Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bácsi Péter mégis indul Kínában

Dátum: 2012-04-24 00:00:00 | Felvitte: Sz. I.

Bácsi Péter mégis indul Kínában

(Bácsi Péter is elindul a taiyuani világkvalifikációs versenyen)

Szófia ugyan nem a remélt eredményt hozta, de a sportág berkeiben nem tapasztalni „izgalmi állapotot”. Leszámítva persze azokat, akiknek folyvást még a cukor is keserű. Mi több, már tréfa is született, miszerint Ligeti Dani annyira nem szeret repülni, hogy inkább már az első állomáson megszerezte a kvótát…
Dr. Hegedüs Csaba elnök is dicsérte a szombathelyi 120 kilós lendületes, bátor támadó birkózását, nem hagyva ki az elismerésből a 74 kilóst, Hatos Gábort sem. Mint mondta: „Gabi remekül harcolt még Szajtyijev ellen is, aki mögött ott van a szoros élmezőnyben.” Nagyon tetszett neki Kozák István birkózása is, míg a Lőrincz, Bácsi, Kiss belsőhármas sikertelenségének az okát a túledzettségükben látja. „Azt azért ne felejtsük el – tette hozzá –, hogy egyikükkel sem mosták fel a szőnyeget, az egypontos vereségeket az élesség hiánya okozta. Mi több, Bácsi Peti még így legyőzte az azeri Európa-bajnokot. Három lépésben lehetett megközelíteni a londoni álmokat… És még van belőlük kettő.”
A szabadfogásúak kedden – Isztambulon át, török légitársasággal – keltek útra. Gulyás István szakágvezetővel együtt utazott el Wöller Gergő, Hatos Gábor, Veréb István és Kiss Gergely (aki amúgy Szófiában lázasan birkózott). Amint arról Maróthy István, a szövetség szakmai alelnöke beszámolt: a "kis" Veréb térdének állapotát tesztmérkőzéseken mérték fel, és miután az eredmény kedvező volt, a versenyző zöld utat kapott. Kedden a kísérők között szállt fel a gépre Lázár János alelnök, csapatvezető és Hadi Gergely gyúró.
Szerdán – a keddivel megegyező útvonalon – indul el, Struhács György szakágvezető és dr. Bakanek György orvos kíséretével, Kozák István, Lőrincz Tamás, Bácsi Péter és Lőrincz Viktor.
Majd jön az utolsó turnus, amely csütörtökön délután – Dohán át, katari géppel – repül Kínába. A kötöttfogást Takács Ferenc edző és Kiss Balázs képviseli, míg a két hölgyet, Szabó Emesét és Németh Zsanettet Wöller Ákos edző kíséri.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2021-12 >>
HKSZCSPSZV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31