Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Galambos Ramóna ötödik

Dátum: 2011-08-25 00:00:00 | Felvitte: Szekeres István, Tollár Dániel

Galambos Ramóna ötödik

(Fotó: Martin Gábor - FILA)

A magyar versenyzők mérkőzései


Selejtező

49 kg: Dénes Mercédesz – Bogdana Jascsuk (ukrán) 2:0 (kiléptetés, mögékerülés), 1:0 (levitel)

Nyolcaddöntő

43 kg: Weronika Sikora (lengyel) - Szenttamási Noémi 1+:1 (levitelek), 1:2 (bebillentés, illetve mögékerülés), tus 4:0-nál, "csomag" után
49 kg: Dénes Mercédesz - Kayla-Collen Miracle (amerikai) 1+:1 (levitel, illetve mögékerülés), 1:0 (levitel)
56 kg: Galambos Ramóna – Ivana Dimitrova (bolgár) 3:0 (mögékerülés, 2 levitel), 7:0 (mögékerülés+2 pörgetés+hídba billentés)
65 kg: Sabrina Seidl (osztrák) - Torma Zita 1:1+ (kiléptetés, illetve levitel), 6:0 (szaltó, csípődobás), 2:1 (ledöntés-kontra, illetve levitel)

Negyeddöntő

49 kg: Anzsela Vetoskina (orosz) - Dénes Mercédesz 2+:2 (billentés, illetve 2 mögékerülés), 1:0 (golyóhúzás után, kedvezményezettként levitel)
56 kg: Galambos Ramóna - Erdenebileg Cerenlham (mongol) tus a 0.39. percben, derék-csípődobás után

Elődöntő

56 kg:
Pudzsa Danda (indiai) - Galambos Ramóna 1:2 (mögékerülések), 3:0 (mögékerülés, bebillentés), 2:0 (2 mögékerülés)

Bronzmérkőzés

56 kg:
Tatjana Kit (ukrán) - Galambos Ramóna 3:0 (mögékerülés, bebillentés), 2:0 (bebillentés)
     - Ramóna nagyon akart, de nem tudott kibontakozni, ritmusváltásra pedig nem állt készen.

A versenynap végeredménye

38 kg (10 induló). Döntő: Szokolova - Namuunszetszeg 2:1, 4:1
Kadet-világbajnok: Nagyezsda Szokolova (Oroszország)
2. Cogl-Ocsir Namuunszetszeg (Mongólia)
3. Szahila Alakbarova (Azerbajdzsán) és Szvetlana Ankicseva (Kazahsztán)
5. Nahomi Dominguez (Mexikó) és Irina Cserkasz (Ukrajna)

43 kg (16 induló). Döntő: Kocarjova - Szemkiv 4:1, 5:0
Kadet-világbajnok: Marija Kocarjova (Oroszország)
2. Ilona Szemkiv (Ukrajna)
3. Weronika Sikora (Lengyelország) és Rina Okuno (Japán)
5. Valentina Faccio (Olaszország) és Serap Colgecen (Törökország)
... 11. Szenttamási Noémi

49 kg (20 induló). Döntő: Mijahara - Leorda 1:0, 1+:1
Kadet-világbajnok: Ju Mijahara (Japán)
2. Iulia Leorda (Moldova) 
3. Assunta Persico (Olaszország) és Anzsela Vetoskina (Oroszország)
5. Sarag Muradzada (Azerbajdzsán) és Tugba Deper (Törökország)
7. Dénes Mercédesz

56 kg (16 induló). Döntő: Szakano - Danda 1:0, 1+:1
Kadet-világbajnok: Jui Szakano (Japán)
2. Pudzsa Danda (India)
3. Tatjana Kit (Ukrajna) és Jekatyerina Mjagkova (Oroszország)
5. Galambos Ramóna (Magyarország) és Alejandra Pagquaga (Kanada)

65 kg (17 induló). Döntő: Furuicsi - Mazur 1:0, 2:1
Kadet-világbajnok: Maszako Fruicsi (Japán)
2. Natalja Mazur (Ukrajna)
3. Jekatyerina Baldanova (Oroszország) és Burneebaatar Njamgerel (Mongólia)
5. Cigdem Tunca (Törökország) és Ragneta Gurbanzada (Azerbajdzsán)
... 13. Torma Zita


Összegzés a 17 órakor kezdődő helyosztók előtt

A nők első versenynapjának helyosztóit 17 órára hozták előre.
A magyar csapat tagjai eddig nyolc mérkőzést vívtak, a mérlegük négy győzelem és négy vereség. Szenttamási és Torma egy vereséggel volt kénytelen búcsúzni, de menetet mindketten tudtak nyerni.
Dénes Mercédesz két, nagyon értékes győzelemmel kezdett. A régi, nagy ellenfél, az orosz Vetoskina elleni vereségében a sors keze is benne volt, hiszen a 2:2-re végződött első menet után a másodikat követő golyóhúzás az orosznak kedvezett.
Galambos Ramóna előbb leiskolázta a bolgár vetélytársat, majd pillanatok alatt tusolta a mongolt. Az indiai Danda elleni mérkőzésen kicsit önmagát verte meg: nem váltott, hanem egyfolytában a váll-lesodrással kísérletezett, amelyet viszont az ellenfél jó hatásfokkal fordított a maga javára.

