Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Az ESMTK a FILA magazinjában

Dátum: 2011-11-13 00:00:00 | Felvitte: Sz. I.

Az ESMTK a FILA magazinjában

(Ünnepélyes pillanat augusztus 22-én a Kruj Iván Sportcsarnokban: Raphaël Martinetti Losonczi Ottó nyakába akasztja a FILA-érdemrend arany keresztje kitüntetést.)

Áprilisban Budapest egyik külső kerületében új sportcsarnokot avattak, amely a magyar birkózás élő legendájáról, Kruj Ivánról kapta a nevét. A tágas, esztétikus, modern létesítményben külön birkózóterem is helyet kapott, amely az ország legjobban felszerelt edzőhelye.
A budapesti kerület, Pesterzsébet patinás sportegyesületében először 1915-ben jött létre birkózó-szakosztály. Sikeres évtizedek után, a második világháború éveiben megszűnt.
2006-ban indította újra Losonczi Ottó. A sikeres vállalkozó, Pesterzsébet díszpolgára, fiatal korában az egyik legismertebb magyar sportegyesület, a Ferencváros birkózója volt. A nosztalgia hozta vissza a sportágba, és rendkívül nagy anyagi áldozatokat vállalva szervezett meg egy tökéletesen működő birkózóklubot, amelyet a kerület egyik általános iskolájára alapozott. A szakmai munka irányítására megnyerte Kruj Ivánt, aki korszerű szakmai programot állított össze, és fiatal edzőcsapatot szervezett. Maga az iskola is partner, hiszen speciális megoldást biztosít a gyerekeknek, hogy a tanulást és a sportot össze tudják hangolni.
Az ideális feltételek között edző fiatalok hamar élre törtek, 2011-ben kötött- és szabadfogásban is megnyerték a gyermek-csapatbajnokságot.
Tavaly Losonczi Ottó hatalmas vállalkozásba fogott. Felújította az iskola régi tornacsarnokát, amelyhez állami és önkormányzati támogatást is kapott. Háromezer négyzetméter alapterületű, kétszintes csodát varázsolt elő, rekord gyorsasággal, hiszen az alapkövét szeptemberben rakták le, és áprilisban már felavatták. Az ünnepségen az új létesítmény Kruj Iván vette fel. A felső szintjét kitölti a tágas, világos versenyterem. Alul foglal helyet a birkózóterem, három, süllyesztett szőnyeggel, a falon a magyar olimpiai, világ- és Európa-bajnokok fényképével. Ugyanott található kétsávos úszófolyosó, szauna, kondicionáló terem, gazdag gépparkkal, továbbá a szabadidő változatos eltöltésére alkalmas közösségi szoba és imaterem is.
Ez ma Magyarország legszebb és leggazdagabban felszerelt birkózóbázisa.

● ● ●

A kadet-világbajnokságra Magyarországra érkező Raphaël Martinetti is szakított időt arra, hogy meglátogassa Pesterzsébet új birkózó-birodalmát. Nagy örömmel találkozott Kruj Ivánjal, a Hall of Fame egyik versenybíró tagjával, akivel évtizedeket töltöttek együtt a világversenyek szőnyegei mellett. Elismeréssel szólt a látottakról, és kitüntette a hatalmas vállalkozást véghez vivő Losonczi Ottót.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2019-06 >>
HKSZCSPSZV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30