Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

A száz éves Vasas köszöntése

Dátum: 2011-03-18 00:00:00 | Felvitte: Sz. I.

A száz éves Vasas köszöntése

(Két olimpiai bajnok, az ökölvívó Gedó György és a labdarúgó Ihász Kálmán a Vasas centenáriumi zászlajával. Fotó: hatharom.hu)

A centenáriumi gála Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének a köszöntőjével kezdődött. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke MOB Érdemérmet adományozott a hazai sporttörténelem egyik legeredményesebb klubjának, egyben az ország egyik legtöbb szakosztállyal rendelkező, családcentrikus sportegyesületének. A Vasas az elmúlt száz évben 44 olimpiai, 40 világ- és 39 Európa-bajnoki címet szerzett a különböző sportágakban, így kiemelkedő eredményeket ért el a birkózásban is. Az elismerést Markovits László ügyvezető elnök vette át.
Mesterházy Attila, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke a SOSZ oklevelével ismerte el a szövetség alapító tagjai között szereplő Vasas nagyszerű eredményeit. Ünnepi köszöntőjében Mesterházy elmondta: a SOSZ szeretné elérni, hogy a magyar sport eredményességét alapvetően meghatározó nagyegyesületek, köztük a Vasas, ismét kiemelt státust kapjanak, működési támogatás formájában.
A 100. évforduló alkalmából a Magyar Posta a centenáriumi gála helyszínén hozta forgalomba azt a bélyeget, amely erre az alkalomra készült. Egyedi ereklyékből szervezett kiállítás is nyílt. Olyan tárgyakat mutat be a Vasas-történelemből, amelyeket eddig csak kevesen ismerhettek: ilyen például Papp László olimpiai döntőt nyerő bokszkesztyűje és aranyérme, Németh Miklós világcsúcsot hajító gerelye, Markovits Kálmán mindkét vízilabda olimpiai aranyérme, Körmöczy Zsuzsa Roland Garros- és Taróczy Balázs wimbledoni teniszserlege. A teljes kiállítási anyagot az érdeklődők március 17-én és 18-án tekinthetik meg ingyenesen a Vasas Folyondár utcai sportlétesítményében.
A centenárium alkalmából dokumentumfilm és három könyv is készült a Vasasról.
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2018-12 >>
HKSZCSPSZV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31