Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Cikkek

Tartalom szűrés:
2012-05-29 | Simita Zsolt

Serdülő szabadfogású országos bajnokság 2012

A folytatásban a serdülő szabadfogású országos bajnokságra feljutók névsorát közöljük. Kérjük azokat az egyesületeket, amelyek versenyzője két súlycsoportban is kiharcolta az indulás jogát, írásban jelezzék a simitazs@birkozoszov.hu e-mail címre vagy a 460-6851-es Fax számra, hogy versenyzőjük melyik súlycsoportban kíván indulni. Amennyiben nem nyilatkoznak, a versenyzőt automatikusan a felsőbb súlycsoportba írjuk be. Sportbaráti üdvözlettel: Simita Zsolt
Tomiaki Fukuda segített
2012-05-19 | Sz. I.

Tomiaki Fukuda segített

Japánban, az ország világelső női válogatottjával edzőtáborozik Sastin Marianna. Wöller Ákos, a világbajnoki ezüstérmes versenyző edző-férje már tavaly jelezte az igényt, hogy az olimpia előtt szeretnének eljutni a felkelő nap országába, nagy segítséget adna a minél sikeresebb felkészüléshez. A szövetség költségvetését túlzottan megterhelte volna. De Tomiaki Fukuda segített.
Londoni ünnepség Pesterzsébeten
2012-05-17 | Sz. I.

Londoni ünnepség Pesterzsébeten

„Nyolcvan nap és egy-két óra múlva a londoni olimpián szőnyegre lép az első magyar, mi több, az első kettő: Módos Péter és Bácsi Péter” – hangzott el azon az ünnepségen, amelyet Pesterzsébeten, a Kruj Iván-sportkomplexum birkózótermében rendeztek. A sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen szó esett az eddig megtett útról éppúgy, mint a felkészülés hátralévő szakaszáról.

Edzőtábor Komáromi Tiborral

Edzőtábor Komáromi Tiborral

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Erzsébet-programjának keretében birkózó-edzőtábort rendeznek júliusban Balatonberényben, Komáromi Tibor világbajnok vezetésével. Maximum kétszáz fiatal veheti igénybe az igen kedvezményes lehetőséget. Szakosztályoktól várnak csoportos jelentkezést. Igyekezni kell, mert a jelentkezés határideje május 20.
A nyolcadik helyen Európában
2012-05-07 | Szekeres István

A nyolcadik helyen Európában

Véget ért a kvalifikációs versenysorozat, a FILA néhány napok belül közzéteszi a 338 kvóta megoszlását. Ebből akár következtetéseket lehetne levonni a világ erőviszonyairól. De nem érdemes. Az olimpiai kvalifikációs rendszer tudatosan torz: pozitív diszkriminációt alkalmaz, ami például a 14 egyiptomi kvótában tükröződik vissza. Mi az azonos esélyekkel pályázó európai országokhoz mértük a magyar birkózás teljesítményét: a nagyszerű nyolcadik helyet foglaljuk el a kontinensen.

A diák I. szabadfogású bajnokságának indulói

Szombaton Törökszentmiklóson kerül kerül sor a diák I. korcsoport szabadfogású országos bajnokságára, amely a Jász-Plasztik-kupa nevet viseli. A folytatásban a súlycsoportonkénti indulókat soroljuk fel, illetve a tartalék versenyzőket, akik csak akkor léphetnek szőnyegre, ha az adott kategória 16 versenyzője közül valaki nem mérlegel be.
2012-05-03 | Simita Zsolt

Országos bajnokságokra feljutottak névsora

Tisztelt Szakosztályvezetők.
A folytatásban a javított diák I-es és serdülő szabadfogású országos bajnokságra feljutók névsorát közöljük. Kérlek benneteket, hogy azok az egyesületek akiknek versenyzőjük 2 súlycsoportban is kiharcolta az indulás jogát, 2012.05.04-ig (péntek) a diákok, 2012.05.21-ig (hétfő) pedig a serdülők jelezzék írásban a simitazs@birkozoszov.hu e-mail címre vagy a 460-6851-es Fax számra, hogy versenyzőjük melyik súlycsoportban kíván indulni. Amennyiben nem nyilatkoznak, a versenyzőt automatikusan a felsőbb súlycsoportba írjuk be. Sportbaráti üdvözlettel: Simita Zsolt

Háromszor három, avagy az utolsó nekifutás
2012-05-02 | Sz. I.

Háromszor három, avagy az utolsó nekifutás

Helsinkiben, a Valtti Areena nevet viselő sportcsarnokban rendezik meg az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó versenyét. Pénteken kezdődik, és vasárnapig naponta hat súlycsoportban dől el két-két kvóta sorsa. A magyar színeket mindhárom fogásnemben három versenyző képviseli. Budapest és a finn főváros közötti időeltolódás egy óra, vagyis csütörtökön magyar idő szerint 17.15 órakor kezdődik az első versenynap mérlegelése.
Bácsi Péter mégis indul Kínában
2012-04-24 | Sz. I.

Bácsi Péter mégis indul Kínában

LEGÚJABB: a súlyos térdsérülésből felépült Veréb István is útra kelhetett a többiekkel Kínába.

Csak semmi pánik! – ez jellemzi a legjobban a sportág hangulatát a várakozás alatt sikerült szófiai kvalifikációs verseny után. Dr. Hegedüs Csaba, a szövetség elnöke szerint kötöttfogású klasszisainkat túledzettség fékezte. Már Szófiában eldőlt, hogy Bácsi Péter mégis rajthoz áll a kínai viadalon. Versenyzőink első csoportja, a szabadfogású csapat kedden indult útnak.

Veréb István nem indul Szófiában
2012-04-18 | Szekeres István

Veréb István nem indul Szófiában

Szerdán kel útra az első, a szabadfogású csoport a pénteken Szófiában kezdődő európai kvalifikációs versenyre. Az Európa-bajnokságon megsérült Veréb István ezúttal még nem tarthat a többiekkel. A magyar birkózás így 14 súlycsoportban érdekelt, mindegyikből az első két helyezett jut tovább. Dr. Hegedüs Csaba elnök, aki kedden délután látogatást tett Tatán, úgy látja: nagyszerűen felkészült, egészséges önbizalommal teli válogatott vág neki, hogy megoldja a hatalmas feladatot.

Jelentkezés mesteredző címre

A Magyar Edzők Társasága levélben értesítette a sportági szakszövetségeket a mesteredző cím odaítéléséről. A több éven keresztül végzett kiemelkedően eredményes, nemzetközi színvonalú edzői tevékenység mellett a cím megszerzésében alapkövetelmény, hogy a jelölt a magyar jogszabályokban előírt szakirányú végzettséggel (szakedzői vagy annak megfelelő diplomával) rendelkezzék. A jelentkezéshez szükséges adatlap és minden információ letölthető a www.magyaredzo.hu-honlapról.
Részletek a folytatásban.

