Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Michel Dusson budapesti látogatása

Dátum: 2012-01-12 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

Michel Dusson budapesti látogatása

(A képen balról Kovács Sándor, Michel Dusson, Varga Mihály és dr. Hegedüs Csaba)

Michel Dusson rendszerető, szigorú ember hírében áll. Ezzel szemben mosolygósan kezdte meg egynaposnál alig hosszabb, hivatalos látogatását a jövő évi világbajnokság színhelyén. Mint elmondta, a magyarok két évtizede, sorozatban rendezett, nagy versenyei a legmagasabb színvonalat képviselik, s azokkal mintát is adnak a világnak. Így hát nem kritikus szemmel, inkább érdeklődéssel végzi a kötelező, helyszíni bejárást. Elsőként azt nyugtázta elégedetten, hogy a 2005. évi vébé óta felújították a Stadion szállót, így az még barátságosabb lett.
Délután Varga Mihály, a miniszterelnökséget vezető államtitkár fogadta a Parlamentben a FILA főtitkárát. Michel Dusson elöljáróban elmondta, hogy a FILA a legfontosabb szakszövetségek között tartja számon a magyart, hiszen az ország birkózása olyan nagy bajnokokat adott a világnak, mint például Hegedüs Csaba, és a versenyrendezésben is elismerésre méltó kreativitással, folyamatosan nyújt kiemelkedőt. Ennek megfelelően a nemzetközi szövetség maximális bizalommal várja a jövő évi budapesti világbajnokságot is.
Varga Mihály, aki nélkül Karcagon nagyon hosszú évek óta nem zajlott birkózóverseny, arról biztosította a főtitkárt, hogy a magyar kormány a legmesszebbmenőkig támogatja a hazai rendezésű világversenyeket, annál is inkább, mert jelentős promóciós lehetőséget lát bennük. Különösen vonatkozik ez a szándék a hagyományos magyar sikersportágakra, így a birkózásra is. Emlékeztetett arra, hogy – Kemény Ferenc révén – már a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megszületésénél is bábáskodott, Pierre de Coubertin támogatójaként, magyar sportember.
Érdekes és fontos kitérőt is tett. Amikor arról tájékoztatta Michel Dussont, hogy ma Magyarországon – az EU egyetértésével – a társasági adóból leírható sporttámogatást lehet adni, hozzátette: ez a lehetőség egyelőre csak az úgynevezett látvány-csapatsportoknak szól, a kormány azonban hosszabb távon szeretné kiterjeszteni más sportágakra, elsősorban a hagyományos magyar sikersportokra is.
A látogatás végén dr. Hegedüs Csaba elnök felkérte Varga Mihályt, hogy legyen a 2013. évi budapesti világbajnokság fővédnöke. Az ezt megerősítő, hivatalos levelet a szövetség postázza.
A FILA főtitkárát holnap hivatalában fogadja Czene Attila sportért felelős államtitkár.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2020-04 >>
HKSZCSPSZV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30