Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hatalmas kereslet a magyar birkózók iránt

Dátum: 2012-04-10 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

Hatalmas kereslet a magyar birkózók iránt

(Ligeti Dániel a szombathelyi kötöttfogású Magyar Nagydíjon szerzett harmadik helyével juthat el Bakuba, a Golden Grand Prix-sorozat döntőjébe)

Tizenhét kötöttfogású és négy női versenyzőnk kapott meghívást Bakuba, a FILA sorozatának szeptemberi fináléjára. Mint ismeretes, mindhárom fogásnemben két GGP-verseny eredményei alapján döntik el, kik indulhatnak a gálán. A magyar szabadfogásúak nem vettek részt egyiken sem, így természetesen nem tudtak pontot szerezni sem. A kötöttben viszont a szombathelyi Magyar Nagydíj átütő hazai sikert hozott, annak köszönhető a tömeges elismerés.

A bakui meghívottak

Kötöttfogás
55 kg: Módos Péter
60 kg: Kozák István, Krasznai Máté
66 kg: Lőrincz Tamás, Korpási Bálint, Fekete Tibor
74 kg: Szabó Martin, dr. Kun Renátó
84 kg: Bácsi Péter, Lőrincz Viktor, Dajka Zsolt
96 kg: Kiss Balázs, Németh Iván
120 kg: Deák-Bárdos Mihály, Ligeti Dániel, Nunajev Juszup, Lám Bálint

Női birkózás
48 kg: Dénes Mercédesz
59 kg: Barka Emese, Szabó Emese
67 kg: Sastin Marianna

A GGP-döntőn a kiírás szerint – büntetés terhe mellett – részt kell venni. A meghívott országokat egyedül arra kötelezik, hogy a meghatározott létszámban küldjenek versenyzőt, a személyeken változtathatnak. Húsz versenyzőt tehát el kell utaztatnunk Bakuba. Azért „csak” annyit, mert egy súlycsoportban országonként legfeljebb hárman szerepelhetnek, így a 120 kg négy meghívottja közül az egyik nem tarthat a csapattal.
A nemrég lezajlott közgyűlésen már szóba került az azeri főváros, igaz, abban az összefüggésben, hogy a kadet-világbajnokságra teljes csapatot, harminc versenyzőt utaztatni szövetségi költségen – horribilis pénz lenne.
A húsz felnőtt utaztatása sem olcsó, viszont kötelező, és ez súlyos terheket ró a szövetség költségvetésére.

Moszkvában november 2-4-én rendezik meg a kötöttfogású csapat Európa-bajnokságot. Nagy szakmai siker, hogy a részvétel lehetőségét a belgrádi Eb tartalékos magyar küldöttsége vívta ki. A Moszkva fényei címmel sorra kerülő viadal meghívójából nem derül ki, hogy milyen ellenfelekre számíthatunk. Tavaly az utolsó pillanatban hívták meg csapatunkat a versenyre, de – éppen ezért – technikai okok miatt nem tudtunk eleget tenni a megtisztelő felkérésnek.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2021-12 >>
HKSZCSPSZV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31