Hatalmas kereslet a magyar birkózók iránt
2012-04-10 | Szekeres István

Hatalmas kereslet a magyar birkózók iránt

Két fontos meghívó érkezett a szövetségbe külföldről. Az olimpia után, szeptember 21-23-án rendezik meg Bakuban a FILA Golden Grand Prix-sorozatának döntőjét, amelyre huszonegy (!) magyar versenyző szerzett indulási jogot. Húsznak okvetlenül el kell utaznia az azeri fővárosba. Ugyancsak nagy sikerként könyvelhetjük el a meghívást a kötöttfogású csapat Eb-re, Moszkvába. Ez a belgrádi Eb-szereplésnek köszönhető, amelyen pedig tartalékos magyar csapat indult…
Közgyűlés a béke szigetén, utózöngékkel
2012-04-07 | Szekeres István

Közgyűlés a béke szigetén, utózöngékkel

Megtartotta rendes, évi közgyűlését a birkózószövetség. Az olimpia közelségében termékeny és békés hangulatú tanácskozás folyt a Magyar Sport Házában. A jelentéseket és a dokumentumokat ellenszavazat nélkül – egyaránt 12 tartózkodással – fogadta el a grémium. Lezajlott a tavalyi kadet-vébé könyvvizsgálata, és mindent rendben talált. Nagyszerű híreket hallottunk a Vasas idén száz éves szakosztályának életéről, és – több helyről is – összefogás teremtette sikerről.
Strandbirkózás 2012
2012-04-05 | Tollár Dániel

Strandbirkózás 2012

Hamarosan megkezdődik a strandbirkózás kedvelőinek időszaka is, ugyanis június 2-től egészen augusztus végéig számos verseny kerül megrendezésre Magyarország különböző városaiban. Az országos bajnokságokon elért helyezések az országos rangsorba is beleszámítanak. A folytatásban a megmérettetések időpontjait, a sportág szabályzatát valamint további információkat olvashatnak.
 Versenyrendezés mesterfokon
2012-04-04 | Szekeres István

Versenyrendezés mesterfokon

A 2005. évi budapesti világbajnokságot a FILA a versenyrendezésben etalonnak tekinti. A szombathelyi Magyar Nagydíj világszerte ismert, kedvelt és vonzó eseménnyé vált. A hazai szőnyegeken Losonczi Ottó vezetett be radikális reformokat a versenyek külalakjában és rendjében. Legutóbb a dorogiak váltottak ki általános, így nemzetközi elismerést is a Fekete gyémánt-kupa rendezésével, majd Mogyoród tette emlékezetessé a kötöttfogású juniorbajnokságot.

Budapesti meghívó

A Budapesti Birkózó Szövetség gondozásában április 1-jén, vasárnap 10 órakor kezdődik a IV. Tasnádi Henrik-, valamint a III. Kiss Barna-emlékverseny. A viadal egyben gyermek, diák II., diák I. és serdülő szabadfogású Budapest-bajnokság. Kérjük mindazokat, akik ismerték, tisztelték, szerették a közelmúlt két kiváló nevelőedzőjét, hogy jelenlétükkel tiszteljék meg a rendezvényt, és emlékezzünk rájuk közösen!
A verseny helyszíne: Budapest IX., Üllői út 129. Dr. Papp László-birkózócsarnok. További információ: Meleg Gábor főtitkár – 06/20-917-16-56, illetve bpbirkozok@gmail.com.
Minden külön értesítés helyett, sportbaráti üdvözlettel:
Ritter Árpád BBSZ-elnök

Szakmai nap Abaújszántón
2012-03-24 | Szekeres István

Szakmai nap Abaújszántón

A szövetség elnökségének március 14-i üléséről szóló beszámolónkban tettük közzé, hogy – mások mellett – felvételét kérte az MBSZ-be az Észak-keleti Regionális Mr. Tus-sportiskola Egyesület. A névből minden szó ismerős, de még azok alapján sem lehet kitalálni, hogy milyen szervezeti formát takar. Az ismerkedésre gyorsan nyílt alkalom, hiszen az egyesület szakmai napot rendezett a tagjainak az abaújszántói Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola tornatermében.
Élő közvetítés Dorogról

Élő közvetítés Dorogról

Szombaton és vasárnap kerül megrendezésre a nemzetközi kadet kötöttfogású rangsorverseny, a Fekete Gyémánt-kupa. A mérkőzések holnap 10 órától kezdődnek, amit olvasóink a folytatásban élőben követhetnek majd. A megmérettetésre 15 ország, több mint 200 versenyzője jelezte nevezését, tehát érdemes lesz követni a mérkőzéseket, amiket automatikusan archiválunk.
Fontos elnökségi döntések

Fontos elnökségi döntések

A Magyar Birkózó Szövetség elnöksége a 2012. március 14-i ülésén több fontos döntést hozott. Azokról a szövetség honlapja már beszámolt az elnökségi ülésről szóló beszámolójában. Most a határozatok hivatalos szövegét közöljük. Külön is felhívjuk a figyelmet arra, hogy április 1-jétől a diák II., diák I. és serdülő korosztályban csak a verseny napján lehet mérlegelni. A folytatásban megtalálható a 2012. január 1-jétől érvényes olimpiai pontok táblázata is.
Lőrincz Viktor a Dinó Sporthíradóban
2012-03-17 | Tollár Dániel

Lőrincz Viktor a Dinó Sporthíradóban

Március 16-án, pénteken került műsorba újdonsült felnőtt Európa-bajnoki bronzérmesünk, Lőrincz Viktor. A Ceglédi VSE versenyzőjét Dinóczki József látta vendégül sporthíradójában, ahol Viktort többek között a belgrádi kontinensbajnokságról, valamint az olimpiai kvalifikációs versenyekről kérdezte. A folytatásban a teljes beszélgetést tekinthetik meg.
Arany-, ezüst- és bronzjelvényes minősítés
2012-03-14 | Szekeres István

Arany-, ezüst- és bronzjelvényes minősítés

Ülést tartott a szövetség elnöksége. Elöljáróban kiemelünk néhány érdekességet. Majoros István olimpiai bajnok szakmai tanácsadóként tevékenykedik a válogatott keretben. Bácsi Péter biztosan kihagyja a kvalifikációs sorozat második, kínai állomását. Hat új egyesület kérte a felvételét. Bevezetik az arany-, ezüst- és bronzjelvényes minősítést az utánpótlás-korosztályokban. Az elnökség elfogadta az április 6-i közgyűlés dokumentumait.

