Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Eljön az elnök felesége is

Dátum: 2011-08-04 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

Eljön az elnök felesége is

(Az elnök és felesége a Golden Grand Prix döntőjén, Martin Gábor bakui felvételén)

Úgy illik, hogy a Nemzetközi Birkózószövetség elnökét mindenhova a feleségével együtt hívják meg. Madeline asszony gyakran él a lehetőséggel, mi több, végignézi a versenyeket. Így volt ez Bakuban, a Golden Grand Prix júliusi döntőjén is. Amikor felkértük egy rövid interjúra, szívesen vállalkozott rá. Beszélgetés közben megfigyelhettük a gesztusait: árad belőle a derű, nyugodt és kiegyensúlyozott. Mi több, a birkózáshoz is ért.

● Önt úgy emlegetik: az elnök felesége. Pedig ön Raphaël Martinettihez ment férjhez. Nem feszélyezi ez?
+ Az én életem, sőt, az egész családunké, csodálatos harmóniában zajlik a férjemmel és a birkózással. A sportágat ki sem tudnánk rekeszteni belőle, hiszen teljesen áthatja a mindennapjainkat.
● Az otthonukban is jelen van?
+ Folyamatosan. Újrajátsszuk a versenyeket, felidézzük és végigbeszéljük a történéseit, értékeljük a sportág ezernyi örömét és kisebb-nagyobb gondjait.
● Milyennek látja ma a birkózást?
+ Rohamos a fejlődés. Újabb és újabb országok versenyzői léphetnek fel az eredményhirdetéseken a dobogóra, igazolva a FILA programjának helyességét és vonzerejét. Pezsgő birkózóélet van minden kontinensen, és ez nagyszerű dolog. Ugyanakkor a régi szovjet birkózóiskola kimagasló eredményessége bizonyos értelemben gátat jelent. Én azt hiszem, kell tizenöt-húsz év, mire a nemzetközi szakmai kapcsolatok, az edzőközpontok munkája révén, a közös edzőtáborozások segítségével a csúcsteljesítményekben is kiegyensúlyozottabb lesz a világ birkózása.
● Van kedvenc fogásneme?
+ Igen, a kötöttfogás, hiszen a fiunk is azt űzte.
● Annyi birkózást lát, hogy gondolom, már pontoz is a mérkőzéseken.
+ Ez azért egy picit egyszerűbb! Én ugyanis valóban bíráskodtam. Húsz éve hagytam abba, amikor a férjem a svájci szövetség elnöke lett, és ő kért meg rá, hogy szálljak ki, mert nem szeretne szóbeszédet, bonyodalmakat. Hát, azóta csak fejben osztom a pontokat az akciók után.
● Jól érezte magát a szőnyegen?
+ Határozottan jól. Csak az zavart egy kicsit, hogy a mérkőzések előtt megállapítottam: melyik versenyző a rokonszenvesebb, és magamban szurkoltam neki. De igazságosan bíráskodtam.
● A kadet-világbajnokságra, Szombathelyre is eljön?
+ Igen.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2020-05 >>
HKSZCSPSZV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31