Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Birkózók a Gála ünnepeltjei között

Dátum: 2012-02-01 00:00:00 | Felvitte: Vasvári Ferenc/Sz. I.

Birkózók a Gála ünnepeltjei között

(A birkózás képviselői a Héraklész-gálán)

Az összetett legjobb a mellúszó felnőtt világ- és rövidpályás Európa-bajnok Gyurta Dániel (edzője Széles Sándor) lett, a holtversenyben második ifjúsági világbajnok kalapácsvető Pásztor Bence (Zentai Tibor) és szintén ifi világelső Korisánszky Dávid György (Ludasi Róbert) kenus, valamint a harmadik helyezett junior Európa-bajnok, vb-második Herczeg Norbert (Konkoly István) ökölvívó előtt.
A hölgyeknél az egyéni junior világbajnok, felnőtt egyéni és csapat vb-ezüstérmes öttusázó, Kovács Sarolta (edzője Szloboda József) ülhetett a trónra, második az Év sportolója díjat is elhódító, többszörös felnőtt világbajnok Csipes Tamara (Csipes Ferenc) kajakos, harmadik – megosztva – a kadett birkózó-világbajnok Németh Zsanett (Nagy Lajos) és az U23-as cselgáncs Európa-bajnok Joó Abigél (Pánczél Gábor) lett.
A Héraklész Gála egyéni díjazottjai a birkózásban: Németh Zsanett (edzője Nagy Lajos) és Rizmajer György (Takács Ferenc).
Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára köszöntőjében elmondta: „Új, a sportéletet átható sporttörvény született, amely benneteket is érint, s amely remélem pozitív változást hoz majd az életetekben. Az utánpótlás-nevelés 2012 januárjától a Magyar Olimpiai Bizottsághoz, a magyar sportszakmai életet a jövőben egyedüliként irányító köztestülethez került. Úgy hiszem, ezzel a lépéssel végre a legjobb helyen a szakmában, a sportszakmai civilicumban születhetnek majd meg a számotokra – a ti jövőtök szempontjából is – igazán meghatározó sportszakmai döntések.”
Dr. Szabó Tamás zárszavában az elmúlt tíz esztendő sikereire tekintett vissza; az évtizedben a magyar fiatalok a korosztályos európai és világversenyeken, olimpiákon összesen 1336 érmet szereztek, ebből tavaly 156-ot; az évi több mint 300 első nyolc helyezés valamelyike már tendencia, 2011-ben ez a szám 342 volt. „Az eredményekhez elengedhetetlen a versenyzők, edzők, szakvezetők és szülők áldozatos munkája” – hangsúlyozta a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója. Az intézetvezető kitért a magyar sportirányítás változásaira is. A MOB alelnöki tisztségét is betöltő sportvezető a jövőt vázolva a Londonig és a riói olimpiáig vezető útról is beszélt: „amíg a Héraklész program támogatottjai közül Pekingben több mint 30, addig London esetében közel 70, Rióban akár 100 százalék lehet a fiatalok részvétele”.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2019-06 >>
HKSZCSPSZV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30