Elmaradnak a keretedzések a héten

A március 15-ei ünnep illetve az U 23-as kötöttfogású országos bajnokság miatt elmarad a szerdai (márc. 14.) kötöttfogású keretedzés. Valamint értelemszerűen a csütörtöki (márc. 15.) női keretedzés is a terem zárva tartása miatt elmarad. Megértésüket köszönjük.
Van remény a gyors gyógyulásra
2012-03-10 | Szekeres István

Van remény a gyors gyógyulásra

Megvan a diagnózis: Veréb István térdében beszakadt a hátsó keresztszalag, valamint a külső szalag tapadásán húzódás keletkezett. A sérülés két-három hét alatt rendbe jöhet, gyógytornával segítik a rehabilitációt. Mindez ma délben vált véglegessé. A Haladás VSE kiválósága szombaton sérült meg az Eb-n, és azonnal Budapestre szállították. Az MR-vizsgálat mai szakelemzésén született meg a diagnózis. Az edző édesapa mondja el a folytatásban: ő hogyan élte meg a történteket.


Erős orosz csapat Belgrádban
2012-03-04 | Szekeres István

Erős orosz csapat Belgrádban

Adlan Varajev, a szabadfogás 74 kg-os súlycsoportjának egykori világ- és Európa-bajnoka, az orosz szövetség első alelnöke úgy nyilatkozott, hogy a szabadfogásúak három-négy aranyat nyernek a belgrádi Európa-bajnokságon. A másik két szakágból nem tudunk hasonló, bátor jövendölésről, de az jól látható, hogy erős csapat képviseli az orosz színeket az Eb-n. Az összeállítás egyik érdekessége, hogy a kötöttfogású Misin 33 évesen is élvezi a válogatók bizalmát.
Sastin indulása erősen kétséges
2012-03-04 | Sz. I.

Sastin indulása erősen kétséges

Nagy Lajos edző vezetésével a női válogatott első csoportja útra kelt a belgrádi Európa-bajnokságra. Wöller Ákos szakágvezető – együtt Sastin Mariannával is – majd követi őket, az azonban kérdés, hogy világbajnoki ezüstérmesünk szőnyegre léphet-e. A sérülése csak lassan javul, és fordulatnak kellene bekövetkezni ahhoz, hogy Marianna versenyképes állapotba kerüljön.

Energiatakarékos Eb-csapat
2012-02-29 | Szekeres István

Energiatakarékos Eb-csapat

Ma délben a tatai edzőtáborban alakult ki a jövő heti belgrádi Európa-bajnokságra utazó csapatunk végleges névsora: válogatón dőlt el, hogy a kötöttfogású 96 kilóban Rizmajer György indul. A huszonegy súlycsoportból tizennyolcnak lesz magyar szereplője, közülük hatan újoncok. Ezúttal egyedül a szabadfogásban állunk ki teljes csapattal. A kötöttfogásúak közül a kvalifikációs sorozatra készülő Kozák István, Lőrincz Tamás, Bácsi Péter és Kiss Balázs kihagyja az Eb-t.
A sikert nem kell magyarázni
2012-02-15 | Szekeres István

A sikert nem kell magyarázni

Átütő sikert arattak, négy arany-, egy ezüst- és öt bronzérmet nyertek kötöttfogású versenyzőink a hét végi Magyar Nagydíjon. Az olimpiai év zsúfolt programja és taktikai megfontolások miatt a megszokottnál kisebb és csak közepes erősségű mezőny jött össze Szombathelyen. Annak azért természetesen van jelentősége, hogy a mieink magasan kiemelkedtek ebből a társaságból, mi több, néhányan nagyszerű birkózást produkáltak.
Szekeres István jegyzete.

Bácsi Péter a Dinó Sporthíradóban
2012-02-14 | Tollár Dániel

Bácsi Péter a Dinó Sporthíradóban

Felnőtt Európa-bajnokunkat, olimpiai ötödik helyezettünket, Bácsi Pétert látta vendégül a Dinó Sporthíradó műsorvezetője, Dinóczki József. A 20 perces beszélgetésben Pétert a Magyar Arany Nagydíjon szerzett aranyérméről kérdezték, valamint a fogyasztásról és az olimpiai felkészülésről is volt szó. A teljes interjút a folytatásban tekinthetik meg.

Elmaradnak a keretedzések a héten

Figyelem! Február 15-én (szerdán) a szabad- és a kötöttfogású, valamint 16-án (csütörtökön) a női keretedzés a junior vívó Világkupa miatt elmarad a Müller Ferdinánd edzőteremben. Megértésüket köszönjük.
Struhács György volt a Dinó Sporthíradó vendége
2012-02-08 | Tollár Dániel

Struhács György volt a Dinó Sporthíradó vendége

A felnőtt kötöttfogású szövetségi kapitány, Struhács György adott interjút a Dinó Sporthíradónak. Dinóczki József a felkészítő versenyekről, az olimpiai kvalifikációs versenyekről és a londoni olimpiáról kérdezte a válogatott kapitányát kedd esti műsorában. A folytatásban megtekinthetik a teljes beszélgetést.

Sajtótájékoztató a Magyar Nagydíjról
2012-02-07 | Szekeres István

Sajtótájékoztató a Magyar Nagydíjról

Szerdán 11 órakor tájékoztatják a sajtó képviselőit a rendezők a Magyar Nagydíj részleteiről. Jelen lesz dr. Hegedüs Csaba, a szövetség elnöke és Struhács György, a kötöttfogás szakágvezetője, ők válaszolnak a magyar csapattal kapcsolatos kérdésekre. A folytatásban a sajtótájékoztatóra készült írásos anyagot közöljük. Megtudjuk belőle, hogy négy földrész képviselői lesznek bele, és hogy – a magyarokkal együtt – négy világ- és hét kontinensbajnok szerepel. És ehhez jöhetnek még ukránok…
Nekivág a szabadfogású mezőny is
2012-02-03 | Szekeres István

Nekivág a szabadfogású mezőny is

Szombaton 13 órakor a csepeli Baracsi Imre-birkózóteremben a felnőtt szabadfogású mezőny is megkezdi a versenyévet. A válogatottak közül egyedül a bokasérüléssel bajlódó Kiss Gergely marad távol. Gulyás István szakágvezető küzdelmes, jó versenyre számít, és reméli, hogy a mezőny a legjobbakat is megszorongatja, mert az a fogásnem fejlődését jelezné. Előrelépést vár a két alsó súlycsoportban.
Ligeti elindul a kötöttfogású Nagydíjon
2012-02-02 | Szekeres István

Ligeti elindul a kötöttfogású Nagydíjon

A szabadfogás tavalyi Eb-bronzérmese, Ligeti Dániel kötöttben birkózik a jövő hét végi Magyar Nagydíjon. A szombathelyi versenyző és szakmai környezete egyelőre hasznos kirándulásnak tekinti a váltást. A Haladás másik három kiválósága, Hatos Gábor, Veréb István és Csercsics Richárd a viadal hagyományos szabadfogású betétversenyén lép szőnyegre.

