kicsit! A helyzet az, hogy a hét kötöttfogású arany közül kettőt az irániak, egyet a törökök vittek el Moszkvából. Ne nyilatkozd azt, hogy ma már nem annyira jók…
A szovjet utódállamok a huszonnyolc kötöttfogású éremnek több mint felét nyerték el. Tizenötöt. Plusz az irániak és a törökök összesen három aranya és két bronza. Ez így azért már elég ütős, nem?
Amikor Polyák Imre – remélem, nagyon hamar – felépül, s lesz ideje és ereje átböngészni a Moszkvában történteket, bizonyára neheztelni fog a szerzőre.
Én viszont már most haragszom rá. A felkészületlensége súlyos etikai vétségbe sodorta.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2019-06 >>
HKSZCSPSZV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30