Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Átgondolatlan újítás?

Dátum: 2010-08-26 00:00:00 | Felvitte: Sz. I.

Átgondolatlan újítás?

Most akkor nézzük a részleteket!

A feladó

Az e-mail majdnem a következő címről érkezett: szalisznyi@xxx.hu, mert eredetileg persze benne van a szolgáltató neve is. Mi ebben a rovatban azonban mindig ilyen csonkán tesszük majd közre a feladó elérhetőségét, mert nem kívánjuk kitenni esetleges zaklatásnak.

A levél

Nevem Szalisznyi Zsolt, egy újpesti birkózó apja vagyok. Én azt szeretném megkérdezni önöktől, jó ötlet-e a diák II. korosztálynak most decemberben, kötöttfogásban magyar bajnokságot rendezni. Ha jól tudom, elvileg a gyerekek diák I.-ig nem is birkózhatnak versenyen kötöttfogásban. Persze, kivételek mindig vannak, ezt én is tudom. De a csapatok zömében ezek a gyerekek ez idáig csak szabadot birkóztak.
Hogyan lehet egy-két hónap alatt megtanítani őket a kötöttfogásra? Milyen színvonalú magyar bajnokság lesz? Nekem az az érzésem, hogy egy-két csapat okos és befolyásos vezetőjének a kérésére szavazták meg. Szakmailag nem átgondoltan. Lehet, hogy jó ötlet, de a csapatoknak és azok vezetőinek legalább fél év időt kellett volna adni, hogy normálisan fel tudják készíteni a gyerekeket. Megkérdezem azt is: mi igaz abból, hogy a diák II.-diák I. korosztályban nem lesz váltás kötöttről szabadfogásra januártól, csak jövő május vége felé? És akkor egy évig megint csak szabad lesz?
Köszönettel.

A válasz

Tudomásunk szerint a kérdés csak nagyon szoros szavazással dőlt el a szakmai bizottságban. Nyilván nem véletlen az a megszorítás sem, amelyet a változásokról szóló információ tartalmaz: „a diák II. korcsoportban kötöttfogásban az emelés tilos.”
A javaslat kidolgozásában részt vevő Szél Attila a bizottság ülésén történtekről természetesen semmiféle részletet nem kívánt közzétenni. „Megszületett egy kollektív döntés, azt követően kifelé beszélni nem etikus” – indokolt. Azt azonban elmondta, hogy éppen az ütköző nézetek miatt csak kísérleti jelleggel rendezik meg a bajnokságot. „Ha bármiféle gondot érzékelünk – mondta –, a bizottság természetesen ismét napirendre tűzi a kérdést.”
A birkózópapa másik felvetésével kapcsolatban, miszerint a diák korosztályokban a váltás kötöttről szabadfogásra nem januárban, hanem csak májusban következne be, Szél Attila azt mondta: „Én erről nem hallottam”.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2019-06 >>
HKSZCSPSZV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30