Márciusra halasztották a diák-csébét

Márciusra halasztották a diák-csébét

A baljós időjárási előrejelzések miatt március harmadikára halasztották az eredetileg szombatra tervezett, dorogi szabadfogású diák-csapatbajnokságot.
Szabályváltozás - képes magyarázattal
2012-01-27 | MBSZ

Szabályváltozás - képes magyarázattal

Ha a kötöttfogású mérkőzésen a másfél perc állásbirkózásban az egyik versenyző ponto(ka)t szerez, az ellenfelét nem kell térdelő helyzetbe küldeni, a küzdelem megszakítás nélkül folyik tovább. Egyebek között ez szerepel a FILA 2012-re, tehát az olimpiára is vonatkozó szabálymódosításai között. A folytatásban pdf-formátumban fotókkal illusztrált magyarázat tölthető le az új szabályok alkalmazásáról.
Évnyitó verseny, londoni téttel
2012-01-27 | Szekeres István

Évnyitó verseny, londoni téttel

A felnőttek is elkezdik! Holnap kerül sor a hagyományos Ganz-kupára, amelyen ezúttal a legjobb női birkózóink is megküzdenek egymással. Deák-Bárdos Mihály és a felépülőben lévő Fodor Zoltán kivételével a teljes kötöttfogású mezőny szőnyegre lép a BVSC-Ganz birkózócsarnokban. Több súlycsoportban az a tét, ki képviselheti színeinket a londoni repülőjegyért folyó kvalifikációs versenysorozaton. Követendő példa, hogy a kötöttfogás minden súlycsoportját régi nagyokról nevezték el.
Négy földrész a Magyar Nagydíjon
2012-01-23 | Sz. I.

Négy földrész a Magyar Nagydíjon

Február 11-12-én, annak rendje és módja szerint, a szombathelyi Aréna Savaria ad otthont a kötöttfogású Magyar Arany Nagydíjnak, amely az első állomás a fogásnemben a FILA GGP-sorozatában. A jelenlegi állás szerint tizenöt ország indítja versenyzőit, de ez a szám nyilván ezúttal is húsz fölé emelkedik majd. Nagy kérdés, hogy a két egyiptomi klasszis, Gaber és Abd El Fatah valóban csak edzőtáborozni érkezik-e hazánkba.
Versenyhelyzet a női válogatottban
2012-01-21 | Szekeres István

Versenyhelyzet a női válogatottban

Lépésről lépésre követhettük a magyar női birkózás fejlődését az elmúlt, történelmi távlatúnak igazán nem tekinthető években. Nem is olyan régen a válogatottnak még akadtak üres súlycsoportjai, ma pedig már ott tartunk, hogy versenyhelyzetek is kialakultak a címeres mezért. A két kadet aranyérmesünk is megcélozhatja Londont. A mai helyzetről és az elkövetkező napok, hetek izgalmairól Wöller Ákossal, a női válogatott edzőjével beszélgettünk.
Németh Nyiba himnuszt írt Csepel SC-nek
2012-01-20 | Sz. I.

Németh Nyiba himnuszt írt Csepel SC-nek

Rendezvénysorozattal ünnepli megalakulásának századik évfordulóját a Csepel SC. Elsőként január 27-én, pénteken díszközgyűlést tartanak a Csepeli Munkásotthonban. Ott hangzik el először az egyesület új himnusza, amelyet Németh Nyiba Sándor, a klub egykori egyéni és ötszörös csapatbajnok birkózója, szabadfogású kapitány írt.
Hat szőnyegen négyszáz fiatal
2012-01-18 | Sz. I.

Hat szőnyegen négyszáz fiatal

Szombaton (január 21-én) 10 órakor kezdődik az Érd Kupa, amelynek a teljes neve szinte mindent elárul: nemzetközi meghívásos Lakatos Gábor-emlékverseny, hat korcsoport kötött- és szabadfogású egyéni és csapatversenye. A rendezők figyelmességét dicséri, hogy az érintett serdülők a verseny idején Érden is megírhatják középiskolai központi felvételi dolgozatukat.

Czene Attila fogadta a FILA főtitkárát
2012-01-13 | Szekeres István

Czene Attila fogadta a FILA főtitkárát

Befejezte budapesti látogatását Michel Dusson, a FILA főtitkára. Ma délelőtt hivatalában fogadta őt Czene Attila, sportért felelős államtitkár. A főtitkár teljesen elégedett a 2013. évi világbajnokság budapesti előkészületeivel. A FILA előrejelzése szerint a százhúszat is meghaladja majd a résztvevő országok száma. Az érdekesség kedvéért beszámolónkban közzétesszük a sportállamtitkárságnak a látogatásról szóló, hivatalos közleményét is.
Michel Dusson budapesti látogatása
2012-01-12 | Szekeres István

Michel Dusson budapesti látogatása

A 2013. évi budapesti világbajnokság helyszínén tesz előzetes, ellenőrző látogatást Michel Dusson, a FILA főtitkára. A vendég ma délben érkezett, és holnap estig tájékozódik a verseny előkészületeiről. Délután a Parlamentben fogadta Varga Mihály, a miniszterelnökséget vezető államtitkár, akit dr. Hegedüs Csaba ez alkalommal kért fel a vébé fővédnökének. A találkozón részt vett Kovács Sándor egykori birkózó, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke is.
 Csb-nevezéseket vár a szövetség
2012-01-07 | MBSZ/Simita Zsolt

Csb-nevezéseket vár a szövetség

Január 28-án kerül sor Kaposvárott a serdülő, február 4-én Dorogon pedig a diák szabadfogású csapatbajnokságra. A szövetségben várják a nevezéseket. Minden részlet a folytatásban található.

Szakosztályok rangsora 2011

A folytatásban megtekinthetők, illetve letölthetők a 2011. évi egyesületi rangsorok.
Bírói továbbképzés
2011-12-27 | MBSZ/Bacsa Péter

Bírói továbbképzés

Tisztelt Szakosztályvezetők!
2012. január 27-én (pénteken) 10 órától bírói továbbképzést tartunk, amelyen feltétlenül számítunk minden bíró kolléga megjelenésére.
Helyszín: Müller Ferdinánd-birkózóterem 1146, Budapest Istvánmezei út. 1-3.

Sportbaráti üdvözlettel:

Bacsa Péter
a bíróbizottság elnöke

Sastin hatodik az év legjobbjai között
2011-12-19 | Szekeres István

Sastin hatodik az év legjobbjai között

Ma este rendezték meg a Sportcsillagok Gálaestjét: átadták az Év sportolója-díjakat, a sportújságírók szavazatai alapján. A birkózásban Sastin Marianna érte el a legjobb helyezést, hatodik lett, mindössze egy hellyel szorulva a kajakos világbajnoknő, Kovács Katalin mögé. A különböző kategóriákban szavazatot kapott még Deák-Bárdos Mihály, Bácsi Péter, Struhács György és Wöller Ákos.

