Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

A válogatásba a sors is beleszól

Dátum: 2011-08-04 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István

A válogatásba a sors is beleszól

(Módos Péter már keményen végigdolgozta a romániai edzőtábort, de a verseny még korai lenne számára)

A felnőtt kötöttfogásúak romániai edzőtáborából hárman nem tartottak a csapattal Targovistébe, a Corneanu-emlékversenyre. Módos Péter, Fodor Zoltán és Deák-Bárdos Mihály már ma hazaérkezett. Módos mindvégig edzett, de a verseny még korai lenne számára. Deák „Bill” ezúttal nem fogyaszt, és – szerintem – helyesen teszi. Fodort családi gyász érte, temetésre jött.
Két kadet-világverseny áll előttünk: Varsóban az Európa-, Szombathelyen pedig a világbajnokság. Tatán lezajlott egy válogató a szabadfogás 63 kg-os súlycsoportjában. Az eredeti jelölt a szombathelyi Ligeti Richárd volt. De akadt kihívója is, az egykori váci Nagy Péter – Amerikából. Ő érthető okokból nem vett részt a válogatóversenyeken, de a szövetségtől kapott egy lehetőséget. Megmérkőzhetett a címeres mezért Ligetivel, aki végül két kétmenetes mérkőzésen fölényes győzelmet aratott, így ő indul mindkét világversenyen. Ha kikapott volna, választhatna, hogy melyiken vesz részt.
Az előzmény a papa, a nagyobbik Nagy harca volt a válogatózás lehetőségéért. Az én mély, személyes meggyőződésem szerint a válogatási elvek nem épülhetnek pusztán matematikára, a birkózás annál sokkal többről szól. Fejet hajtok Nagy-papa törekvése előtt is, és remélem, hogy a fia változatlanul küzdeni fog a magyar válogatottságért.
A csapat összeállításába még a sors is beleszólt. Mai hír, hogy a kötöttfogás 58 kg-os súlycsoportjában az Eb-re készülő Vasas-versenyzőnek, Juhász Istvánnak „kiugrott” a könyöke, ezért a vébére készülő dorogi Papp Bertalan utazik a varsói kontinensbajnokságra is.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2020-04 >>
HKSZCSPSZV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30