Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Jelentkezés mesteredző címre

Dátum: 2012-04-17 00:00:00 | Felvitte: Magyar Birkózó Szövetség

A Magyar Edzők Társaságának levele a mesteredző címről

"Kérjük T. Szakszövetséget, hogy szíveskedjenek a sportágukban, magyar állampolgárságú versenyzők által elért, kiemelkedő nemzetközi eredményeket (olimpián, vb-n és Eb-n) tartósan felmutató, iskolát teremtő edzők közül azon magyar állampolgárságú személyekre javaslatot tenni, akik a mesteredző címre esélyesek lehetnek.
A mesteredző cím a nemzetközi eredményekben megmutatkozó kiemelkedő sportedzői tevékenység és eredményes nevelő-oktató munka elismeréseként sportedzőknek adományozható. A mesteredző cím adományozására vonatkozó javaslatot a Magyar Edzők Társaságának mesteredzői kollégiuma teszi meg. A cím adományozásáról a Magyar Edzők Társasága elnöksége dönt.
A Mesteredzői Kollégium a több éven keresztül végzett kiemelkedően eredményes, nemzetközi színvonalú edzői tevékenység mellett alapkövetelménynek tekinti, hogy a jelölt a magyar jogszabályokban előírt szakirányú végzettséggel (szakedzői vagy annak megfelelő diplomával) rendelkezzék. A Kollégium csak azoknak az edzőknek a jelölését bírálja el, akiknek a sportágában az illetékes nemzetközi sportági szakszövetség csatlakozott a WADA (a Nemzetközi Anti-dopping Ügynökség) doppingellenes tevékenységéhez. Mesteredzői címben kizárólag azok részesülhetnek, akik tagjai a Magyar Edzők Társaságának. (Belépési nyilatkozat a
www.magyaredzo.hu -honlapon.)
Tekintettel az adományozott kitüntetések korlátozott számára, csak igen kivételes esetben van lehetőség egy sportágban egynél több mesteredző cím odaítélésére. Ezért – a Mesteredzői Kollégium objektív állásfoglalásának kialakítása érdekében – kérjük a Szakszövetséget, hogy amennyiben sportágukban mégis indokoltnak tartják egynél több fő jelölését, szíveskedjenek a javasolt személyeket rangsorolni! Az alaposan átgondolt, felelősséggel mérlegelt, szakmailag indokolt és rangsorolt javaslatot az „Adatlap” kérdéseire adott pontos válaszokkal
2012. április 25-ig
kérjük a Magyar Edzők Társaságának címére (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Tel/Fax: 460-6980) megküldeni. A határidő után beadott javaslatokkal, valamint a Szakszövetség részletes indoklása és állásfoglalása (rangsorolása!) nélkül beérkezett anyagokkal a Kollégium nem tud érdemben foglalkozni.

Dr. Ormai László
elnök
Magyar Edzők Társasága"

Az MBSZ kommentárja. Miután a szakemberek maguk tudják, hogy rendelkeznek-e a megfogalmazott kritériumokkal, kérjük, hogy mielőbb jelezzék szándékukat a szövetségnek, hogy a nagyon szűk határidőben megtehessük az első lépéseket.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2021-12 >>
HKSZCSPSZV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31