Czarny Bórban szerepelnek a kadet és junior lányok
2011-12-08 | Tollár Dániel

Czarny Bórban szerepelnek a kadet és junior lányok

A cseh-lengyel határhoz közeli Czarny Bórba utazik a Nagy Lajos vezette kadet- és junior versenyzőkből álló válogatott csapatunk. A megmérettetés két korosztályban zajlik, ahol várhatóan hat-nyolc ország versenyzőivel küzdhetnek meg a mieink. Csapatunk a fiatalabb korosztályban 11 versenyzővel, az idősebbek között pedig 6 birkózóval képviseli a magyar színeket. A lengyelországi verseny eredményeiről honlapunk tudósít.
2011-12-08 | Sz. I.

Olimpiai tesztverseny: technikai részletek

Korábbi híradásunkban már említettük, hogy maga a sportág bizonyos értelemben statiszta lesz a londoni tesztversenyen. Alig tudni valamit a birkózóprogramról, és ezt a helyszínről is megerősítette dr. Molnár Szabolcs. Mostanra kiderült: 31 ország 196 versenyzője szerepel a három fogásnemben. Szombaton a kötöttfogás és két női súlycsoport (48, 55 kg) küzdelmeit rendezik meg, vasárnap jön a szabadfogás, valamint a női 63 és 72 kg. A délelőtti program magyar idő szerint 10, a délutáni pedig 16 órakor kezdődik. Az eredmények elérhetősége: http://www.fila-official.com/sites/ultimate/
Helyzetjelentés Londonból, helyszíni fotóval

Helyzetjelentés Londonból, helyszíni fotóval

Amint arról korábban már beszámoltunk, dr. Molnár Szabolcs önkéntesként jelen van a londoni tesztversenyen. A spanyolországi Pamplonában élő sportorvos valószínűleg nem a hivatását gyakorolja majd az ExCel-komplexumban. Erről ő maga számolt be a honlapunknak küldött üzenetében. Aztán fotót is küldött: az ExCel - kívülről. Bent ugyanis tilos fényképezni.
Pesterzsébet Sportjáért

Pesterzsébet Sportjáért

Újabb elismerésben részesült Losonczi Ottó, Pesterzsébet díszpolgára, az ESMTK birkózó-szakosztályának elnöke. A Magyar Birkózó Szövetség aranykeresztje és a FILA érdemrend aranykeresztje után most a Pesterzsébet Sportjáért kitüntető címet vehette át a kerületi önkormányzat ünnepi ülésén.
A tesztek hete az olimpia színhelyén
2011-12-05 | Szekeres István

A tesztek hete az olimpia színhelyén

Szombaton és vasárnap mindhárom fogásnem szőnyegre lép Londonban, az ExCel-ben, az olimpiai birkózóversenyek helyszínén, egyebek között öt magyar szereplővel. Az önkéntesek között orvosként jelen lesz dr. Molnár Szabolcs. Ugyanott csütörtökön kezdődik az olimpiai kategóriájú bírók kurzusa. A szabálymódosítási javaslatok között akad szörnyű, de ígéretes is. A szabadfogásúak Mahacskalában még a Dzsudzsákkal felálló Anzsi meccsét is megnézték.

Serdülő kötöttfogású országos bajnokság

Az alábbi cikkünkben a serdülő kötöttfogású országos bajnokságra feljutottak névsora olvasható és excel formátumban letölthető.
Nagy levegőt véve, elszántan nekirontani
2011-11-24 | Szekeres István

Nagy levegőt véve, elszántan nekirontani

Megtartott idei utolsó ülését az MBSZ elnöksége. Érdekes, tanulságos és előremutató volt az isztambuli világbajnokság értékelése, egyben irányt szabott a kvalifikációs versenysorozatra. Megnyugtató eredménnyel zárult a részleges könyvvizsgálat, mint ahogy sikeres volt a szövetség gazdálkodása is: a folyamatos likviditási gondok ellenére a legrosszabb esetben is null szaldóval zárja az évet. Módosították az igazolási és átigazolási szabályzatot.

Diák I. kötöttfogású országos bajnokság

A folytatásban megtekinthetik a diák I. kötöttfogású országos bajnokságra indulási jogot szerzett versenyzők névsorát.
Szabadfogás: Mahacskalán át Londonba
2011-11-21 | Szekeres István

Szabadfogás: Mahacskalán át Londonba

Ma hajnalban útnak indult a szabadfogású válogatott a dagesztáni fővárosba, Mahacskalába, ott kezdi meg az olimpiai felkészülését, a legjobb orosz vetélytársak társaságában. Mégsem csak jelképes a megállapítás, hogy Mahacskalán át vezet az út Londonba, hiszen a csapat, Oroszországból hazatérve, már december 9-én elrepül az angol fővárosba, az olimpiai próbaversenyre.

Kínára koncentrál a kötöttfogás (?)
2011-11-19 | Szekeres István

Kínára koncentrál a kötöttfogás (?)

Hétfőn megkezdi olimpiai felkészülését a magyar birkózóválogatott. A kötöttfogásúak, akikről ez az írás szól, Tatán fognak kemény alapozásba. Szükség is van rá, mert rendkívül nehéz időszak vár a versenyzőkre, amíg május 6-án Helsinkiben lezárul a kvalifikációs sorozat. Struhács György szakágvezető elmondja, hogyan képzeli el csapata részvételét a három hét leforgása alatt sorra kerülő három versenyen.
Bácsi Péter a Dinó Sportban
2011-11-18 | Tollár Dániel

Bácsi Péter a Dinó Sportban

Kötöttfogású kiválóságunk, Bácsi Péter a csapatbajnoki döntő visszavágója után interjút adott a Dinó Sportban, Dinóczki József műsorvezetőnek. A Ferencváros Európa-bajnokát a csapatbajnoki találkozókról, illetve válogatott szereplésről kérdezték. A folytatásban a teljes interjú megtekinthető.

Serdülő kötöttfogású rangsor

Az alábbi cikkünkben a serdülő kötöttfogású rangsor jelenlegi állását excel formátumban megtekinthetik, letölthetik.
Berzicza Tamás a visszatérését tervezi
2011-11-17 | Szekeres István

Berzicza Tamás a visszatérését tervezi

Elképzelhető, hogy január 28-án a Ganz-kupa kötöttfogású válogatón ismét a szőnyegen láthatjuk a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Berzicza Tamást. Ő maga ezt nem cáfolja, de egyelőre nem szívesen beszél a részletekről. Az utolsó jegyzett nemzetközi eredménye 2005-ből való, amikor – harminc évesen – ötödik lett a Német Nagydíjon, Dortmundban, már a 84 kg-ban.
Számtanóra is lesz a csb-helyosztók után?
2011-11-14 | Szekeres István

Számtanóra is lesz a csb-helyosztók után?

