Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Czene Attila fogadta a FILA főtitkárát

Dátum: 2012-01-13 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

Czene Attila fogadta a FILA főtitkárát

A Hold utcai látogatás során Michel Dusson külön kitért dr. Hegedüs Csaba szerepére. Elmondta Czene Attilának, hogy az olimpiai, világ- és kétszeres Európa-bajnokot különleges tisztelet övezi a birkózás világában, miután szövetségi kapitányként is rendkívülit produkált, majd a sportág magyar elnökeként példaértékű világversenyek egész sorát rendezte meg. Ezért nyugodtan érkezett a budapesti ellenőrző látogatásra. Tudta, hogy itt még a legapróbb porszem sem szokott a gépezetbe esni.
Honlapunknak ehhez még hozzátette: számára külön megnyugtató volt, hogy az őt fogadó Varga Mihály és Czene Attila államtitkár is a messzemenőkig elkötelezett a világbajnokság megrendezéséhez szükséges állami támogatás odaítélésben.
Ahogy ígértük, a találkozóról ezúttal a „nem birkózó” résztvevő, az államtitkárság sajtószolgálata, a Sportpress beszámolóját tesszük közzé.

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára ma hivatalában fogadta Michel Dussont, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) főtitkárát.
Michel Dusson a 2013-as budapesti felnőtt birkózó-világbajnokság előkészületeinek ellenőrzésére látogatott fővárosunkba. A FILA főtitkára itt tartózkodása alatt sportdiplomáciai megbeszéléseket is folytat a magyar állami sportvezetéssel, továbbá ellenőrzi azt is, hogy a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) teljes mértékben megfelel-e a FILA szabályzatában előírtaknak.
Michel Dusson Czene Attilánál tett látogatása során elmondta: „A FILA az ideális helyszínt kereste, azt, amely szakmai értelemben, valamint infrastrukturális, szállásbeli és szállítási lehetőségekre nézve is a legjobb. 2005-ben a magyar szövetség példaértékű világbajnokságot rendezett, pedig a résztvevő országok száma már akkor is elérte a százat.” A megbeszélésen Dusson jelezte, hogy a döntőbizottság egyöntetűen támogatta, hogy a rendezés jogát Magyarország nyerje el, s e döntést minden jelenlévő hangos tapssal fogadta.
A sportért felelős államtitkár megköszönte a főtitkárnak, hogy az elmúlt évek során is segítette a magyar birkózók sikerét. A megbeszélésen részt vett Hegedüs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke és Szekeres István, az MBSZ elnökségi tagja is.
A látogatás az ellenőrzési folyamat első állomása volt, a jövő évi világbajnokság kezdetéig a FILA képviselői még tiszteletüket teszik majd hazánkban.

Michel Dusson a kora esti órákban utazott el a magyar fővárosból. (A vele készült interjú hamarosan olvasható lesz honlapunkon.)
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2020-04 >>
HKSZCSPSZV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30