A bronzmérkőzésen az ellenfél az ukrán Tatjana Kit lesz. A tavalyi kadet Eb aranyérmese, aki az idén már a junior Eb-n is indult, és ötödik lett az 59 kg-ban, 1:0, 3:0-ra kapott ki az indiaitól, tehát simábban, mint Ramóna. A vigaszág első mérkőzésén a finn Haapaját 7:0-s vezetéskor tusolta.


Legújabb 15 óra 47 perckor: a 49 kg elődöntőjében a japán Mijahara két menetben legyőzte az orosz Vetoskinát, így Dénes Mercédesz kiesett.

Helyzetkép 15 órakor. Szenttamási Noémi kiesett, mert lengyel legyőjét az ukrán ellenfél pillanatok alatt tusolta. Búcsúzott Torma Zita is, miután az osztrák Seidl alulmaradt ugyancsak ukrán ellenfelével szemben.
Galambos Ramóna az elődöntőben az indiai Pudzsa Danda ellen birkózik, aki két éve bronzérmes volt Ázsia kadetbajnokságán. Dénes Mercédesz sorsa attól függ, hogy az orosz Vetoskina, aki a kadet Eb elődöntője után Szombathelyen győzte le másodszor, meg tudja-e verni a kiváló japán Ju Mijaharát az itteni elődöntőben. Ha igen, Mercédesz a vigaszágon indiai vagy venezuelai ellenféllel birkózik először.

1. rész (13 óra 55 perc)


Fantasztikus volt a rajt a női birkózás első versenynapján. Negyedóra leforgása alatt két szép magyar siker született. A 49 kg-os Dénes Mercédesz végig irányította az ukrán Eb-bronzérmes elleni mérkőzésén, és gondosan előkészített, a kellő pillanatokban végrehajtott akcióival szerezte meg a győzelmet. Készülhetett az amerikai Miracle ellen, aki kazah ellenfelet gyűrt le a selejtezőben.
Galambos az 56 kg-ban bolgár vetélytársat iskolázott le. Az első menetben három akciót sorakoztatott fel, a másodiknak látványos fogássorozattal vetett véget. Következik a mongol vetélytárs.


A sorsolás

Hetvenkilencen mérlegeltek az öt súlycsoportban. A 38 kg-nak (10 induló) nincs magyar szereplője.

43 kg (16). Nyolcaddöntő: Szenttamási Noémi – Weronika Sikora (lengyel, a tavalyi kadet Eb. 5. helyezettje). Következhet az ukrán Szemkiv és a kirgiz Bekmatova összecsapásának a győztese. Az ukrán háromszoros kadet Eb-aranyérmes, 2009-ben a 38, tavaly a 40, az idén a 43 kg-ban nyert, a kirgiz pedig az idei Ázsia-bajnokság ezüstérmese.

49 kg (20). Selejtező: Dénes Mercédesz – Bogdana Jascsuk (ukrán, a tavalyi kadet Eb bronzérmese). Következhet a kazah – amerikai mérkőzés győztese, egyiküknek sincs jegyzett nemzetközi eredménye. Utána valószínűleg az idei Eb-aranyérmes, orosz Anzselina Vetoskina jön, majd az elődöntőben a japán Ju Mijahara, aki tavaly ifjúsági olimpiát és kadet Ázsia-bajnokságot nyert.

56 kg (16). Nyolcaddöntő: Galambos Ramóna – Ivana Dimitrova (bolgár, nincs jegyzett nemzetközi eredménye). Következhet a norvég – mongol mérkőzés győztese; a norvég Store tavaly bronzot nyert az Eb-n. Ezen az ágon szerepel az ukrán Tatjana Kit, a tavalyi kadet Eb aranyérmese, aki idén már a junior Eb-n is indult, és ötödik lett az 59 kg-ban.

65 kg (17). Nyolcaddöntő: Torma Zita – Sabrina Seidl (osztrák, nincs jegyzett nemzetközi eredménye). Következhet a török – ukrán mérkőzés győztese, egyikük sem tartozik az élmezőnybe. Az ágon nincs kiemelkedő eredménnyel rendelkező vetélytárs, de az orosz Jelizaveta Baldanova nyilván nem könnyű falat.

 
Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlvelünkre!

ESEMÉNYNAPTÁR
<< 2019-01 >>
HKSZCSPSZV
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31