Szerdán fél hatkor kitör a hangzavar az Üllői úti Fradi-pályán, a dr. Papp László-birkózóteremben: megkezdődik a csapatbajnoki helyosztók visszavágója. Nyolckor pedig már ünnepi lesz a hangulat. A kettő között dől el, hogy az Univer-KTE vagy a Haladás nyeri a bronzot, s hogy a Ferencváros vagy a Vasas mondhatja magát bajnoknak. Még az sem biztos, hogy azonnal választ kapunk, döntetlen esetén ugyanis számolgatás kezdődik. A belépődíj a birkózó-utánpótlást segíti.

Diák I. kötöttfogású országos bajnokság

Az alábbi cikkünkben a diák I-es országos bajnokság indulóinak listáját excel formátumban megtekinthetik, letölthetik.

Diák II. kötöttfogású országos bajnokság

Az alábbi cikkünkben a diák II-es kötöttfogású országos bajnokságra feljutottak névsora olvasható és excel formátumban letölthető.
Parádés párharcot ígér a csb-döntő
2011-11-07 | Szekeres István

Parádés párharcot ígér a csb-döntő

Szerdán a birkózás számára új színhelyen, a Sashalmi Közösségi Teremben rendezik meg a csapatbajnokság éremosztó mérkőzéseinek első felvonását. Nem szűkölködik majd izgalmakban az Univer-KTE – Haladás VSE bronzcsata sem, a Vasas – FTC döntő viszont egyenesen parádés párharcot ígér. Megismétlődik tehát a tavalyi finálé. Akkor a Fradi-teremben a piros-kékek, a Vasas-sportcsarnokban pedig a zöld-fehérek nyertek. Az összecsapások 17 órakor kezdődnek.
Grappling-világbajnokság Tamásiban
2011-11-02 | Szekeres István

Grappling-világbajnokság Tamásiban

A szakág nagy ünnepe lesz a pénteken kezdődő kadet-, junior- és veterán-világbajnokság. A kilencezer lakosú Tolna megyei város, Tamási, ott a Vályi Péter Szakközépiskola sportcsarnoka és kollégiuma eszményi hátteret ad a mintegy háromszáz fős mezőnynek. A pénteken reggel kilenckor kezdődő, több szintű viadal egyik érdekessége, hogy két amerikai újságíró is akkreditált.

A 869 szavazat kevés lett
2011-10-30 | Szekeres István

A 869 szavazat kevés lett

A Felix Promotion Menedzseriroda a pályázatában egymillió forint értékű sportmenedzseri szerződést ígért egy-egy fiatal leány, illetve fiú sportolónak. Hogy birkózó jusson a lehetőséghez, a sportág összefogására lesz szükség – írtuk. Németh Zsanett a pályázók között volt, és mint a magyar női birkózás első világbajnoka elméletileg esélyes a fődíjra is. Ahhoz azonban a szavazatok számát tekintve az első tízbe kellett volna kerülnie.

Utánpótlás csapatbajnokság

A 2011. évi utánpótlás kötött- és szabadfogású csapatbajnokságra az alábbi csapatok neveztek. A csapattalálkozók versenykiírása a keddi nap folyamán kerül fel honlapunkra.
Deák-Bárdos Mihály focista lett

Deák-Bárdos Mihály focista lett

A hír természetesen csak részben igaz. Bill barátunk valójában nem lett focista, de részt vett a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának egyik edzésén. Kedvelt figura a második sportágában, s mint diósgyőri vezérszurkoló a Sport Tv-ben is gyakran látható. Pálszabó Zoltán írását közöljük a Blikkből.
Grappling-láz Budapesten

Grappling-láz Budapesten

A Csepeli BC és a Vasas SC szinte egyszerre fordult hozzánk azzal, hogy tegyük közzé a grapplinggal kapcsolatos közleményét. Az angyalföldi piros-kékek belevágnak a szakágba, a csepeliek egy lépéssel előbbre tartanak: ők már a grapplinggal foglalkozó szakemberek felkészítését is vállalják.
Kiss Balázs zöld utat kapott
2011-10-06 | Szekeres István

Kiss Balázs zöld utat kapott

Lausanne-ban a nemzetközi Sportbíróság helyt adott az amerikai olimpiai bizottság panaszának, és eltörölte az Olimpiai Charta 45. pontjában szereplő kitételt, miszerint nem indulhat az ötkarikás játékokon olyan versenyző, aki doppingvétség miatt hat hónapnál hosszabb eltiltást kapott. Ez a döntés – nagyon sok sportoló társaságában – világbajnokunknak, Kiss Balázsnak is megnyitotta az utat Londonba. Hogy ez így lesz, arról neki nem volt kétsége.
Utánpótlás csapatbajnokság 2011

Utánpótlás csapatbajnokság 2011

Mint minden évben, így ezúttal is megrendezésre kerül az utánpótlás korú versenyzők csapatbajnokság. A csapattalálkozót kötött- és szabadfogásban is megrendezik. Előbbit az Erzsébeti SMTK, utóbbit a Csepeli ABI szakosztálya rendezi. A nevezési határidő: 2011. október 24 (hétfő). Cikkünkben a 2012. évi versenyrendezésről is olvashatnak.
Felnőtt csapatbajnokság 2011
2011-09-22 | Tollár Dániel

Felnőtt csapatbajnokság 2011

Jövő hét szerdán megkezdődnek a 2011. évi felnőtt kötött- és szabadfogású országos csapatbajnoki fordulók. A csapattalálkozók az elmúlt esztendőhöz hasonlóan, ezúttal is két osztályban zajlanak. Az NB I-ben nyolc, míg az NB II-ben tizenkettő csapatot neveztek. A találkozókon a külföldi csapatbajnokságokban szerepelő versenyzők is szőnyegre léphetnek, igaz, csak saját egyesületeik színében.
Siketek olimpiája Magyarországon

Siketek olimpiája Magyarországon

2011. szeptember 14-i döntés értelmében Magyarország rendezheti a 2013. évi Siketek Olimpiáját. A Magyar Hallássérültek Szövetsége azzal a kéréssel fordult az MBSZ-hez, hogy segítse felkutatni és felkészíteni hazánk hallássérült birkózóit. Várjuk azon edzőkollégák jelentkezését kik az alább felsorolt 6 város Siketek és Nagyothallók Iskolák valamelyikében bemutatót tartana és ezzel népszerűsítené a birkózást. A bemutatót tartó edzők utazási költségtérítését a Magyar Hallássérültek Sportszövetség biztosítja.
IX. Nagy sportágválasztó

IX. Nagy sportágválasztó

Immáron kilencedik alkalommal rendezték meg a budapesti nagy sportágválasztót, a Merkapt SE sportpályáján. A szeptember 16-17-én zajló rendezvényen a birkózást, mint az egyik legősibb sportágat több fővárosi birkózó klub népszerűsítette. Bemutatót tartottak a Vasas SC, a Kőbánya SC, az Ferencvárosi TC, a Csepeli ABI, a Kertvárosi BSC, a Csepeli BC és a Mr. Tus Sportiskola birkózói.
Földcsuszamlás a világ birkózásában
2011-09-19 | Szekeres István

