Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Az állomásfőnök és a menetrend

Dátum: 2011-08-17 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

Az állomásfőnök és a menetrend

Lencsér Mátyás tavaly október elseje óta, sportszervezőként dolgozik a birkózószövetségben.
Fiatal ember, harminc éves, mégis el lehet mondani róla, hogy az élete kész regény.
Sportregény.
Az édesapja testnevelő tanár és szertorna-szakedző. A mama gyógytornász, és Mátyás húga is az lett. A sportregény hőse 2005-ben végzett, nem fogják elhinni: mint testnevelő-gyógytestnevelő tanár.
Aki ilyen családba születik, az természetes módon, már gyermekkorától vonzódik a mozgáshoz, a sporthoz. Ő úszni kezdett a Bp. Spartacusban, de hamar átváltott kézilabdára, és majdnem egy évtizeden keresztül játszott, többek között a Fradiban, a Hort SE-ben, a PLER-ben, majd levezetésképpen – egy évig Spanyolországban, egy sevillai amatőr csapatban.
Oda úgy került, hogy a Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnáziumban érettségizett (a nulladik évfolyamon egyéves, intenzív nyelvtanulás folyt), majd a Testnevelési Egyetemen ösztöndíjat nyert Granadába. Hazatérve megszerezte a diplomáját, de a következő évben ismét spanyol vizekre evezett. Éppen szabaddá tették a munkavállalást az ibériai országban, és ő Sevillában vízimentőként és úszóedzőként dolgozott.
Mert van vízimentő képesítése is. Amúgy úszó szakedző is. Ráadásként a Pázmány Péter egyetemen megszerezte a „jogi szakokleveles sportszakember” képesítést, és azzal párhuzamosan elvégezte a TF sportszervező-sportmenedzser szakát.
A spanyolon kívül angolul is beszél. A nemzetközi sportszervezői tevékenységben találta meg a hivatását. Be is adta az önéletrajzát és az úgynevezett motivációs levelét egész sor szakszövetségnek, hogy tudomást szerezzenek róla. Dolgozott a cselgáncsban, a veterán-világbajnokság szervezésében önkéntesként vett részt.
Béni István halála után a birkózószövetség kereste meg. Rövid gondolkodási idő után igent mondott.
Azt mondja, itt megtalálta a neki való munkát, és megragadta a szövetségben elhivatottan és segítőkészen dolgozó emberek közötti, családias hangulat.
Hamarosan teljes intenzitással kezdett dolgozni a kötöttfogású Magyar Arany Nagydíj előkészítésén. A szállítás, az elszállásolás és az akkreditáció rendkívül összetett feladatát végezte. Tegyük hozzá: kiválóan. Azóta a kadet-világbajnoksággal él. A verseny közeledtével már reggeltől estig dolgozik, munkaidőt nem ismer. Amellett, persze, hogy ellátja az állandó dolgát, ami szintén nem csekélység: tető alá hozza minden korosztály hazai és külföldi edzőtáborozását, illetve utaztatását.
Béni Istvánt nem ismerte.
Akik viszont jól ismerték Pistit, azt mondják: Lencsér Mátyásban megtalálták a méltó utódát. Mert végtelen szorgalommal, körültekintően és nagy szakmai alázattal dolgozik.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2020-04 >>
HKSZCSPSZV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30