Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Helyzetjelentés Londonból, helyszíni fotóval

Dátum: 2011-12-07 00:00:00 | Felvitte: Sz. I./Dr. Molnár Szabolcs

Helyzetjelentés Londonból, helyszíni fotóval

Íme, Molnár doktor levele:

A szervezők megkezdték az önkéntesek beosztását. Elég heterogén a csapat, vannak, akik az Egyesült Államokból jöttek, birkózók, de akadnak olyan helyiek is, akik azt sem tudják, mi fán terem a birkózás. A nap eligazításán jelen volt dr. Hegedüs Csaba – Molnár László társaságában –, akiket méltóképpen fogadtak, és rendkívül elismerően méltattak.
Megmondom őszintén: a szervezők a birkózás szempontjából kicsit felkészületlennek, amúgy szervezetlennek tűnnek. Most már értem, hogy miért ragaszkodik annyira a FILA például a magyarországi színhelyekhez; az MBSZ ezerszer jobban meg tudja szervezni a dolgokat.
A mai napon úgynevezett megbeszélésekre került sor. Kiderült, hogy – bár orvosnak jelentkeztem – nagy valószínűséggel „team-liaison” leszek, vagyis összekötő a csapatok és a FILA között. Ez is megtiszteltetés persze, bár a szívemhez azért csak az egészségügyi munka állna közelebb. De mint hostess a csapatok mellett leszek, például a magyar mellett is.
A vendégek és résztvevők is elkezdtek érkezni, az Excel csarnok melletti hotelben összefutottam néhány bíróval: egy svájci hölggyel, amerikai, koreai és román bíróval.
A kiadott program szerint a hét végén lesz a birkózás és a súlyemelés tesztversenye. Úgy tudom, a múlt hét végén volt a cselgáncs és az asztalitenisz. Magáról a csarnokról nem készíthettem fotót, ugyanis tilos. Nekünk még a médiával is tilos kommunikálni. A csarnokot úgy kell elképzelni, mintha két oszlopban három-három Syma csarnokot összetennének (hat focipálya méret). A két sor között központi folyosó húzódik, büfékkel. Az oldalra nyíló csarnokok üres hangároknak tűnnek, és majd azokban alakítják ki a versenyszínhelyeket.
A birkózás most három verseny-, négy bemelegítő és két edzőszőnyeget kap. Az olimpián állítólag tizenöt szőnyeg üzemel majd.
A csarnokkal szembeni Ibis hotelben foglaltam szobát. Igyekszem időben odaérni, hogy a magyarokkal találkozhassak, és segíthessek. Nagy izgalommal várom az eseményt.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2020-04 >>
HKSZCSPSZV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30