Földcsuszamlás a világ birkózásában

Valóban minden idők legnehezebb világbajnoksága ért véget Isztambulban. Nagy átrendeződés tanúi lehettük, elsősorban az Egyesült Államok és Irán birkózóinak markáns előretörése miatt. Ugyanakkor mindhárom fogásnemben szereztek kvótát afrikaiak, és a legjobbak közé verekedték magukat olyan „kis” országok, mint Kolumbia, Puerto Rico és Venezuela. Magyarország az összes megszerzett kvótát tekintve a 11-14. helyen végzett.
Értékelés és összegzés a kötöttfogásról
2011-09-15 | Szekeres István

Értékelés és összegzés a kötöttfogásról

Bármilyen furcsán is hangzik, a két kvótával a magyar kötöttfogás az élcsoportban foglal helyet. Struhács György csalódott, mert nem sikerült érmet szerezni. Lőrincz Tamás szerint rettenetesen nehéz lesz a kvalifikációs sorozat, a nagy fogyasztók képtelenek három, egymást követő hétvégét vállalni. A sportolók védelmében szükség lenne módosítani a világversenyek programját. Itthon a jövő érdekében az utánpótlás-nevelés szemléletén kell igazítani.
Budapest rendezi a 2013. évi világbajnokságot
2011-09-11 | Sz. I.

Budapest rendezi a 2013. évi világbajnokságot

Nagy sportdiplomáciai siker született Isztambulban. A nemzetközi szövetség elnöksége úgy döntött, hogy Magyarország rendezheti meg a 2013. évi vébét, és ezt a FILA mai naptáregyeztető kongresszusa jóváhagyta. A magyar ajánlat szerint a budapesti Syma-csarnok lesz a színhely, amely a tavalyi junior-vébén a fekvésével és az infrastruktúrájával kivívta a nemzetközi szakértők teljes elismerését.

Lőrincz Viktor indul Fodor helyén
2011-09-06 | Szekeres István

Lőrincz Viktor indul Fodor helyén

A világbajnoki felkészülés hajrájában megsérült, s már műtéten is túlesett olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán helyén a tavalyi junior Eb aranyérmese, Lőrincz Viktor lép szőnyegre a hétfőn Isztambulban kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A birkózószövetség elnöksége a mai ülésén döntött a vébécsapat összetételéről: egyhangúan fogadta el a szakágvezetők javaslatát.

Zalai portré Szatmári Zsoltról

Zalai portré Szatmári Zsoltról

A vasárnapi Zalai Hírlapban írás jelent meg Szatmári Zsoltról. Benedek Bálint részletes portrét rajzol a Székelyudvarhelyről indult, Nagykanizsán a sportágat feltámasztó, ott jelentős birkózóbázist kiépítő szakemberről. Az írást teljes terjedelmében közöljük.
Megoperálták Fodor Zoltán térdét
2011-09-01 | Sz. I.

Megoperálták Fodor Zoltán térdét

Az idén sem indulhat a kötöttfogású világbajnokságon az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán. A 84 kg magyar kiválósága tavaly is az utolsó percben maradt le a vébéről, súlyos lovaglóizom-sérülése miatt. Most az eddig még nem műtött jobb térdében szenvedett keresztszalag-szakadást, s ma délelőtt már meg is operálták.
Martinetti elnök a Kruj Sportcsarnokban
2011-08-22 | Szekeres István

Martinetti elnök a Kruj Sportcsarnokban

Raphael Martinetti, a FILA elnöke a magyarországi tartókodását kihasználva a kadet-vébé rajtja előtt látogatást tett az Erzsébeti SMTK máris hírnévre szert tett Kruj Iván Sportcsarnokában. A hangulatos ünnepségen, amelyen megjelentek a kerület vezetői, országgyűlési képviselői is, Losonczi Ottó Martinetti elnöktől vehette át a FILA érdemrend arany fokozatát.
Meglesz-e a huszadik aranyunk?
2011-08-19 | Szekeres István

Meglesz-e a huszadik aranyunk?

A kadet-világbajnokság szervező bizottsága sajtótájékoztatót tartott a szombathelyi Hotel Pelikánban. A pénteki, még nem végleges adat szerint 53 ország mintegy hétszáz fiatal birkózója lép az Aréna Savaria három szőnyegére. A magyar birkózók a korábbi vébéken 73 érmet nyertek, abból 19 az arany, a kérdés most tehát az: megszületik-e a jubileumi, huszadik?
Az állomásfőnök és a menetrend
2011-08-17 | Szekeres István

Az állomásfőnök és a menetrend

A hat nap múlva Szombathelyen kezdődő kadet-világbajnokság szervezésének egyik kulcsfigurája Lencsér Mátyás. Olyan, mint egy állomásfőnök, menetrendszerű táblázatban rögzíti az összes vendég érkezését és indulását, s még azon kívül is van dolga, bőséggel. Október óta dolgozik a szövetségben, Béni István feladatait vette át. Amikor vége lesz a vébének, szomorú évfordulóhoz érkezünk: Pisti egy éve halt meg.
Tombor Csaba elköszön a világtól
2011-08-17 | Szekeres István

Tombor Csaba elköszön a világtól

A jövő kedden Szombathelyen kezdődő kadet-világbajnokságon négy magyar bíró vesz részt tevőlegesen. Közülük Tombor Csaba utoljára, mert három évtizedes nemzetközi bírói pályafutásának az Aréna Savaria lesz az utolsó állomása. Bacsa Péter, a bíróbizottság elnöke a főbírók segítője lesz, hárman pedig a szőnyegen végzik a munkájukat.
Eljön az elnök felesége is
2011-08-04 | Szekeres István

Eljön az elnök felesége is

Már folyik a visszaszámlálás, augusztus 23-án a szombathelyi Aréna Savariában megkezdődik a tizenkét év szünet után újjáélesztett kadet-világbajnokság. A versenynek természetesen lesznek olyan, mondjuk úgy: fontos vendégei, akik a sportban döntéshozó helyzetben vannak. Madeline asszony inkább az érdekes vendégek közé tartozik. Ő a FILA elnökének, Raphaël Martinettinek a felesége.

Különleges akció Bukarestből
2011-08-04 | Sz. I.

Különleges akció Bukarestből

Átugrotta ellenfelét a bukaresti junior-világbajnokságon Ellis Coleman, az Egyesült Államok 66 kg-os kötöttfogású birkózója, és hátulról kapta derékon. Az akrobatikus mozdulatsor videóját megnyithatja a folytatásban.
A válogatásba a sors is beleszól
2011-08-04 | Szekeres István

A válogatásba a sors is beleszól

A romániai edzőtáborból már ma hazaérkezett a kötöttfogású válogatott három tagja, nem tartottak a csapattal Targovistébe, a hétvégi Corneanu-emléversenyre. A tatai edzőtáborban válogató mérkőzést rendeztek a kadet-világversenyekre; Ligeti Richárd nyert. Ugyanott egy edzésen kiugrott Juhász István könyöke, így Papp Bertalan duplázhat.

Junior-világbajnokság Bukarestben
2011-07-24 | Tollár Dániel

Junior-világbajnokság Bukarestben

Kedden délután Bukarestben megkezdődnek a junior-világbajnokság küzdelmei. A korosztályos világversenyen a magyar színeket a kötöttfogásban teljes csapat,a szabadfogásban hat, a női birkózásban pedig négy versenyző képviseli.

Egy hónap múlva rajt a kadet-vébén
2011-07-23 | Szekeres István

Egy hónap múlva rajt a kadet-vébén

Augusztus 23-án, éppen egy hónap múlva 13 órakor a szabadfogás öt súlycsoportjának versenyével megkezdődik a kadet-világbajnokság a szombathelyi Aréna Savariában. Eddig 34 ország jelezte részvételét. Három kontinens, így Európa is, augusztus elején rendezi meg a maga kadetbajnokságát.
Kadet-világbajnokság Szombathelyen

Kadet-világbajnokság Szombathelyen

Honlapunkon elérhetővé vált a szombathelyi kadet-világbajnokság magyar nyelvű, hivatalos programja.
Jelentkezés a veterán-világbajnokságra

A veterán-világbajnokságnak kötöttfogásban a lengyelországi Raciborz (október 7-9.), a szabadfogásban pedig az albán főváros, Tirana (október 14-16.) ad otthont. A részvételre jelentkezni július 20-ig kell, a szövetségben személyesen, vagy a 30/325-8669 telefonszámon.
Még egyszer Bakuról
2011-07-14 | Szekeres István

Még egyszer Bakuról

Az objektív okokból szűkszavú tudósítás után most bővebben értékeljük a bakui Golden Grand Prix-döntőt. A szabadfogásban és a női birkózásban az egy-egy szereplőnk nem jutott messzire, a hiányos kötöttfogású csapat viszont remekelt. Jellemző, hogy az azeri ellenfelekkel szemben 4-0, a grúzok ellen 3-0 a mérlegünk. Az egyetlen oroszt Lőrincz legyőzte.

Edző- és sportoktató-tanfolyam a TF-en

Edző- és sportoktató-tanfolyam a TF-en

A TF Felnőttképzési Csoportja 2011 októberében ismét indít egyéves, levelező sportedző-, illetve sportoktató-tanfolyamot. Közöljük a jelentkezési feltételeket. Jó tudni, hogy egy sportágban csak abban az esetben indítanak képzést, ha legalább tizenketten jelentkeznek rá. A jelentkezési határidő: szeptember 15.
Szerb juniorok súlyos balesete

Szerb juniorok súlyos balesete

A szerb junior kötöttfogású válogatottnak a budapesti edzőtáborba igyekvő tagjait szállító mikrobusz Lajosmizse közelében leszaladt az M5-ös autópályáról, majd felborult. Egy, válságos állapotban lévő sérültet mentőhelikopter vitt kórházba, négy sportembert mentők szállítottak el a helyszínről, egy könnyebben sérült meg – jelentette a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Módos Péter ismét megsérült
2011-07-02 | Sz. I.

Módos Péter ismét megsérült

Ezúttal is Bakuban kerül sor a FILA Golden Grand Prix-sorozatának döntőjére, a Hejdar Alijev-emlékversenyre. Július 8-10-én szabadfogás, női birkózás, kötöttfogás sorrendben rendezik a viadalt, a győztesek tízezer dollár pénzdíjban részesülnek. A várakozással ellentétben a februári vállműtétje után mégsem Bakuban tér vissza a versenyszőnyegre Módos Péter, aki az azeri edzőtáborban bordasérülést szenvedett, és hétfőn már a Sportkórházban lesz jelenése.

Bakanek doktor biztos receptje
2011-06-15 | Szekeres István

Bakanek doktor biztos receptje

Eredetileg a „csodás recept” kifejezést akartam használni az írás címében. A dr. Bakanek Györggyel folytatott beszélgetések azonban meggyőztek: ő „csak” receptet ad a sportolónak. A csodát abból önmagának kell megteremtenie. A doktor mixturájában megtalálható sok minden, teljesítmény-lélektan, életmód, táplálkozás-tudomány. Az írást különösen ajánlom fiatal sportolóknak, az őket felkészítő szakembereknek és a szülőknek a figyelmébe.

Diák I. szabadfogású országos bajnokság 2011

Az alábbi cikkben megtekinthető, valamint excel-formátumban letölthető a 2011. évi diák I. szabadfogású országos bajnokságon indulásra jogosultak névsorát.
Közgyűlési krónika I.
2011-06-14 | Szekeres István

Közgyűlési krónika I.

Ünnepi közgyűlés, ünneprontó felhangokkal. A szövetség megalakulásának kilencvenedik évfordulóját ünnepelték az egybegyűltek a közgyűlés első órájában. Elismerést kapott Gurics György, aki ötven éve nyerte világbajnoki címét Jokohamában, de megemlékeztek több más nagy siker kerek évfordulójáról is. Volt szó azonban mocskolódásról, feljelentésekről is.
Közgyűlési krónika II.
2011-06-14 | Szekeres István

Közgyűlési krónika II.

Beszámolónk második részében sok szó esik anyagi kérdésekről. A szövetség gazdálkodásáról, a Birkózás Városa kitüntető cím hozadékáról, a sportág létesítményeinek növekvő számáról, így a Körcsarnok helyzetéről is. Most már szinte száz százalékra vehető, hogy Budapest rendezheti meg a 2013. évi felnőtt-világbajnokságot. A FILA is harcba indul a Kiss Balázséhoz hasonló olimpiai diszkrimináció ellen.
Ritter Árpád nyílt levele
2011-06-14 | Ritter Árpád

Ritter Árpád nyílt levele

Kétszeres Európa-bajnokunk, az MBSZ elnökségi tagja, a budapesti szövetség elnöke nyílt levélben fordult a birkózótársadalomhoz. Azt kéri, hogy a maga területén a sportág minden szereplője a vélt vagy valós sérelmeket legalább az olimpiáig félretéve, a célok elérése érdekében összefogva dolgozzon.
Birkózás, barátkozás, fesztivál
2011-06-13 | Sz. I./Szűcs András

Birkózás, barátkozás, fesztivál

Az utolsó júniusi hét vége Cegléden a hagyományos laskafesztivál jegyében telik. Méltó kísérő programot szolgáltat hozzá a birkózás: a Balla István-emlékversenyen gyermek, diák I., diák II., serdülő és kadet korosztályokban beregszászi, munkácsi, korondi, zentai és más csapatok képviselik a határon túli magyarságot. A folytatásban megtalálható a végleges versenykiírás is. Június 20-ig nevezési létszámot kérnek a szervezők!


archívum »

Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2021-10 >>
HKSZCSPSZV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31